Pazartesi, Şubat 04, 2008

Pıtırtıcık

Gunler geciyor. Yarin 20. haftaya giriyorum. Yolu yarilamis oluyoruz. Pek ilginc seyler yapmiyorum bu ara. En guzel sey karnimda minik pitirtilari hissetmem oluyor. Gunun en guzel anlari onlar. Iki gundur pek bir hareket yoktu, bugun costu bizimki. Sabah ayri, oglen ayri, simdi aksam ayri bir posta kiprasip duruyor. Bayiliyorum ben de bu minik tekmeleri yemeye...

Gecen hafta kontrole gittik. Her sey yolunda gidiyor. Onceki haftaki ultrasonda placenta normalden biraz asagida cikmisti. Marginal placenta previa denen bir durum. Oranin doktoru da bizimle bir garip konusmustu o gun. Epey bir moralim bozulmustu acikcasi. Bir suru sey anlatip aslinda hicbir sey soylemeyen insanlar vardir ya. Onun doktor versiyonu bir kadin. Iste ayrilirken "stay boring" demeler falan. Hani aman kanama olmasi bab'inda... Neyse, benim kendi doktorum gayet guzel acikladi durumu ve cok yuksek bir olasilikla rahim buyudugu zaman placentanin da yukarida bir pozisyona kayacagini filan anlatti. Iyi ki kendi doktoruma dusmusum diye gercekten sevindim. Cok mantikli ve tatli bir kadin. Doktorla anlasabilmek en onemlisi.

Bulantilar hala yer yer parcali bulutlu olmak uzere devam ediyor. Sagnak yagis olmamasi tesellimiz. Cumartesi gunu butun gun gene midem bulandi. Aksam ilac aldim sonunda. Dun ve bugun iyiyim. Kusmuyorum artik ama bir turlu de tam gecmiyor. Sanirim gecmeyecek de. Yavas yavas bu durumu kabulleniyorum gibi.

Bu arada bebekle ilgili tek bir sey yapmadik daha. Bir cop dahi almadik daha kendisine. Ama yavas yavas ne marka ne iyidir filan arastiriyorum. Sanirim kiyafet icin en iyisi outlet'e gitmek. Fiyatlar gercekten de cok uygun orada. Ama is bebek arabasina filan gelince epey bir kilitleniyorum.

Cumartesi alisverise ciktim biraz. Kendime siyah bir elbise almak istiyordum. Pek basarili bir gezi olmadi. Koskoca mall'da tek bir hamile dukkani yoktu. Olanlar kapanmis. Kos kos kaldim. Tabii klasik, solugu mutfak/ev esyalari satan bir dukkanda aldim. Oyle gezinirken cok guzel cicek caylar ve cam caydanliklardan gordum. Kore'den o kadar ozene bezene getirdigim cam caydanligin aynisini gorunce pek bir sasirdim. Bosuna kasmisim ama kirilmasi bilmemne diye. Bilseydim getirmezdim.

4 yorum:

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Ben gelip gidip o yutulasi ayaga bakip bakip yorum birakmadan gidiyordum...hic alinacaklara acele etme, es - dosttan ne toparliyabilirsen topla(cokcabuk buyudukleri icin ilk aylardaki giysiler zaten hep yepyeni kaliyor), alacaksan sadece yeni doguma göre 1-2 set body-pijama al, birde iyi bir bebek arabasi (Emmajunga bebek arabalarinin Volvo sudur), birsuru hediye gelecektir, dediydi dersin, kendinize iyi bakin...

YOK Kİ dedi ki...

benim de aklim hep o ayak goruntusunde. herhalde ben o resmi cerceveleyip omur boyu gorus alanimda bir yerde tutardim.

pratik anne ve diger anne bloglarinda cok guzel urun tavsiyeleri var. 'label'larla cok iyi kategorilendirilmis her sey. bana bu tur bilgiler lazim oldugunda simdiden yararlanacagim kaynaklar bunlar. belki senin de isine yarar.

kucuk pitirtilarla keyifli gunler sana. saglicakla kalin!

YesilErik dedi ki...

Alp&Ege'nin annesicim, sagol :) Aslinda kiyafet kismi sanirim isin en kolayi. Bu bebek arabasi filan dariyor beni galiba :) O kadar cok cesit var ki. Siz de kendinize iyi bakin.

Yokkicim, benim de aklim o goruntude valla :) Pratikanne'nin sayfasina soyle bir bakabildim, haklisin cok guzel kategorize edilmis. Sagol onerin icin.

fethiye dedi ki...

bizim bir tanidik bebegi hareketlendirmek icin cikolata yermis ;) Aklinda olsun diyecektim. Lindt'in Chili cikolatasi bambaska bi si hehe World Market var mi sahi sizin oralarda? Orada satiyorlar, baska bir yerde gormek kismet olmadi...