Çarşamba, Mayıs 27, 2009

Literature gecmek

Bu deyim aslinda daha cok olaganustu rekorlar filan icin kullanilir sanki oyle degil mi? Mesela: Bobrek nakli ile 10 yil omur verilirken 22 yil yasadi-literature gecti gibi. Bu da canli bir ornek aslinda, rahmetli enistem...

Doktora yapinca ister istemez literature bulasiyor insan... Kac yayin yaptin, kacinci yazarsin, hangi dergide yayinlandi calisma vs gibi ayrintilar giriyor isin icine. Ama en onemlisi bunun insan hayatiyla paralel bir sekilde surmesi... Himmm, doktora kac yil surmus? 4,5. E peki, bu sure zarfinda kac yayin var, $ak resumeye bakilir... Pekiiii, postdoc? O da bi 5 yil. Kac yayin var? $ak, gene resume!

Yani is ararken bundan kacmak mumkun degil. Sanki gizli bir cift goz surekli takip ediyor yaptiklarini omur billah. O kadar ugras, didin. Ama sonra bak, belki de o kadar yayin yapamadin. Deneyler olmadi, proje degistirdin, hoca killik cikardi, olamaz mi yani? Oluyor netekim, hem de cok s1k oluyor.

Yeni bir makalem yayinlandi bu hafta. Ilk yazarim ve nispeten iyi bir dergide cikiyor. Yaptiklarinin karsiligini almak bu bir nevi. Eskiden olsa cocuklar gibi sevinirdim. Daha onceki sancili cikan yayinlarimla karsilastirinca bu goreceli olarak sancisiz oldu. Bir yildan fazladir hocanin masasinda toz tutmasi sancidan sayilmazsa. Ki saymiyorum. Yine de o kadar cok sevinmedim galiba. Sanki o gizli bir cift gozun beni izlemesinden rahatsizim.

Kendi kendime yaptigim bir nevi nankorluk olsun bu da...

2 yorum:

ycurl dedi ki...

Aa pisti yapmisiz. Benim de bir paperim kabul oldu dun. Ben sevindim cunku biraz sancili gecti bu surec. Nerdeyse 2 paperlik malzeme olan 1 paper oldu ama her iste hayir vardir ne dedilerse dogru :)

YesilErik dedi ki...

Tebrik ederim Ycurlcugum... Maalesef quality degil quantity onemli olunca bu bir sorun olabiliyor. Yoksa ayni isi yapinca bir veya iki paper olmus, bir onemi olmamasi lazim.