Salı, Haziran 23, 2009

Bu Yaz

Bu yaz gene kimyaya giris ders veriyorum. Kisin verdigimin aynisi. Ama bu kez laboratuvari da veriyorum. Asil cumbus de orada basliyor zaten. Kimya 101'in dandik kismi bu. Ogrenciler ilk kez lab aliyorlar, o yuzden de cok tecrubesizler. Bir seyi yapmalari saatler aliyor. Yani ne kadar zor olabilir bir cam canagi tartmak? Cok zor olabiliyor valla bu sabah yasandigi uzere.

Cok degisik bir ogrenci profili var bu sefer. Ellili yaslarda bir kadin var mesela, ingilizceymis bolumu. 25 yil kadar once almis cebir/matematik neyse, en basit islemleri bile yapamiyor. Dersi birakmasini ve once gidip cebire giris falan almasini tavsiye ettim. Aglamaya basladi. Meger 25 yil once aldigi cebiri saymislar. Yahu, once bir seviye sinavi filan yapsalardi bari, kadincagizin pek bir sey hatirlamadigini gorup ona gore yon verirlerdi. Sen aslansin, kaplansin, yaparsinla yurumuyor bu isler. Neyse, acayip de geveze bir kadin. Hem agliyor hem de gereksiz ne kadar sey varsa-bidi bidi bidi...

Zor gececek bu yaz. Hem ogrenciler hem de benim icin...

Tatil? Dersler bitince? O da yok gibi gorunuyor ufukta...

5 yorum:

ycurl dedi ki...

Kolay gelsin sana ya. O tur ogrenci profili de hic cekilmez. 50lik teyzeyi takdir etmek gerek tabii 101 kimyadan basladigi icin ama haklisin bir teste filan soksalardi. Bir de her hesaplamayi hesap makinasinda yapmaya calismiyorlar mi? Al alt alta topla o daha kolay hani!

tavsan dedi ki...

Kolay gelsin yesilcim erikcim. Ingilizce bolumundekiler de kimya 101 aliyor mu yahu? Sabanci'daki gibi mi sizin orasi da; ilk birkac yil ayni dersler?

Dalgic dedi ki...

Yok len, gitcez ya tatile... Cikmaz ayin son carsambasi, never-never-land'e gitcez iste. ;)

Benim bildigim 7-8 yildan daha once alinan dersler sayilmiyor aslinda ya, nasil oldu anlamadim. Soyle yakasindan tutup saglam bir sallasan bilgileri yerine oturur mu acep? :)

dedi ki...

benim öğrenciler 18 yaşında, hayvan sayısal puanlarla kazanmışlar, mühendis olacaklar, birinci sınıfta 5 tane matematik dersi almışlar ve fakat halen dört işlemden öteye geçemiyorlar. sen yat, kalk dua et. hem benim git qwerty dersini al da gel deme şansım da yok, n'aber?

YesilErik dedi ki...

Sosyal bolumlerdekiler sayisal secmeli aliyorlar. Ben de mesela psikoloji, business dersleri filan almistim. Bir tek farkla, sayisal ogrenciler sosyal dersleri yapabiliyorlar ama sosyal ogrenciler sayisal dersleri ayni rahatlikla yapamiyorlar.