Pazartesi, Ekim 08, 2007

Hangi demokrasi?

Basbakan buyurmus, bundan boyle referandumlara alisacakmisiz... Isinma turlari atiliyor. Emre Kongar referandumlarda halka neler sorulamayacagini, demokrasi dalkavuklugunu anlatiyor.

Meanwhile, Istanbul'un Kemer Country bolgesine yakin Gokturk Koyu Ilkogretim Okulu'na kiz ogrenciler Cuma gunleri basortulu gitmeye baslamis. Gerekce de Cuma gunleri 1 saatlik din dersi olmasi. Din dersi boyunca taksinlar basortulerini, peki okula o sekilde gitmek niye? Hangi maktik acikliyor bunu?

Hangi mantik olacak Yesilerikcigim, dinci mantik dinciiiiiiiiiiii.. Aaaa, hala ogrenemedin mi? Yok yok, oyle degil aslinda, buna inanc ozgurlugu de deniyormus ya. Hani biz elitmisiz, seckinmisiz, halkin dilinden anlamiyormusuz, felan.

Bence inanc ozgotlugu denmeli buna. Inanc somurusu de olur. Basbakan gibileri sonunda referandumla tepemize diktator de olur.

Biz de daha coook sehit veririz. Kuru Amerikan dusmanligi karin doyurmuyor maalesef. Ne demis Amerikan Buyukelcisi Wilson: Amerika sinir otesi operasyona sicak bakmiyor. Bu kadar, kuyrugu kaptirmissin bir kere.

Ne yaman celiskidir ki, halkimizin guvendigi "Musluman" daglara Amerikanci iktidar karlari dusuyor, farkinda degil.

3 yorum:

tavsan dedi ki...

Bi kere biz din derslerinde hic basortusu takmadik. Ama daha da onemlisi o derslerin adi "din kulturu ve ahlak bilgisi", dolayisiyla ogretilmesi gereken de aslinda dua edip namaz kilmak veya tefsiri tartismali basortusu takmak degil. Ogretilmesi gereken din nedir, dunyada hangi dinler vardir, ogretileri neledir konulari. Tamam, cogunlugunun musluman oldugunu soyledigi bir ulkede islama agirlik vermek kacinilmaz olabilir ama bu yapilan davranisi hakli kilmaz. Okula oyle gitmek bir yana, zorunlu bir ders olan din kulturu ve ahlak bilgisi dersinde basortusu takilmasi yanlis birsey ve laiklige aykiri.

Punto dedi ki...

Bu kargaşa içinde hayatın güzel yanlarını görmek adına Şeker Bayramı'nızı kutlar, sevgi dolu günler dilerim.

Unknown dedi ki...

Ozgotlugu lafini tuttum. Sozluklerde belirmeli. :o)

Ben umutsuzluklara dustum artik.

www.elifsavas.com/blog