Cuma, Ocak 05, 2007

Değerlendirme

Bu hafta pek kısa bir hafta olmakta, üç gündür labdayım, günlük rutinime döndüm. İsmi tatil olan ama kendisi pek da tatil şeklinde geçemeyen Türkiye ziyaretim noktalandı. İlk haftaki doktor ziyaretlerinden sonra ikinci haftayı da grip olarak geçirdim. Bu sayede anladım ki ben daha önce pek sağlıklıymışım ve hiç grip geçirmemişim. Muhtemelen geçirdiklerim de hep ayaküstü ve hafifmiş. Üç gün boyunca ateşim düşmedi, değil yataktan kalkmak gözlerimi bile zor açık tuttum. Sanki birisi bir kaşık almış ve gözlerimi yuvalarından sökmeye çalışıyor, diğer yandan bir başka kişi kafama bir hamam tası geçirmiş, geçmiş karşıma bana nanik yapıyor gibi hissettim... Öyle işte, geçti gitti zaman, geri getirmek mümkün değil.

Buraya döndüm, tabii ki özlememişim bile. Algıda farklılık gene bana oyun oynadı, bu sefer de etraf çok boş geldi bana burada. Çünkü boş da zaten, ama bu birdenbire insanın algıladığı yegane şey oluveriyor, ilginç kısmı o. Bir de her şeyin ne kadar öküz boyutunda olduğunu da tekrar farkettim.

Sanki geçmiş bir yılı özetleyip bir değerlendiresim var. 2006’da büyük acılar yaşamadık, sağlıklıydık. Bunlar önemli. Sadece 2007 için pek de umutlu filan değilim. Bireysel olarak kendimiz ve sevdiklerimiz için gene büyük acılar yaşamamayı ve verimli bir yıl olmasını diliyorum. Bunlar kendi küçük dünyamız için büyük istekler olsa da gönül daha fazlasını istiyor. İstiyor işte ne yapayım. Ve bu istekleri de öyle 2007’nin sırtına bindirmeye niyetim yok. Hep istiyorum ben zaten onları. 2007 n’apsın, 2006 onu sırtından bıçaklamış bir şekilde koyuluyor yola. Keza 2006’yı da 2005’in ve ondan öncekilerin de bir önceki yıllar tarafından bıçaklandığı düşünülürse her sene bir öncekinden daha kötüye gidiyor aslında. Bunun yanında bazı durumlarda şans faktörünün de etkisi yadsınamaz. O yüzden bol şans da diliyorum yeni yılda, tüm iyilikler için, her şeye rağmen.

5 yorum:

Gün dedi ki...

Dilerim 2007 farklı bir yıl olur ve hepimize hayallerimizi verir. Geçmiş olsun canım...

bgm dedi ki...

Yeşilerik, sen donunce biraz bunalmışsın gibi geldi bana... Dert etme biz buralardan haberleri sana sıcağı sıcağına yollarız.. :)

Pinar dedi ki...

Oyle gidince en az uc hafta kalmak lazim zaten ama nerde :( Zamana alisip, doktor ve akraba ziyareti derken geciveriyor zaman. Hasta olmana cok uzuldum, gecmis olsun. Ben de ne zaman gidip gelsem hasta oluyorum. Galiba buyudukce ve de sorumluluklar arttikca yillar zorlasiyor ama umutlu olalim, isteyelim ve de butun istediklerimiz gerceklessin. Sevgiler.

ibeking dedi ki...

görüşemedik :(

YesilErik dedi ki...

Guncum, BGMcim ve Pinarcim sagolun.

Ibekcim, oyle oldu :( Insallah bir dahaki gelisimde diyorum.