Cuma, Kasım 16, 2007

Demokrasimize kus konacak

Aferiiiiiiiiin. Sonunda amaca ulasildi. DTP'ye kapatma davasi acilmis. Bir bu eksikti. Evet, adamlarin teror orgutuyle organik baglantilari var. Evet, boluculuk yapmak icin geldiler. Evet, kustahlar. Evet, provokatorler. Evet, evet, hepsine evet. Ama guneydogudaki halkin bir kismini temsil ediyorlar. Biz begensek de begenmesek de bu boyle. Simdi bir de partimiz kapatildi, sesimiz kisildi diye mazlumu oynayacaklar, ki hakli olarak. Zaten haksizi hakli yerine koymakta ustumuze yok. Orhan Pamuk davasinda da bu boyle oldu, sonra ayni zihniyet gidip Hrant Dink'i katletti. Ne zaman adam olacagiz biz?

Bu mantikla AKP'nin de hemen kapatilmasi lazim. DTP'lilerin yaptigi boluculuk de AKP'ninki ne o zaman? Hatta AKP'nin cok daha ciddi bir tehlike oldugu ayan beyan ortada. Laiklik karsiti tarikatlarla birebir baglati icindeler, milli egitim birliginin bozulmasi icin ellerinden geleni ardina koymuyorlar. Sessiz ve derinden Turk halkini feodal duzene mahkum etmek icin var gucleriyle calisiyorlar. Bu arada cepleri doluyor. Nerede o zaman bizim kahraman savcilar???? Neden Tayyip'in Siirt secimlerinin usulsuz oldugu hakkinda bir dava acmadiniz, taa zamaninda bu islerin o kadar kolay olmadigini, cumhuriyetin sahipsiz olmadigini gostermek varken? Ama yok, goruntuyu kurtarin siz gene.

Guneydogu'da bugun AKP DTP'den daha fazla oy almissa bir oturup dusunmek gerekiyor bu konuda. Turk-Islam sentezinin, zaten geri kalmis bu bolgede tarikatlarin gucunun Kurt milliyetciliginden cok daha kuvvetli oldugunun bir gostergesi degil de ne acaba bu sonuclar?

Ondan sonra da bekle ki Kurt sorunu cozulsun. Sadece askeri harekatla tamamen cozumlenebilseydi bu isler simdiye kadar 25 kere cozumlenirdi. Bolgeyi kalkindirmak soyle dursun, tarikat bataklakliginda ortacaga dogru daha cok cekersen asil boluculugu kim yapmis oluyor, ortada degil mi??

Abukluklar zaten aday olma asamasinda basliyor ulkemde... Zanlilari meclise sokup millekvekili yaptigin yetmiyormus gibi bir de dokunulmazlik zirhina zamk gibi yapisiyorsun. Dunyanin hangi ulkesinde gorulmus bu tur suclardan iceriye girenlerin milletvekili secilebildigi? Gene bas zanli Tayyip. Minareleri sungusuymus, kubbeleri migferiymis... Herif bugun Basbakan... Al Abdullah Gul. Hala yolsuzluk davasi sirtinda, gidip Turkiye'yi AIHM'ye dava etmis guzide kisilik bugun Cumhurbaskani; cok zarif ve zevkli karisi milletin trilyonlarini harcamakla mesgul. Al, DTP milletvekili Sabahat Tuncel, cezaevinden cikip meclise daldi. Neredeydi o zaman hak hukuk? Parti kapatacak yerde dokunulmazliklari kaldirsaniza, ama yemiyor tabii, ucu dokunuyor.

2 yorum:

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Isvec'te, "Kurt Partisi" kapatilacak TR'de, diye basladi bile haberler verilmeye...

Unknown dedi ki...

Cok dogru. Yapilacak sey, dokunulmazliklari kaldirip, sonra eger yasa disi birseyler oluyorsa, tek tek caresine bakmakti. Ama bizde birseyle basa cikilamayinca, derhal yasadisi ilan edilir. Halinin altina supurunce, yokoluyorlar sanki.

AKP'ye dokunulmamasinin sebepleri ise zaten ortada. Cunku cogunluk AKP'li.

www.elifsavas.com/blog