Pazartesi, Ağustos 03, 2009

Ders sorunsali

Agustos ayi geldi. Bir yaz da boyle akip gidiyor. Yarim zamanli calisiyorum. Bir ders ve laboratuarini veriyorum. Ogrenciler cok zayif cikti, onun disinda beni hic zorlamiyor ders. Haftada net iki gun calisiyorum diyebilirim. Bir de yer biraz uzak, arabayla bir saat gidis bir saat donus, o biraz bayiyor.

Bu bulundugum yerde ileride bir pozisyon acilirsa diye ders vermek istemistim bu yaz. Sonra abuk sabuk gelismeler oldu. Artik burada pozisyon acilsa da burada calismak ister miyim bilmiyorum.

Bu ustten sinirli ogrencilerden bazilari, yirmi kisilik siniftan bes kisisi gidip dekanliga beni sikayet etmisler. Efendim anlamiyorlarmis dersi ve soru soramiyorlarmis. Soru sorunca cevabini alamiyorlarmis, cunku ben bunu daha once isledik deyip geciyormusum.

Aglasan ogrenci profoli yeni degil bana, ama yalanci ogrencilerle ilk kez hasir nesir oluyorum. Hicbir soruyu cevapsiz birakmadim. Kendileri en basit cebir islemlerini yapmaktan aciz olduklari icin anlamiyorlar, sonra boku hocaya atiyorlar. Ve aptal dekan yardimcisi da benim kapima geliyor bunun icin.

Aslinda ona da agzinin payini verdim. Ilk soyledigim sey gelin dersime girin oldu. Yok gerek yokmus... Daha bir suru baska sey de konusuldu. Sonucta ogrencilere bu kadar soz hakki taniyip, hocalara bu kadar haksizlik yapilan bir yerde ben zaten kalmak istemiyorum. Olan benim yazima oldu, ama resumeye koyacagim ders tecrubesi diye. Yoksa hic bir tarafimda degil yani allahin uc bes gerizekali Ohayo'lusunun kendine kariyer yapacak olmasi.

6 yorum:

ycurl dedi ki...

Yesilerikcim,
Ne yazik ki burada universiteler sirket olduklari ve ogrenciler de musteri oldugu icin musteriler her zaman haklidir mentalitesi hakim. Benim doktora hocasini da ogrenciler sikayet etmisti dekana. Cunku kendilerini cok zorladigini dusundukleri icin. Tabii tenure almis prof olunca dekan cok karisamiyor ama yine de bir konusma yapmis ki anlasilan bir donem sonra ben asistanken bana surekli aman az puan verme aman sunu yapma diye uyarirdi :) Ben Turkiye'de ayni dersi alirken 100 kati zorlamisti hoca beni. Belki Ohayo'lularda da sorun olabilir :) Bosver eminim daha guzel ve mutlu olabilecegin firsatlar cikacaktir karsina.

Asortik Krep dedi ki...

Öğrenciler değilde bu tarz iletişimle eğitim yapmaya çalışan bir dekanın olduğu okul zaten sana yakışmaz bence :)
Ne olcak O-ha yolular :P işte ..

tavsan dedi ki...

of of. neyse bosver, gecmis yarisi, bitecek yakinda. dedigin gibi cvne yazarsin o ise yarar en azindan.
hem haftada iki gun calismak ne hos bisey olsa gerek;)

fethiye dedi ki...

;(

zapere dedi ki...

Aman Allah siz de yurt dışı hayranı mısınız?Yeğenim İstanbul Üniversitesinde asistanken okuldaki kıskançlıkları bahane ederek Kanada'nın ücra bir köşesindeki üniversiteye kapağı attı.Arada belki teknolojik farklar var fakat yurt dışında yaşama tutkusu,ülkemin geri kalmışlığı-politik karmaşa,düzensiz şehirleşme(bahane çok) sebep gösterilerek beyin göçü ki "sizi suçladığımı sanmayın söz meclisten dışarı" dışarı kaçış...Şuna hak verebilirim:Yurt dışına bir üniversiteye girip teknoloji-bilgi transferi için bir süre kalabilir insa fakat bunu ülkeme döneceğim öğrendiklerimi ülke insanıma vereceğim mantığıyla yapar.Ülkeme tu-kaka mantığı yanlış geliyor bana.Yurt dışına gidenlerin büyük çoğunluğu aynı uçakta kendi vatandaşıyla seyahat etme arzusu bile taşımıyor(şahit olduğum dinlediğim birçok olay var.Yine uçakta bizim tiplerle yolculuk ettik aşağılamaları)..

YesilErik dedi ki...

Zapere, yurt disinda yasiyor olmam yurt disi hayraniyim demek degil. Bulundugum durumun kendisine gore artilari ve eksileri var. Ayrica yukarida anlattiklarimla bu kaniya nasil vardiniz hic anlamadim,o da ayri.