Pazartesi, Kasım 13, 2006

Corba, film, vs...

Blogdaki havayi biraz olsun dagitasim var. Sucugum da bahsetmis, manasiz seyler yaziyorum diye. Biraz ben de oyle yapacagim korkarim. Korkmayayim, yogurt koyayim yanina. Iste, ilk manasiz ve yogurtlu konumuz gittigimiz thai restorani. Daha once bazi arkadaslardan methini duymustuk ama gitmek gectigimiz hafta sonunaymis. Cuma aksami restorani bulmaya calisirken bir de trafige yakalandik iyi mi. Aaa, bu sehirde trafik de oluyormus da bizim haberimiz yokmus, bak sen durumlari yasadik. Thai restoraninin ambiyansi superdi. Kendi halinde bir yer, giriste birisi piyano caliyor ve yanindaki kasada birileri oturmus sohbet ediyordu. Masalarda tipik thai motifli ortuler falan. Akvaryum da var miydi ortamda hatirlayamiyorum simdi, ama olsaydi pek yakisirdi oraya, o sekil bir yerdi. Karnimiz da acikmisti, ilk is birer corba soyledik. Ben en sevdigim olan tom kha’dan soyledim, Erik de tom’lu baska bir corba. Tom kha sekilde goruldugu uzere hindistan cevizi sutu, lemongrass, galangal koku, kisnis, limon cicegi yapragi ve chili biberlerinin muhtesem uyumundan ortaya cikmis bir saheser pardon corba. Yok boyle bir lezzet. Erik’inki de benzer lezzette ama icinde hindistan cevizi sutu olmayan bir corbaydi. Icimi daha hafif. Bu corbalar gecenin yildizi oldular. Ben evde de yapmistim bir kere ama bu nerdeee, benim yaptigim nerdeydi yani… Uzakdogu yemekleri icinde en cok thai yemeklerini seviyorum galiba. Gerci digerlerini de seviyorum kalpleri kirilmasin, ama thai’n yeri ayri.

Aksam icin ben biraz sifayi kaptigimdan evde oturalim dedik. Blockb.’a gidip bir seyler kiralamaya karar verdik, evde bir suru film izlenmek uzere bizi beklerken. Kiralayinca daha ciddi bir durum oluyor, kesin izleriz o zaman diye. Neyse, bunlari kiraladik. Ilk is Cuma ambalesi kafayla Break-up’i izlemek oldu. Sonunun niye oyle bittigini hala anlayabilmis degilim, bence bir sans daha verebilirdi kiz. Bir umitle alternatif bitisi izledik, ama o da hayalkirikligiydi. Canim, her film de mutlu sonla bitecek degil. Bu arada, bu patlamis misirlar cok kotuydu. Asiri yagli yapmislar, ustelik kettle corn lezzeti ile hic alakasi yoktu. Sokak senlikleri oldugu zaman ilk is koca bir torba kettle corn alinir. Gercegi harika bir sey. Ama her dakika da sokak senligi olmuyor maalesef… Hele de soguk kis gunlerinde hic :(

Dun aksam da BarbarianInvasions’i izledik. Guzel bir filmmis bu. Konusu hayli depresmis ama film bana pek oyle gelmedi izlerken. Sanirim mesaj yerine ulasmis… Filmin ana karakterinin tarih profesoru olmasi ise ayri bir guzellikti. Ogretici de oldu bir yandan.

Bir de PrairieHomeCompanion’u kiralamistik. Aman allah, bu kadar s1k1c1 bir film izlemeyeli epey oldu sanirim. Tipik bir RobertAltman filmi, b1r b1r b1r insanlar konusuyorlar, kimse digerinin ne dedigini dinlemezken bizden/izleyicilerden nasil bekliyorlar dinlememizi onu hic anlamadim. Sinemada izlerken uyuyakaldigim tek filmin GosfordPark oldugu dusunulurse bu film ninni gibi geldi bana, icinde sarkilar filan da var. Neyse efenim, itiraz ettim, dvd player ve televizyon bizim degil miydi, kapattirdim. Zavallim Erik biraz izliyordu ama benim horlamam miiii, yoksa film mi diye dusunup tercihini yapmis olmali.

Dun bir ara disari ciktim. Komik bir sekilde bir antikaci dukkani kesfettim. Dukkan da dukkan irisiymis, neredeyse hangar. Ilginc seyler vardi. Eski pusku esyalara bakarken bu esyalarin sahipleri simdi neredeler, hayattalar mi acaba, nasil bir kisilikleri vardi seklinde dusunceler icinde kayboldum. Orijinal retro mobilyalar vardi, ama dikkatle bakinca ustune oturur oturmaz yaylarinin adamin poposuna saplaniverecegi seziliyordu. Ben de oturmadim. Zaten oturmak yasak demisler kardesim, allaallaaa…

Bos konustum, iyi geldi. Is guc derken bir pazartesiyi daha devirdik, yarin gene burdayim, beklerim, iyi bir hafta dilerim herbirkeslere…

7 yorum:

Ilgaz Gürses dedi ki...

İlk bulduğum yerde deneyeceğim şu tai mutfağını.
Yaşasın manasız yazılar.
(eski i.çekirdeği)

Nes london-ist dedi ki...

3 gun once ayni corbayi sapirdata bayila ictim.Yakinda donuyorum ist e,ah ne aseririm ben onu simdi sacma bir sekilde.

YesilErik dedi ki...

Cakiltasim, donmene cok sevindim. Bu nick'in de cok hos olmus :) Gerci ben oburunu de cok seviyordum.

NEscim, yok mu Ist.'da bir thai restorani yaw?

Nes london-ist dedi ki...

valla bu yazidan sonra baktim ist thai perada o corba var ki gecen gece benzerini yaptim bayila bayila ictik,sadece galanga ve tavuk suyu yoktu ama oldu iste.

Gün dedi ki...

Yeşilerik çorba süper görünüyor, tarifini alabilir miyim? Diyetteyim ama belki içilebilir?

Pinar dedi ki...

Biz de haftasonu Netflix'den gelen Break-up'i izledik, ve baslari haric hayal kirikligina ugradik. Ben de ozellikle sonun hic begenmedim. Optum!

YesilErik dedi ki...

Guncum, kusura bakma gormemisim yorumunu.. Guzelim corbayi ben yapmadim ama elimde bir tarif var, yazarim sana.