Cuma, Haziran 13, 2008

Bu aralar

Bu hafta cok cabuk gecti. Gunduzleri arkadaslarim ziyaretime geldiler, oturduk sohbet ettik. Evdeyim hala ve tadini cikariyorum. Bekliyoruz ailecek. Birader dun geldi, annem de bu aksam geliyor insallah.

Gecen hafta hastane turumuzu attik. Iyi ki gitmisiz. Dogum odasi falan gayet guzel ve ferah (ayni resimdeki gibi). Netekim bu odaya hemsireler, doktor, stajyer doktorlar filan ayni anda dolusabiliyorlamis. Kalabaligi kaldiracak buyuklukte dizayn edilmis. Ama dogum sonrasi odasi biraz klostrofobik idi. Bizim ziyaretcilerin yaratacagi kalabalik besbelli ayni sekilde onemsenmiyor :) Bizi gezdiren hemsire sagolsun, benim suratimin aldigi sekli gormus olacak, herkes gittikten sonra, size gun isigi alan bir oda ayarlariz, merak etmeyin dedi. Sonra da klostrofobik oldugum notunu alip, kayit yaptirirken beni cagirin dedi. Daha ne olsun. Dogum sonrasi odalarinin cogu bina ici kocaman bir avluya bakiyor, yani dogal isik pek almiyorlar. Biz de odanin buyuklugu cok onemli degil, nasilsa hepsi ozel odalar, ama dogal isik almasi daha onemli dedik. Onun disinda hastane guzel, temiz. Universite hastanesi sonucta, cok luks degil elbette. Zaten pek fazla bir bilgim yok hastaneler konusunda, aman olmasin da. Bu arada Erik, sen aslinda sertifikali olarak klostrofobik degilsin dedi. Sertifikali dalgiciz ya. Ama bende klostrofobi var biraz gercekten de, cunku ben oyle cok karanlik derinlere dalmayi oldum bittim sevmiyorum. Bana ver 12-15 m'de reef'te takilayim; bocek, minik balik ve bol gunes isini :)

Annem bavullari yuklu geliyor. Zeytinyagi bile getiriyor bu sefer. Onu getireyim mi, getir anne, bunu getireyim mi, getir anne. Neredeyse hicbir seye ititraz etmedim bu sefer. Kendi bavuluna sigamamis tabii, bebisin ivir zivirlari da olunca bir dolu.

Boyle boyle. Avrupa kupasi maclarini izliyorum bir yandan, super oluyor. Burada oglen vakti oluyor tabii ve ESPNHD'de izliyoruz. Erik gene ara sira evden calisiyor. Onun disinda TLC'deki A baby story ve Bringing home baby programlarini izliyorum. Diger zamanlar tv hep kapali. Ozlemisim tv izlememeyi, evin sadece kendi cikardigim seslerle yankilanmasini :)

Son iki haftadir Babysrus'a sefer eder olduk. Bir sey aliyoruz. Sonra geri goturup yerine baska bir sey aliyoruz. Bu Mustela marka bebek sampuanlarindan aldik mesela. Sonra bir okudum uzerini eve gelince, icinde bir dolu paraben. Alirken orada niye okumadiysam.. Aynen geri goturduk. Yerine Aubrey Organics'in sac sampuani ile Method Baby'nin vicut sampuanindan aldik. Buyutecli tirnak makasi, sac fircasi, bir paket washcloth ve bir paket burp cloth aldik. Ve sanirim biraz daha receiving blanket almamiz gerekecek bir noktada. Receiving blanket'in ne oldugunu sonunda ogrendim. Ince, kare battaniye/ortu tarzi bir sey. Bebegi bunlarla kundakliyorlar burada. Ayrica altina sermek, kenarina s1k1stirmak vs gibi seyler icin de kullaniliyor. O yuzden seksen tane falan lazim olabilir.

Boluk porcuk yaziyorum epey ama, idare ediverin artik.

Bana gelince... Iyiyim genel olarak. Belimin agrisi hala orada. Ayrica ellerimdeki eklemlerim cok aciyor. Bir seyi s1k1 s1k1 tutamiyorum. Kavanoz kapagi acmayi filan unut. Yerlere zirt pirt bir seyler dusuruyorum. Iyi ki labda degilim bu sure icersinde dedigim cok oluyor :) Karnim da feci buyudu ama son iki aydir sadece 1 kg aldim. Bu rejim olayi basima gelen en iyi seylerden biri oldu sanki. Yoksa en az 10 kg daha alirdim, belki daha bile fazla. Sekeri genel olarak kontrol altinda tutabildim. Geceleri bir sey yenmedigi icin sabah sekerim genelde yuksek cikiyordu 5-10 puan. Sabah ve aksam ilac kullanarak o da epey duzene girdi. Neyse ki insulin kullanmama hic gerek kalmadi. Arada bir suni tatlandiricili seyler iciyorum, haftada bir filan. Dun aksam Starbucks'a oturmaya gittik. Tek findik shot'lu/decaf frappucino soyledim. Pek bir lezzetli geldi, neredeyse ikinciyi soyleyecektim. Sonra eve gelip sekerime baktim. Rekor kirmisim, 239 cikti. Nasil yani diyerekten tekrar olctum, bu sefer de 240 cikti (normal deger 120). Saniyorum icecegi hazirlayan kiz sekersiz yerine normal shot koydu. Olan oldu artik tabii, bu saatten sonra da bebise cok zarar gelmeyebilir ama gene de gidip bir carlasam mi diyorum... Ne de olsa cadilik kanimda var :P Ya da bir daha boyle durumlarda bu kadar komplike icecekler soylememek daha hayirli olabilir. Su placenta bir ciksin icimden, salgiladigi hormonlarla birlikte, o zaman duzelecek umarim. Bebis daha kalabilir isterse :) O, ne zaman isterse gelebilir :)

Sanki bu evde oldugum sureyi cok iyi degerlendiremedim gibi bir hisse kapildim ama butun gun bir is yapmamam gerekiyordu. Azicik ev isi yaptim, bol bol okudum ve nette biraz takildim. Havalar da birdenbire inanilmaz sicakladi, eve kapanmak zorunda kaldim biraz. Son bir-iki gundur iyi...

Bu sabah da erkenden uyandim. Hala zirt pirt tuvalete kalkiyorum tabii, bu sefer 6'da kalktigimda tekrar uyuyamadim. Dedim hadi bloga yazayim biraz.

Dun aksam meksika yemegi yedik. Tam filmlerdeki gibi :P Hani aci yiyince dogumu tetikliyormus ya guya... Ama onumuzdeki birkac gun hafif yemeye karar verdim. Ne olur ne olmaz. Zaten dun aksamdan beri cok uzun sureli ve cok s1k kasiliyorum. Ilginc bir sekilde sag tarafima uzaninca gecmiyor eskisi gibi. Ancak sol tarafima uzanirsam. Biliyorum, dolasim daha iyi oluyor oyle. Labdan bir timer getirmistim. Gayet bilimsel olarak olcuyoruz kasilmalarin suresini. Duzensizler. Simdi bu dogum kasilmalari 5+1+1 kuralina uygun geliyorlarmis ya. Yani 5 dk araliklarla gelecek, her kasilma 1 dk surecek ve bu 1 saat boyunca devam edecek, biz de amanin doguruyorum dokhtor diye hastaneye kosacagiz. Iyi, cok guzel. Bazi arkadaslarim hemen anliyorsun gercek kasilmalari diyor, bazisi hic anlamadim, kontrole gittim, hemen hastaneye dediler diyor. Acaba bende nasil olacak? Ne halt edecegizdir? Tabii bu arada su falan patlarsa iyi. Hic olmazsa olayin basladigini anliyorsundur. Ama oyle ortalik yerde patlamasa iyi olur. Ismarlama yapabiliyor muyduk :) Belki de hic patlamaz.

Iyi gevezelendim sabah sabah :) Bir dahaki sefere kadar, hojcakalin okuyan herkes... Ben gidip kahvaltilik bir seyler hazirliyorum simdi.

5 yorum:

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Hojkalın mı?
De haydi güle güle madem :)))

Hep gevezelen,şu aşamalarını okumak beni heyecanlandırıyor:)
nedense:/

bgm dedi ki...

burada mustela cok fazla tutuluyor, seni okuyunca içime kurt düştü valla...
Bu arada hamileliğinin son gunlerinin keyfini sür... sonrasında baska keyifler yasayacaksın ama gene de hamilelikte ayrı guzle oluyor.. :))

Rahsan Collyer dedi ki...

Büyük bir merakla bekliyorum ben de bu doğumu ve tabi sonrasında doğum hikayeni. Tamamen algıda seçicilik, benim de yaklaşık 1 ay gibi kısa bir sürem kaldığını düşünürsek çok normal bir merak bu tabi. Doğum odası ziyaretimi ben de bugün yaptım, senin fotodaki kadar şık bir yer olmasa da en fazla 2-3 gece kalınacak bir yer için idare eder. Bu arada 2 ay boyunca nasıl sadece 1 kilo alınır,süperrr!! Hadi bakalım, çok az kaldı, hayırlısıyla atlat inşallah da bizler de ortak olalım bu güzel olaya. Doğuma kadar tekrar yazamassam, sağlıklı ve kolay bir doğum diliyorum...

ycurl dedi ki...

Cok tebrik ederim. Feyzbukta gordum resmini. Saglikla, mutlulukla buyutun. Kendine geldigin zaman haberlerini bekliyoruz.

Ilk dedi ki...

gecmis olsun, gozunuz aydin!
tez zamanda toparlanirsin insallah :) umarim her sey harika gidiyordur!