Cuma, Nisan 04, 2008

Çok şekerli bir insanım sanırsam

Saksı kafalıyım bugün. Bir yerlerden bir virüs kapmışım. Bir iki gündür öksürük yaptı. Şimdi de çok halsiz hissediyorum kendimi. Yüzme de iki gündür yalan oluyor bu yüzden.

Sabah rutin muayenemiz vardı. Rh negatif olduğum için 28. haftada yapılan iğneden oldum. Bir de şekerime bakıldı sonunda. Biraz yüksek çıkmış, şimdi yükleme yapılacak. Hemşire telefonda tatlı yemeyin dedi. Gıcık oldum biraz, zaten tatlı yemiyordum ki... Haftada bir akşam dondurma, o da son iki haftadır sadece. Şimdi çantamda muz var, karnım da acıktı, ama tatlı diye yemek istemiyorum. Bilmiyorum, ya ilk aylarda bulantı yüzünden yediğim bagellar bana bu oyunu oynuyorlar, ya da annem şeker hastası olduğu için bende de çıkıyor, ya da hiçbiri seçeneği var tabii.

Bu arada ek bir bilgi, başka bir konuda: Hamileliğin 36. haftasına kadar Amerika içi uçulabiliyormuş, doktorum söyledi. Bana gene de bir kağıt yazıp imzaladı. 32. haftada Eskişehir'e uçacağız da bir arkadaşımızın düğünü için. Bir problem olmuyormuş yani.

Bir kaç gündür tırım tırım güzel bir elbise arıyorum interneyde, ama bir halt yok görünüyor. Olanlar çok pahalı, ben gene değmez modumdayım. Denemeden almaktan hoşlanmıyorum zaten, postasıyla filan uğraşmak çok zoruma gidiyor.

Erik'le süper bir kebapçı keşfettik şehrimizde bu arada. Valla şimdiye kadarki tecrübeler gösterdi ki, en azından bizim olduğumuz yerlerde, İranlılar bu kebap işini Türk restoranlarından daha iyi yapıyorlar. Ne zaman bizim Türk restoranında yesem akşamına rahatsızlık baş gösteriyor. Hazmedemiyor insan, ya çok tuzlu oluyor, ya çok yağlı, bir şey oluyor yani. Bu kebapçı ise yerli kuzu etinden yapıyormuş, çok taze dedi, gerçekten de hem lezzetli hem taze idi. Tavuk şiş de yedim ben, o da gayet iyiydi. Pek atmosferi olan bir yer değil ama yemekler süper. İçeriye girince mis gibi kebap kokusu almak yetiyor. Asıl hastalığım olan lahmacunu ise güzel yapan bir yer yok maalesef. Bir tek yer yapıyor zaten, o da pek iştah açıcı olmuyor.

Şimdi şeker çıktı ya, gözümün önünden tabak tabak yemekler geçiyor, hey allahım... Bugün öğle yemeği yerken bu hafta ne pişirsek diye fikir almak için günün menüsü diye arattım nette (daha şeker yüksek diye haber vermemişlerdi). Karşıma Çiya'nın menüsü çıkmasın mı... Ekrana yapıştım tabii. Canım fellah köftesi ve vişneli köfte çekti. Bir de ot barından salata. Neyse, geçiyoruz bunları...

Eğer yükleme de yüksek çıkarsa diyet yapmam gerekecek. İyi güzel de, ben zaten sabahları kepek ekmekli tost dışında bir karbonhidrat almıyorum. Tost büyükçe ama. Öğlenleri genelde salata. Akşamları da ızgara et veya balık artı salata veya tencerede sebze yemeği. E nasıl olacak yani bu diyet. Akşamları yemekten sonra genelde meyva yiyorum, biraz tatlı greyfurt, kivi, bazen çilek, papaya, kavun filan. Bunları da yemeyecez herhalde o zaman :( Sanırım iyice gıcık olmuş durumdayım. Elin şişko Amerikalı kadınlarında çıkmıyor şeker, bende niye çıkıyor? Gerçi ben de artık şişkoyum ya.

PS: Dayanamadım, muzu mideye indirdim yazıyı yazarken.

5 yorum:

ycurl dedi ki...

Aman yesilerikcim sekerin sismanlikla alakasi yok! Benim ablamda da hamilelegi sirasinda cikmisti. Ben de cikma olasiligi yuksek. Ne yazik ki genlere soz geciremiyorsun. Glisemik indeksi dusuk yiyecekler yemeye gayret et. Ben bir yerlerde bir baglanti vermistim dusuk glisemik indeksine sahip yiyecekler hangileri diye. Onlara dikkat edersen bir sorun yasayacagini sanmiyorum. Ablam da yediklerine biraz ozen gostermisti ve herhangi bir sorun yasamadi.Baglanti budur: bu:http://www.glycemicindex.com/
Fazla da kuruntu yapma bunu!

tavsan dedi ki...

Ne cikti yukleme? Sorunu yaziyorsun sonrasini da yaz da bizi merakte birakma gizimm!

bgm dedi ki...

Seker durumunu bende merak ettim.. Gerci bana da tekli yuklemede yuksek dediler, 4 saatlık testi yaptılar ve sonuc dusuk cıktı. Umarım seninki de oyle olur. Bu arada hamilelik sekerinin seker hastalıgı ile ilgisi yok demislerdi, bu tamamen hamileliğe vu buna bağlı hormonlara ozel bir durummus. iyi haberlerini bekliyoruz..

ginger dedi ki...

Benim can dostumda yeni doğum yaptı.Aynı problemle o da karşılaştı.Ama biraz yediklerine dikkat edince hiç bir problemi kalmadığı gibi nurtopu gibi bir oğluşu oldu.Arada sırada tatlı kaçamakları olmadı değil ama:)

YesilErik dedi ki...

Saskolozluk bende sanirsam. Glukozu almadan once bageldog yemistim kahvaltida. Bagel'in glisemik indeksiyle portakal suyununki kafa kafayaymis megersem. Portakal suyu icmeyin diye uyarmislardi, bagel yemeyin diye de uyarmalari gerekiyordu galiba. Neyse. Yukleme iki hafta sonra yapilacak, onda bir sey cikmaz belki. Cikarsa da haklisiniz arkadaslarim, pek dert edilecek bir durum degil.
Sevgiler.