Pazartesi, Nisan 02, 2007

Seçmeler

Kapkaççılara rekor ceza verilmiş, müebbet hapis. Sevindim. 10 yıl kadar önce az kalsın ben de annemi böyle bir kazada kaybediveriyordum. Bu işin sosyal ve siyasal yönlerine uzun uzadıya girmeden, olay bazında, sade bir vatandaş olarak adaletin yerine gelmesine sevindim sadece... Budur...

Buraya da bahar geldi. Ağaç dalları öbek öbek çiçek doldu. Pencereden dışarı bakarken boğazdaki erguvanları hayal ettim. Bir an için Petek’teydim sanki, havayı içime çektim. Sonra gözlerimi tekrar manzaraya doğru çevirmeden yoluma devam ettim. Bir de baktım buradayım. 5 yıl kadar öncesinden bir foto ile günü şenlendireyim (bu sefer yeşil gözlü olmayı tercih ettim).

Sabahki deneyim başarısızlıkla sonuçlandı (bak sen), ama azimliyim. Bunun günümün geri kalanını berbat etmesine izin vermeyeceğim. Gidip kendime bir kahve alayım, rüzgar saçlarımda gezinsin biraz, moral depolayıp işe devam. Bizi çalışmak kurtarır. Umarım yani...

6 yorum:

ycurl dedi ki...

Petek dedin sonra resim... Kalbimden vuruldum simdi. Evet ne guzeldir simdi erguvanlar Istanbul'da. Simdi istanbul'da olmak vardı anasını satayım demek istedim.

bgm dedi ki...

Sevgili Yesil Erik ve Ycurl,
istanbula henuz bahar gelemedi.. Aksine gelmeyen kıs geldi.. hava olması gerekenden daha soguk su anda.. kısın daha sıcak gunlerimiz oldu.. gunesli olunca iyi de gunes battı epey soguyor havalar... yani daha İstanbul baharını kacırmadınız da denebilir.. ;)
Sevgiler..

YOK Kİ dedi ki...

"ay benim resmim bu!" dedim, cok heyecanlandim! herhalde petek'te o noktada fotografi olmayan cok az ogrencisi vardir oranin.
herhalde simdi orada hava sisli, ince ince yagmurlu, soguk olmali. manzaraya baktiginda cesitli gri tonlarini gorursun. erguvanlar actiginda da ciceklerini doktugunde de harika olur oralar. hele guneye inerken ayrilan kucuk yokustaki agaclar, beyaz yapraklarla doseli patika yaparlar orayi, adim atmaya kiyamazsin.
pek romantik bir yorum oldu bu; senin yazin boyle hissettirdi, n'apayim :)

Punto dedi ki...

Erguvanlar tomurcuklandı, haberiniz olsun. Gün gün takipteyim. Tam açtıklarında fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım.

Aslı Cin dedi ki...

Yeşilerikciğim, iyi hallerinden indirim yapılmış ama . Pöööhhh !

YesilErik dedi ki...

Eveeeet, Petek'in kalbimizdeki yeri ayridir degil mi arkadaslar :) Varsin bahar gelmemis olsun. Eninde sonunda gelecek. Ycurlcum ve Yokkicim, ozlemisiz, ne diyeyim :)

Bgmcum, bahar gelince ben bu yil da kaciriyor olacagim elbet, o yuzden...

Punto Amca tesekkur ederim, bekliyor olacagim :)

Aslicim, o indirim Rahsan indirimi olsa gerek, yaniliyor muyum?