Salı, Ağustos 14, 2007

Jetlag arasi yazi

Donduk efendim. Kore, sonra Amerikanya, sonra Turkiye sonra gene Amerikanya derken bir de bakmisim bu uykusuzluk canima okumus. Simdi eve de gidemiyom, bari dedim bloga yazayim bi kac bi siyler...

Turkiye tatili pek guzel gecti. Bundan boyle hep basbasa tatil yapacak biz.

Bol bol yuzduk, daldik, neyse ki cikabildik. Hatta ilk kez gece dalisi yaptim. Oncesinde biraz tirstim ama cok cok zevkliydi. Dalis yapan ve gece dalmamis olanlara tavsiye ediyorum.

Anladim ki ben dalis yaparken cesitli mahlukatlar gormekten en cok hoslaniyorum. Yani oyle batiga neyin de daldik, amfora mamfora da gorduk ama hicbiri gece dalisinda yakaladigim o telas icinde kosturan ve isigi yiyince donakalan ahtapotcuk kadar mutlu etmedi beni. Isigi yiyince zavalli hayvanlar oyle bir dumur oluyorlar ki tam o salak balik bakislarindan firlatiyorlar insana. Eh, insanogluna da bol bol suzmek kaliyor hayvani.

Ayricana yuruyen kocaman bir kabuk, hani su Kore'de yediklerimizden ama dev boyutta olanindan, bir adet ufak subye, bol bol tavsan baligi falan gordum. Cok bir halt yoktu yani aslinda ama gene de zevkliydi. Ertesi gun ise Kas'ta yaptigimiz dalista Erik de ben de bok baligi gorduk. Yani bir bok gormedik. Cok esiyordu o gun hava, o yuzden yakin koylarin birinde dalis yaptik. Maalesef tam bir hayal kirikliydi. Ama dalis yapmak yine de iyi geliyor.

Bir de bol bol Likya mezari gorduk. Sualtinda degil, hayir. Ondan sonraciima, begonvilin seksen cesit renklerini gorup hasta oldum. Kalkan super bir yermis, Kas da oyle. Ama Kalkan daha sirin ve otantik kalmis. Ulasim tam bir bas agrisiymis yalniz oralarda. Taksiler 1 km icin 12 milyon aliyorlar. Sonra biraz yumusuyorlar. 30 km icin 40 milyon istiyorlar. Geceleri Kas'tan Kalkan'a gec saatte gitmenin tek yolu taksi. Valla en son bi Izmir arabasi kalkiyor saat 9'da onu yakaladin yakaladin, yakalamadin, ver 40 milyonu. Biz vermedik de... Bir dahaki sefere, o da olur insallah, araba kiralayip gitmeyi dusunuyoruz oralara.

Bi de Patara plajina gittik. Aslinda plaj 18 km uzunlugundaymis. o kismi ilginc tabii ama biz zaten burada okyanus plajlarinda dalgalarla yeterince bogustugumuz icin pek ilginc gelmedi bana. Ben boyle sakin, dibi gorunen ve mumkunse turkuaz renkli denizden alayim. Aldim da zaten :) Tatile gittim, bi tarafim kalkti. Oh ne guzel denize girdim diye dolaniyom ortalikta.

Bu guzel deniz isinin en guzel yani ise yuzmenin sirt ve boyun agrilarima ne kadar iyi geldigini kesfetmem oldu. Bir haftalik yuzmenin karsiligi olarak yaklasik 10 gundur sirt agrisiz bir insanim. Hem de son derece rahatsiz bir koltukta uc gece uyumanin ve uzun ucak yolculugunun ardindan. Kilo verdim mi bilemiyorum ama vucudum da sekle girdi. Bu gazla insallah okulun havuzunda yuzme olayinin suyunu cikarmayi planliyorum.

Ay amma gevezelendim.

Bugun dondum, is guc yaptim, o bile kotu degildi. Yalniz simdi eve gitmek istiyorum mumkunse. Gozlerim kapaniyor.

Yakinda Kore gezimizin geri kalanini ve super tatilimizi bir kac foto ile senlendirip oyle anlatmayi planliyorum. Boyle boyle.

7 yorum:

fethiye dedi ki...

hosgeldiniz seker! ben hala son gaz calismakta, sirketi kurtarmaktayim. du arim seni de cen cen yapalim, ne dersin?

ycurl dedi ki...

Ahhhhhh diyorum kiskanc bakislarla sadece. Ben de o bahsettigin sakin denizlerde yuzmek istiyorum. Kas-Kalkan'i ben de cok severim. Ama nedense Kas'i daha cok sevmistim o zamanlar (ooooo 10 yil olmustur) Kalkan civari pek bir turistikti. Ben de gitmek istiyorum diye yana yakila yazini okudum ama hosgeldiniz diyorum. Ve eylul basinda sizin oralari sogumaya baslarken burada hava sicak olacak ve ben havuz keyfi yapabilirim diye de icimden geciriyorum :))

YesilErik dedi ki...

Hosbulduk :) Cen cen'e her zaman evet be Fetcim :) Belki bugun bi ara?

Ycurlcum, son on yilda Kas degismismis biraz. Tabii daha cok ev yapilmis. Ama gene de guzeldi. Havuzun keyfini bol bol surersin umarim. Buralari cabuk sogumasin, o da bana yeter :)

Minik Patikler dedi ki...

Hoşgeldiniz. Gece dalışı en büyük hayalim, korkumu yendiğim zaman koşa koşa gidecegim sanırım ve ben de senin gibi hayvandır bitkidir onu göreyim istiyorum. Açıkcası batıklar falan bana üçbuçuk attırıyor. Kaş'a en son hamileyken gitmiştim ve otelde sadece üç aileydik inanılmazdı ve yaptığımız en güzel tatillerden biriydi. Çok hoş bana göre çok sakin bir havası var, bu arada rehabilitasyon yunuslarına da baktınız mı? İlk evlendiğimde de gitmiştim ama o zaman otel oldukça kalabalıktı ve turistlerden birisi intihar girişiminde bulunarak odasının balkonundan atlamıştı, tabi öyle gözü dönmüş ki havuza atladığını farketmemiş, bişey olmamıştı kendisine.

Sualtı çekimi yaptıysanız lütfen onlardan da koyabilir misin? Bu aralar tek çekebildiğim şey oğlumun yüzme çalışmaları da hasret kaldım, yeni çekilmiş bildik yerlerin fotoğrafını görmek bile bana harika gelecek.

Defne dedi ki...

Hoşgeldin! Ne çok imrendirdin bilemezsin :). Ben susuzlukla başı dertte olan Ankara'da büromda yazıyorum. Evet çok kıskandım :P. Şaka bir yana ne güzel, keyfini çıkartmışsın. Gelecek yazıları merakla bekliyorum.

tavsan dedi ki...

Hosgeldiniizzzz. Ne guzel gecmis tatil ya. valla uc hafta sonra biz de gitmeyecek olsak (Kas-Kalkan'a degil-ki oralara bir kez gittik ama yeri cok ozel- ama Bodrum civarina) kiskancliktan ve depresyondan catlardim. Ayrica, ben de dalmak istiyorummmm, yillardir. Ve evet batik degil de deniz alti dunyasini, baliklari mercanlari gormek konusunda sana katiliyorum; benim icin en ozeli ve heyecanlisi onlar. Neyse yapicam onu da kesin, bu yaz olmasa da birkac yil icinde.

YesilErik dedi ki...

Minik Patiklercim, hosbulduk. Senin dalis merkaini hatirliyorum :) Tavsiye ediyorum, cok korkmadan gece dalisini yapabilirsin. Maalesef cekim filan yapmadik. Hatta fotograf bile cekmedik, makinayi koyacak haznemiz yoktu.

Defnecim, sagol, hosbulduk. Uzgunum ya, hakkaten susuzluk cok kotu. Hele hele yaz gunu. Sana ve Ankara'daki herkese sabirlar diliyorum.

Tavsan Hanimcim, eh size de iyi tatiller dileyeyim simdiden. Dalis olayini hemen hallet derim. Hele de bocege hayvana neyin merakliysan cooook seversin. (Bodrum'da sertifika kolayca alabilirsin.)