Pazartesi, Eylül 04, 2006

Patlican

Basbakan bunu hep yapiyor; kuyrugu s1k1stikca hircinlasiyor.

Demek "askerlik yan gelip yatma yeri degilmis, canim kardesim".

Oyle mi?

O zaman CANIM BASBAKAN, gonder sen de oglunu, damadini Lubnan’a, on siralarda.
Tezkereye evet oyu verecek her milletvekiline evladini gonderme sarti koyuver.

Madem bu kadar kararlisiniz. Madem bu sizin davaniz...

Sormazlar mi, sizin evlatlarinizin cani CAN da vatandasinki PATLICAN mi?!!!

Tum milletvekillerinin ellerini vicdanlarina koyup oyle karar vermeleri dilegiyle… Cok sey mi istiyoruz Allah’im?

13 yorum:

ycurl dedi ki...

Basbakanin oglu Amerika'da okumuyor mu? Hatta kizida galiba burada. Bir de utanmadan oyle bir laf etmis. Ben de cok sinir oldum.

YesilErik dedi ki...

Amerika'da okumalari veya bulunmalari ayri bir tartisma konusu Ycurlcum. Ama nerede olurlarsa olsunlar prensip olarak diyorum ben.

tavsan dedi ki...

Bu lafi asil kendi ulkemizde verilen sehitler icin etmis, demek konuya kendisinin cozumu patlican genclerimizi 20 gunluk askeri egitimle bazi Guneydogu illerimize gonderip gerisine karismamak. Evet mumkunse kendi cocuklarini gondersin baksin bir ne olup bittigine.

CeM dedi ki...

yesilerik bu her ulke icinde gecerli deyilmi? Yani hukumetteki kisilerin hicbirinin cocugunun askerde hayati tehlike tasiyacak gorevlerde bulunmaz.

Hatirlarsan Amerikadada bazi kisiler cikip senin pusht ve diger devlet adamlarina kendi cocuklarinida yolamalarini istediler. Hatta yalnis hatirlamiyorsam michael moore filmde bazi senator'lere cocuklarini iraka gondereceklermi diye sormustu ve aldigi cevap sessizlik ve gulumsemeydi.

Ulkemizdede bu boyle. Benim gibi askerligini bedelli yaparak askerlik yaptim diye gecinende cok ama eminim aileleri mutlu cocuklari rahat askerlik yapti diye, yani kisacasi kimse kotu bi zamanda cocugunu askere gondermek istemiyor, hele doguya. O yuzden ben gidip ulke yoneticilerinden beklemiyorum kendi cocuklarini yolamalarini.

Lubnana asker yolama meselesine gelincede. Belki biliyorsundur yesilerik, tsk bu konuya ilk gunden sicak bakti. yani orda baris gucu icinde yerini almak istiyor. Bu ulkemizin gelecegi icin onemli bir karar. Askeri konularda zaten duygusal davranmamak lazim. Ortadoguda git gide gucumuzu yitiriyoruz ve bunun en buyuk sucu son donemlerin hukumetleri.

Hizbullah kanser gibi birsey, Iranda dogup Lubnanda buyudu ve dagiliyor etrafa. Turkiyeye bile geldi biliyorsun. Ne demisler yilanin basini ezmek lazim ondan kurtulmak icin ve hizbullah bolge icin cok tehlikeli bi teror grubu.

Irak'a girmedik ne oldu gorduk hepimiz. Kuzey irakta talabani ve barzani iranla kucak kucaga sevisiyor. Dusunsene kurtler ve hizbullah kafali iranlarin bi guc sahibi oldugu. Zaten biliyorsun PKK ve hizbullah birlesmesi soz konusu son donemlerde. Adamlar dusmanimin dusmani benim dostumdur diyor artik ve ona gore TC'ye karsi orgutleniyorlar.

Ayrica tayyip'in bakma asker yolamak taraftari olduguna, sonucta iranli abilerine hesap vermek zorunda kalacak ama tsk cok istedigi icinde bu konuda bu tur konusmalar yapiyor, yeni genelkurmay gorev devrinde yaptigi konusmasiyla zaten biraz tayyip'i korkuttu =)

bence turk askerinin baris gucu icinde orda bulunmasi ulkemiz icin cok iyi olacak. Baska ulkelerede asker yoladik, yalnis hatirlamiyorsam afganistanda 1500'e yakin turk askerimiz gitti ve orda en sevilen baris gucu onlardi. Ulkemizi ve askerimizi komsu ulkenin insanlarinin sevmesi onemli bi konu.

neyse cok uzun yazdim kusura bakma. kendi sayfamda bi gun hizbullah,lubnan ve israil hakinda biseyler yazacam gorduklerim hakinda.

P.S: bu kisimda tavsan icin, sanmiyorum tsk 20 gunluk egitim almis askerini doguda catismaya soksun, askerlik suresini 15,12 ve 6 aylik dusunursek ama amerika asker yoklugundan 20 gunluk egitimli cocuklari yolladi iraka ve afganistana.

Pareo Anne dedi ki...

açıkçası ben doğru bulmuyorum lübnana asker yollanmasını. amerikanın yeni bir ortadoğu planının haince bir parçası olduğunu yazıyor bazı gazeteciler.

dünkü gazetelerde güneydoğuda şehit olmuş gencecik bir asteğmenin babası ve annesinin isyanı vardı. ciğerimiz yanıyor, önce burayı hallet, kendi sorunuu çözemeden, lübnana asker gönderip başka yürekler mi yakacaksın diyordu.
benim oğlum şehit değil, ne idüğü belirsiz bir savaşın kurbanı diyordu.
devlete hakkımı helal etmiyorum diyordu...
nokta nokta nokta

Ilgaz Gürses dedi ki...

Tut ki asker göndermek %100 menfaatimize, öyle böyle kazançlı çıkmayacağız yani, yine de bu edilecek laf mı? "Dobra"lık, "halktan olmak" böyle birşey herhalde. Boş oturmayıp ölenler de halk dışından çocuklar.

tavsan dedi ki...

Taurus, 12 aylik askerlik suresinde bile bazi siniflarin egitimi 15-20 gun, bazilarininki 2-3 ay ve bu surenin cok azi silah talimi. Keza 6 aylik erlikte de egitim 1 ayi gecmiyor. Ayrica terorun oldugu bolgelerde ne zaman ve nerede silahli catismaya girilebilecegi hic belli olmuyor; askerler izinlerini kullanmaya baska sehirlere giderken de sehit olabiliyorlar...

CeM dedi ki...

tavsan benim sana demek istedigim TSK 20 gun egitim almis askerini savasa sokmaz cunku elinde egitilmis askeri yeterince var, biliyorsun onumuzdeki yillardi askeri sayida azaltilacak.

Ama seninde dedigin gibi izne cikmis yada tam teskerisini almis donerken bile teror saldirisina sehit dusmus askerlerimiz var ve olacak bu terore son verilmezse.

Buda askerin aldigi egitim suresinden deyil, terorun ulke topraklarimizda hala var olmasindan.

Ulkedemizde teror bu arada sadece askerimizin canina kiymakla kalmayip sivil halkinda canina mal olmakta. Doguda kac cocuk bile kurulan teror mayinlarinda hayatini yitiriyor hala.

Aslı Cin dedi ki...

Hay Allahım, bu kadar olur. Gel bloguma da bak nasıl da paralel düşünmüşüz bu konuda.

Eline sağlık diyorum, söylenecek bir şey kalmamış.

YesilErik dedi ki...

Cem, nesi iyi olacak turk askerinin orada bulunmasinin Allahaskina? Gorevi bile tam tanimlananamis. Sicak catisma olmayacak deniyor, o zaman nasil hizbullah'in hakkindan gelecek bu mantikla? Zaten olayi sicak catisma ile cozmek mumkun idiyse, o zaman ne halt etmeye kuzey irak'a girilmedi, gene bu mantikla? Cunku bi taraflari yemedi. Cunku zaten terorun kaynagi isgali baslatan bu devletler, orgutler de bunlarin masalari.. Hangi cozum??? Hangi agirligini koyma? Turk silahli kuvvetleri ne isterse istesin, sivil yonetimin diplomasi yoluyla agirligini koymasi gereken bir durumdur bu. Daha dogrusu durumdu. Tezkere kabul edilmis.

CeM dedi ki...

yesilerik bu kadar ofkelenecegini bilseydim fikrimi belirtmezdim.

Sanirim ben uzun yazimla anlatmak istediklerimi anlatamadimki senin sordugun sorularin cevaplari zaten yazimin icinde halbuki.

Olay yemedi etmedi olayi deyil. Hatirlarsan senin bi yazina mesaj birakirken bir almanyadaki imamim diye gecinen din telalinin ordaki topluluga soyledigi sozu yazmistim. Hani 'ALLAH onlarin basina PKK'yi sardi ve bizi unutular' lafi. O fikri tasiyan eminim hukumette bazi kafalarda vardir, ataturk'e ve tsk'yi sevmediklerini biliyoruz.

Ayrica fazla medyanin gazete satislarini artirmak icin olayi iyice duygusal duruma sokup, sehit ailelerini kulandiklari yazilardan dolayi olayi fazla duygusalda dusunme lutfen. Unutmaki bi gelibolu savasini bile 250 bin sehit vererek almislarin torunuyuz ve ulke gelecegi icin verilecek sehitler bizleri ne kadar uzsede ulke butunlugu ve gelecek nesilin guvenligi icin verecegiz boyle bir bolgede yasayip boyle irk ve din teror gruplari basimizin belasi oldugu surece.

YesilErik dedi ki...

Cem, sana ofkelenmedim, yanlis anlasildiysam ozur dilerim. Bu yuzden ileride burada goruslerini yazmamazlik etmeyecegini umarim..

Simdi konumuza donersek, soylediklerinin coguna katilmiyorum Cem. Pkk ile hizbullah isbirligi icinde olabilir, buna bir diyecegim yok. Kuvvetle muhtemel oyledirler de. Daha once yazdiklarini hatirliyorum. Cok uzatmak istemiyorum ama Basbakan'in kendisi demiyor mu sicak catisma olmayacak diye? Olursa askerimizi cekeriz diye. Zaten olayin ikiyuzlulugu burada. Asker Lubnan sokaklarinda volta atmaya mi gidiyor oraya? O zaman gitmesin, memlekette atsin voltasini.. Ayrica volta atmayacaksa bile bu isin cozumu orada Israil'in afedersin .icip batirdigini temizleyerek olmamali. Elbette Suriye ve Iran hizbullaha destek veriyor. Bak, Ugur Mumcu'yu nasil katlettiler. Ama bunlarla savasin tek yolu ABD'nin her istedigine boyun egip dumen suyuna gitmek mi olmali? Boylece kendi siyasi cikarlari da zarar gormuyor tabii. Secimler yaklasiyor. Bu ulkede hangi iktidar ABD'den icazet almadan basa geldi? Tam al gulum ver gulum hesabi.

Turkiye Irak'a kuzey cephesini acsaydi orada Kurt devleti gene de kurulmayacak miydi? Bence bu hayal bir dusunce. Elbette kurulacakti. Amerika'nin elindeki en buyuk koz simdi kurt devleti. Ikinci Israil. Bir tasla kac kus vurucaklar, birakirlar miydi?? Istese ABD bugun pkkcilara nefes aldirmaz kuzey irak'ta. Ama islerine gelmiyor. Herkesin ortak cikarina turkiye'de pkk teroru bugunlerde.

Canakkale savasi ve kurtulus savasinda hangi misyon ve hangi bakis acisi ile sehit vermisiz, bugunku durumla karsilastirilamaz bile. Bence 250 bin sehidimizin anisina saygizlik olur. Ayrica duygusal dedigin boyle dusunmeme sebep kendi mantigimla olaylari gozlemlememdir, yoksa tutarsiz ve sovmen medyanin istedigi zaman hangi konulara agirlik verip duygu somurusu yaptigini gorebilecek durumdayim. Kaldi ki istese medya bile daha dramatik hale getiremez bu durumu.

CeM dedi ki...

yesilerik tartismalar sadece fikirler uzerine olursa guzel ama isin icine ofke karisinca ne yazikki fikir tartismaligindan cikiyor ve ister istemez kisiselige donusuyor ve bende senin bu kadar kizdigin bir konuda karsi fikrimi belirtince ofkelendirdigimi sandim seni.

Benimle ayni fikirleri paylasmadigini biliyorum ama yinede seninle ortak noktada birlestigimiz bir nokta varki oda ikimizde ulkemizi dusunuyoruz ve hizbullahin ulkemiz icin bir tehlike oldugunu biliyoruz.

Sen turk askeri oraya girerse hizbullah ile catisip sehit verecegimiz icin kizip uzuyorsun bense diyorumki simdi olmazsa gelecekte bu zaten kacinilmaz ve o zaman kendi topraklarimizda olacak aynen 5-6 yil oncesi gibi. O dahami iyi?

Cunku hizbullahin son 7-8 yildir silah ve militan acisindan guclendigi gorduk israile karsi verdigi mucadeleyle ve bu gucun zaten bizi tehtit etigini bile bile oturup kosemizdemi bekliyelim diyorum bize dokunmayan yilan bin yasasin fikriyle.

Ayrica turkiyenin ordaki gorevinin insan ve yapilandirma yardimi olacagini soylemis hukumet yani senin dedigin gibi hizbullahla catismaya girmek istemiyor bu hukumet ve zaten onlardanda o beklenir. Sonra iran'a nasil cevap verirlerdi.

Yani benim dusundugum gibi hizbullahi silahsizlandirma altinda bir gorevde bulunmiyacaklar.

Irak olayinada gelince yesilerik, orada bulunman lazimda gormen lazim amerikanin durumunu. Koca amerikanin en guclu silahlarina sahip askeri bas edemiyor ordaki terorle, bir avuc bile yoktur amerikan askeri kuzey irakda cunku irakin ic bolgesinde kistirilmis durumdalar, zaten haberleri izlersen cogu bagdataki patlamalardan bahsediyor hergun. Adamlar kuzey iraki mecburen oldugu gibi kurtlere biraktilar ordada can kaybi vermemek icin ve eger turkiye girseydi savasa su an orda turk ordusu bulunuyordu ve turkmenlerinde cani tehlikede degildi.

Bugun okudum ilk defa basbakan yalnisini kabul edip keske iraka girseydik demis.

Benim anlamadigim afganistana 2 donem asker yoladik ve afganistan daha tehlikeli bi bolge cunku su an bile orda catisma devam ediyor, yani savas var. Biz ulke olarak ne oluyor demedik niye 2'ci kez turk askeri yoluyoruz diye oraya cunku afganistana sirf amerika icin girdik yani kendi cikarimiz yoktu orda ama burda belli bir cikarimiz var, ulkemizi tehtit eden bir teror orgutu var ve bu bolgede askeri bir birligimizi bulundurmaya karsiyiz onu ben anliyamiyorum.

Canakkale savasindaki sehitlerimizi ornek vermemin tek amaci boyle hizbullah gibi afedersinde gotu boklu teror orgutleri korkutmamali simdi oraya gidersek bak hizbullahi karsimizda buluruz diye.

Ayrica tesekkurler olayi kisiselige indirmeyip tartismayi belli bir seviyede tutugun icin.