Cumartesi, Mayıs 24, 2008

Uykusuzluk alistirmalari

Hamileligin sonuna yaklastikca hareket kabiliyeti de azaliyor. Bunun yanisira s1k s1k tuvalete gitme istegi de insana rahat bir uyku uyutmuyor. Iste boyle gecelerden birisiyle karsinizdayim... Demin kalktim, biraz peynir ekmek yedim. Ufaklik da butun gece oynadi durdu karnimin icinde, simdi biraz sakinledi.

Gecen Carsamba doktora gittim. Bana artik ise gitmememi soyledi, yoksa sandigimizdan cok daha erken gelebilirmis bizimki. Iki gundur evdeydim. Erik de evden calisti, hic s1k1lmadim o yuzden.

Gecen hafta o panikle gittik dogum yapacagim yerin park yerini, asansorlerini vs ogrendik. Kampusteki universitenin hastanesinde olacak dogum ama gene de bir gitmek gerekiyormus. Hastane turuna da daha iki hafta var. Ne olur ne olmaz diye biz kendi turumuzu attik onceden.

Hastane cantasi da bu hafta icinde hazirlaniverdi. Simdi arabanin bagajinda duruyor. Haziriz yani :P Tabii gorursem soylerim. Daha 40 haftaya 4,5 haftamiz var, hazir mazir degiliz!!!! Fikren yani...

Ufakligin camasilarini ve nevresim takimini yikadik. Kurusun diye bazi esyalari oraya buraya asmistik. Eve geri geldigimizde minik esyaciklari gormek cok hos oldu. Sanki coktan bizimle birlikteymis gibi hissettik. Demin uyanmadan once de komik bir ruya gordum. Guya bizim oglan kiz olmus ve doguvermis. Ama baska kelalaka birisinin kollarinda ve burnu ayni cilek gibi kipkirmizi ve ustunde minik cekirdekleri bile var... Bir tarafim acikta yatiyordum, onun etkisi olsa gerek. Bir de dun aksam kocaman iki tane cilek yedim, etkisinden kurtulamadim demek ki... Son bir analiz, cilek burunlu olmak icin kiz bebek olmasi gerekiyordu galiba, yoksa kiz istedigimden filan degil. Bir de ne isi vardi baskasinin kollarinda onu da cozemedim...

Daha yapilacak bir suru is ve alisveris var ama ben bir yere cikamaz durumdayim. Demek ki neymis, hazirliklar onceden yapilsa hicbir zarari yokmus.

Bebek mobilyalarimiz da gecn hafta geldi. Off bu ulkede mobilya almak ne dert. Ayni iscilik Turkiye'de olsa, goturup kafasina atarsin mobilyacinin. Burda bir de burunlarindan kil aldirmiyorlar. Nedense o musteri memnuniyeti hususu kaynayiveriyor. Kendini begenmis bir butikten aldik mobilyalari. Adamlarin umurunda bile degil bazi seyler. Neyse, en azindan sallanan koltugun yuzunu yeniden kaplatabilecegim. bir geldi ki kiris kiris kenarlari. Len, o kadarini ben kendim de kaplardim yani. Ama karyolamiz ve cekmeceligimiz kullanima hazir. Belki bir ara karyolanin fotografini koyarim. Bu onumuzdeki hafta avareyim nasilsa.

Bu arada surekli evde olunca ev daha bir dandini hal almaya basladi. Amaaan, nasilsa evdeyim toplarim mantigiyla hicbir seye dokunulmuyor.

Aaa, Erik uyandi. Kapiyi niye kapamamisim, o da uyanmismis... Simdi bana elma getiriyor, heh heh....

4 yorum:

Rahsan Collyer dedi ki...

Merhaba Yeşil Erik,

Son bir haftamı o blog senin, bu blog benim incik cincik okuyarak geçirdim. Üzüldüm kendi kendime neden daha önce keşfetmemişim diye. Evde geçirdiğim ilk ve uzun kışımı daha renkli bir hale getirebilirmişim. Neyse, hiç birşey için geç değil. Hemen ben de gaza gelip kendi blogumda bir günlük tutmaya başladım. Birçok şeyi zamanla unutuyorum, daha hamileliğimin 2 ay öncesinde kaç kiloydum, neler yapıyordum, hazırlıklarım ne aşamadaydı... etc. onları bile unutmuşum gitmiş. En azından bundan sonraki detayları unutmamış olacağım. Bu da yorum değil, öykü oldu resmen:o) Okurken en keyif aldığım bloglardan biri oldu seninki, ne diyelim ellerin dert görmesin...

aysema dedi ki...

Ben de yeni keşfettim blogunuzu. Bu ikinci gelişim. Hamileliğinizle ilgili günlüğünüz çok hoşuma gitti.İlgimi çekti, çünkü ben de anne değil, anneanne olacağım. Ancak sadece bu değil okuma nedenim, dil ve anlatım da çok güzel. Umarım bebeğinizi büyütürken de yazmayı sürdürürsünüz. Sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum size. Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgiler...

Açalya dedi ki...

Hamilelik insanin yazilarini da yumusatiyor...benimkiler Dante dogunca yumusadi...hatirlar misin bilmem, ben hamile hamile oraya buraya catar, milletle ugrasirdim, dincileri cileden cikarirdim...Dante dogdu, benim yazilar da yumusadi...hele dur bir emzirmeyi birakayim baslarim gene...

Doguma aslinda epey hazir gordum seni...zaten sana birsey diyeyim mi, hicbir zaman doguma hazir mazir olmuyorsun...kollarina almadikca da o fikre alismak mumkun degil...kollarina alinca da apisip kaliyorsun...sonra alisiyorsun...merakla bekliyorum `anne` yazilarini

YesilErik dedi ki...

Sevgili Rahsan ve Aysema, hosgeldiniz. Tesekkurler guzel sozleriniz icin, gene beklerim :) Sevgiler.

Acalya, haklisin galiba. Ben de gelismeleri takip ediyorum ve hala sinirleniyorum tabii, iyiye giden bir sey olmadigi icin. Ama bu donemde nedense hamilelik konusunda yazasim geldi. Senin kapismalari da hatirliyorum elbet :) "Susma, sustukca sira sana gelecek" lafini seviyorum ben. Gercekten de oyle. Sagol bu arada, demek hazir gorunuyorum :) Moral oldu bu bana :)