Salı, Şubat 26, 2008

23. Hafta

Zaman cok cabuk ilerliyor. Inanmasi guc ama 23. haftaya girdim. Sanki son bir kac haftadir hersey daha bir ayni ve monoton. Karnim da cok hizli buyumuyor.

Yapilacak ne cok sey var, su an on arastirma asamasindayim deyip kendimi rahatlatayim. Elimde birtakim hamilelik ve dogum sonrasi ile ilgili kitaplar var. Ara ara karistiriyorum. Anladim ki bebek eve gelmeden neyin ne olacagini kestirmek cok zor. Belki bebek dogduktan sonra yasanilan problemlere ozgu olarak bu kitaplarin bazilari okunursa daha cok sey ifade edebilir. Su an kafamda tam bir kakofoni soz konusu okuduklarimdan. Her uzman farkli bir yorum bildiriyor gibi gorunuyor.

Dogum olayini da cok takmiyorum, hala. Nasilsa zamani gelince yeterince endiselenecegim diye dusunuyorum.

Bu aralar isime kafayi takmis durumdayim. Aylar var, istedigim sonuclari alamiyorum deneylerden ve bu beni geriyor. Dogumdan once herseyi en mukemmel haliyle birakmak istedigimden filan degil, artik gercekten de biraz sonuc almak istiyorum, geriliyorum. Bir de tabii hamile iken labarotuvarda calismanin riskleri geceleri ustume ustume gelip canimi s1k1yor. Ben dikkat ediyorum elbette ve risklerin tam olarak neler oldugunu da doktordan daha iyi biliyorum. Doktor ne bilsin hangi kimyasal kanserojen, hangisi sadece zehirli, hangi madde en tehlikeli filan. Kimyager degil sonucta, doktor. Sadece iyi havalandirmasi olan bir yerde calistiginiz surece sorun yok diyorlar. E onu da ben zaten biliyorum. Ama gene de insanin huzuru kaciyor arada.

Ozellikle de Natural health, yok Fit pregnancy filan gibi dergilerde cikan bazi yazilar sinirime dokunuyor. Hepsi degil, bazi yazilar. Evet saglikli yasamak ve saglikli bir hamilelik gecirmek lazim ama suyu cikiyor bazen bu dergilerde toksin olayinin mesela. Yok bebek odasini normal boyayla degil bilmem baska tur bir boyayla boyayin, karyolasinin kaplamasi bilmem ne olsun. Yani son gun yapilmayacaksa bu boya, uzerinden gunler hatta haftalar gectikten sonra bebegi etkileyemez ki zaten. Bu dergilere kalsa kafamizda fanusla dolasacagiz sokakta bile.

Dun ilk kez yuzmeye gittim. Hava cok soguk hala, insanin kendini suya atasi filan gelmiyor. Girdikten sonra havuzda da usudum epey. Ama yuzmek iyi geldi sirtima. Bu is gitmesi, havuza girmesi, dus almasi, sac kurutmasi filan derken rahat bi iki saat aliyor. Yuruyuslere geri doneyim istiyorum ama zirta pirta kar yagiyor hala. Dusup de kafami/kicimi kirmak da istemiyorum. Ara ara hepsinden biraz yapmaya calisacagim gibi gorunuyor.

Onumuzdeki hafta seker testi var, bakalim sinifi gecebilecek miyim...

1 yorum:

bgm dedi ki...

sevgili yesilerik,
bende seninle aynı donemde bu zaman cok monoyon bir sekilde geciyor, haftalar yeterincehızlı ilerlemiyor diye hissetmiştim. dert etme tüm haftalar birer birer geciyor, sana gecemez gibi gelse de.. Dogum olayına gelince, benden tavsiye kendini her turlusune hazırla. sonucta dunyaya gelme yolunu bizdıklar kendileri seciyor,eger sen zamanında once davranmazsan. Kitapları da oku ama takılma, sadece ileride belki lazım olabilir diye bak. Sonuçta en dogruyu insan bir sekilde hisleri ile buluyor. :))