Perşembe, Mayıs 08, 2008

Ne var, ne yok

Neler var neler, maydonozlu kofteler :PPP

33+2 olduk bugun. Hareketlerim son iki-uc haftadir iyice yavasladi, sumukluboceklerle arkadasligim gitgide yogunlasiyor. Cidden yoruluyorum artik calisirken. Keske soyle bir masa basi isim olsaydi dedigim cok oluyor bu aralar. Kalk, deney yap, tuvalete git (tuvalet koridorun sonunda) gunde en az 5-6 kez, analiz icin bir alt kata in (gunde bazen 2 kez), bazen oglen yemegine git, 20 dk yurume. Yurumek kasiyor beni. Hayir, yurumeyi severim de, gercekten karnimda kasilmalara sebep oluyor. Belimin agrisi ilginc bir sekilde son bir aydir beni rahatsiz etmiyor. Yarim saatten fazla ayakta kalirsam agrimaya basliyor tabii ama eskisi gibi her dakika degil. Belki ben de artik agirlastigimi ve yavasladigimi hissettim, ona gore davraniyorum, ondan midir acabag?

Islerim de aksi gibi en yogun donemine girdiler. Uc hafta sonrasina donemlik rapor yazilacak. Eski hocamla bir toplama makale yaziyorduk, onun degerlendirmeleri cok kotu geldi, simdi bastan yazilacak. Bir de yilan hikayesine donen baska bir makalem daha vardi, onun da gonderilmesi lazim. Lazim oglu lazim. Yilan hikayesine donmeyen makalem yok gibi masallah. O kadar sinir yipratiyorlar ki cikmadan, ciktiklarinda pek sevinemiyorum gibi. Neyse artik. Oldugu kadar mi diyecegiz bilemiyorum. Kafam da kazan gibi ustune ustluk bu aralar. Kahveye biraz basladim, haftada iki-uc kez small-sikim-latte iciyorum. Ozellikle grup toplantilarindan once, toplantida uyuklamamak icin.

Biraz stres oluyorum galiba, ya erken gelirse bebek diye. Ultrasonda cerviksde birazcik kisalma var dedi doktor iki hafta once---not a good sign. Bazen de adet sancisina benzer bir agri oluyor bacaklarima dogru, sonra yatinca geciyor. Genelde sabahlari. Uzun surerse hemen ara dedi doktor gene. Ama neyse ki uzun surmuyor.

Hazirliklar tamam degil, hem de hic tamam degil. Daha sadece showerimizda gelen birkac parca giysi, iki oyun istasyonu, bir de baby monitorumuz var. Ha bir de baby carrier var. Anneler Turkiye'den carsaf/nevresim/battaniye/pike filan getirecekler, ben buradaki hatir hutur kumaslardan hic hoslanmadim, o yuzden sadece bir set alacagim. Onu da daha gidip almadik. Mobilyalar ortada yok henuz, insallah bu ay sonu gelecekler. Car seat'i bir arkadasim verecek. Stroller henuz almamaya karar verdik. Gogus pompasi alinacak. Bir suru sey dusunuldu aslinda ama biraraya gelemediler henuz. Son bir iki gundur ise hastane cantasina kafayi takmis bulunmaktayim. Ama kendim icin geceligim ve sabahligim yok. Farkettim ki burada bizdeki gibi sabahlik yok. Ya kalin bornozlari geciriyorlar sirtlarina, ya da sentetik kumastan amele pardesumsu seyler var. VS'de kisa, seksi birtakim seyler mevcut. Mecbur kalirsam oradan alacagim herhalde, ne biliyim.

Cocuk doktoru icin randevu aldim bugun. Gidip tanisilacak, gozumuz tutuyor mu bakilacak. Simdilik iki ayri yere gidecegiz. Temizlikcileri ayarladim, ayda bir gelecekler simdi. Isler, ivir zivir seyler bitmek bilmiyor.

Sekerimle savas devam ediyor. Aclik sekerim dusmek bilmedi rejimle de, ilac verdi doktor. Yatmadan aliyorum, bir haftanin sonunda son iki gundur ise yariyor. Agzima gram tatli bir sey koymuyorum, koyamiyorum :( Dun aksam cikolata krizine girdim. Erik de bana tarcinli armut tatlisi yapti. Yarim armut yedim azicik da sekerli. Tarcin super bir numara aslinda. Ozellikle sute serpince iyi oluyor, sanki tatli bir sahlep iciyormus gibi kendimi kandiriyorum :P

Bu hafta yuzme de yalan oldu. Hafta sonu sehir disindaydik, eski bir arkadasimiz evlendi, butun eski arkadaslar toplandik, kamp gibi bir seydi, 6-7 kisi ayni evde kaldik, superdi super. Bebek gelmeden onceki son cilgin tatilimizi yapmis olduk boylece :P Pazt oradan donduk, yorgunluktan eve zor attik kendimizi. Bu hafta da isler uzun suruyor, cikamiyoruz erken.

Bu hafta sonu dogum kursu var, oraya gidecegiz. Hic heyecanli degilim. Bu konuda hicbir sey bilmesem sanki daha iyi hissedecegim kendimi. Her konuda bilgi sahibi olmak isteyen ben nedense (!) bu konuya kulaklarimi tikamak istiyorum. Bilecem de ne olacak, oyle veya boyle icinden gecilecek diyorum once, sonra da zacmalama yakisiyor mu triplerine giriyorum. Neyse, gidip bir boyumun olcusunu alacagim gibi gorunuyor.

Baska baskaaaa? Hah! En onemli konuyu yazmayi unutuyordum. Ya neden insan hamile olunca toplum mali gibi bir sey oluyor? Yani herkes bir yorum yapmak zorunda sanki. Kadin/erkek/genc/yasli hic farketmiyor. Bence dogum izninin en iyi yani bu olmali, inzivaya cekilmek. Maalesef benim oyle bir sansim olmayacak ama olsun isterdim. (Bu anti sosyal ulke ve hamilelerin olmayan haklari hakkinda daha sonra uzun uzun yazacagim). Neyse, ne diyordum, herkes bir agiz ishali. Gecen aksam muh. fakultesinin bir odul toreni ve yemegi vardi. Erikcim bir odul aldi bu yil, biz de o sekilde istirak ettik. Neyse, kokteyl, ustune yemek ve toren seklinde oldu. Akademisyen insanlar, biraz daha akli basinda olurlar herhalde diye dusunuyor insan. Yok, nerdeeee, zevzekligin bini bir para. Herkes ayni bu konuda. Nedense herkesin en sevdigi soru su: When are you due? Sana ne kardesim, ne zamansa ne zaman, doguma mi gelecen? Iki-uc-dort, sabret sabret, Erik'e soyledim sonunda, birisi daha bir sey derse cok kotu bozacam diye. O da zavallim, hayatim, simdi tanimadigimiz onemli biri cikar, hatirim icin yapma dedi :) Onun hatiri icin tuttum kendimi elbette ama baska bir ortam olsa affetmeyecektim. Bir de en son inci su: When are you due? Like yesterday? Hahhahaha!!! Cok komik, Allahin gerizekalisi!!!!! Ne kadar yaratici bir espri. Soyle ozetlersek, her laf eden on kisiden sadece bir veya iki kisi duzgun seyler soyluyorlar, geri kalanini bogmak istiyorum. Ne zamana diye soranlara da artik sadece "soon " deyip geciyorum. Bir yorum yapamadiklari icin s1k1ldiklari suratlarindan akiyor, ben de zevkle bunu izliyorum :)

4 yorum:

tavsan dedi ki...

Ehehe:) Gulum benim valla canini sIkmIslar senin. Amerikanyalilar da bize benziyor bu konularda bizden daha yuzeyseller genelde zannimca.
Ortada birsey yok diyorsun ama cogunu planlamis, esya islerini de siparis vermis de bekliyorsunuz iste daha ne olsun diyorum. Annegiller ne zaman geliyor?

Ayrica Erik beyimizi tebrik ediyorum cok:) Bense makale konularinda genelde anlattigin sekilde bir bahti paylasmis biri olarak cok iyi anliyorum diyorum. Ama yine de, bu islerin de bir kismi danisikli dogus seklinde islediginden ve kisisellik barindirdigindan (birden fazla hakeme gonderen dergiler haric), takma kafana sen isine bak diyorum.

Eheh "soon" demek:) az kalmis:P

ycurl dedi ki...

Yesilerikcim,
seni cok asabi gordum bak bebek hisseder sonra bunlari. Makale konusunda hic sorunsuz yayinlayan var mi acaba. Merak etme ayni kaderi paylasiyoruz o konuda anlayabiliyorum. Erik'e tebriklerimi iletiyorum. Donuste istersen Turkiye'den istedigin tarz gecelik getirebilirim. Nasil olsa dogumdan once donmus olacagim ben. Bu arada ben hala bavul hazirlamadim cunku o makale denen nane ile ugrasiyoruz:)

bgm dedi ki...

yesilerik'cim,
bana da son zamanlarda sormalarından fenalık gelmisti ama insanlar boole iste. bir keresinde de caddede ışıkları beklerken alakasız teyze "ne zaman" diye sorunca bende ısıklr ne zaman yesil yanacak diye sordu sanıp, 5-10 saniyeya herhalde diye cevap vermiştim... :)))

YesilErik dedi ki...

Tavsancim, sagol gulum, ilettim tebriklerini Erik'e. O da okuyor zaten burayi. Annegil Haziran ortasi geliyor insallah. Optum cok!!

Ycurlcum, haklisin biraz asabiyet oldu bende. Hormonlar yapiyorlar, valla benim sucum yok :) Teklif icin cok tesekkur, geceligi annem getiriyor, sabahlikla birlikte. Optum.

Bgmcum, ben okumustum senin bu 5-10sn hikayeni blogunda ve o zaman da kopmustum :)))) Kadinin suratinin aldigi sekli gormek isterdim :)