Pazartesi, Ağustos 25, 2008

10 haftaligiz

Epey uzun bir zaman oldu. Bizim oglancik 10 haftalik oldu. Su anda balkonumuzda oturuyoruz, o da anannesi ayakta salladi, inat etti, uyumadi ama araba koltugunda sallana sallana uyuyakaldi.

Nereden baslasam, neler anlatsam? Uzun zamandir da yazmayinca bir tikaniklik mi hasil oldu nedir... Cok tukurcuk cikariyoruz bu ara, dis mi cikaracagiz erkenden nedir, bilemiyoruz. Hala kirpicigiz, saclarimiz onden biraz dokuldu ama cok degil. Hala emzirmeye devam ediyorum. Ne zor ismis bu emzirme olayi. En fazla 3 saat dayanabiliyoruz emmeden, ama genelde hala 2 saatte bir emmek istiyoruz. Geceleri de fena degiliz. Biberonla sabah sagidim sutu gece yatmadan verince 4-5 saat araliksiz uyuyabiliyoruz. Ama iki gundur biberon vermeyi birakip sabah sutlerini dondurmaya basladim. Ise donunce annem ben yokken versin diye. O yuzden gene 3 saate dustu uyku surelerimiz.

Artik son uc haftadir epey bir gulucukler saciyoruz etrafa. Ve gozlerle takip edip, odadan cikinca arkadan aglamalar oluyor. Ama genelde uslu bir bebegiz.

Ise 3 hafta sonra donecegim, bakalim nasil idare edecegiz. Pek istemiyorum donmek ama cok s1k1 saatleri olan bir isim yok allahtan. Oglenleri eve gelmeyi deneyecegim baslarda. Atarim deneyi ustune giderim diyorum.

Yaz da bitiyor. Nasil gecti zaten anlamadik. Ama yaz bebegi olmasi cok iyi oldu. Gunde en az bir kere arabasiyla dolamaya cikiyoruz, sabah uykumuzu dolasarak uyumaya cok alistik. Kisin ne halt edecegiz bilemiyorum ama "Amaaaan, bunu da kisin dusunuruz" diyorum.

3 yorum:

YOK Kİ dedi ki...

uzun zamandir kontrol edip duruyordum sayfani. sonunda yeni yazi gordugume ve guzel haberlerine sevindim.
saglicakla kalin :)

bgm dedi ki...

ne zaman 10 hafta oldu... walla zaman hızla akıyor...
Bu arada tukuruklerin bir sebebi dis olabilecegi gibi, bu donemde tukuruk salgısının salınmaya baslaması ama bebeklerin yutkunmayı bilmemesi de olabilyormus. Nitekim bizim budonemdeki tukuruklerin sebebi bu imiş.

Rahsan Collyer dedi ki...

Oh oh büyümüş bile, ne çabuk 10 hafta olmuş hakaten... Size diyorum da hoş bizim bie 1,5 ay oldu. Hep böyle huzurlu, mutlu bir bebek olsun inşallah...