Cumartesi, Ekim 07, 2006

Neymis irtica, neymis somurge?

Gunlerdir suregelen irtica tartismasindan uzak kalmayayim dedim ben de. Asirilik diye duzeltelim demis basbakan:

Cumhuriyet'ten Musa Kart ne de guzel ifade etmis...

Offf... Gene bir suru sey birikiyor, hangi birini yazmak lazim gelir ki?... Hepsi onemli, birbirine yasamsal derecede bagli konular. Biri olmadan oburu islemiyor. Ama genel anlamda bakildiginda ortak payda bizim ulkemizin tam anlamiyla bir somurgeye donustugu. Cagdas mi cagdas bir somurge cumhuriyeti... Yeni milenyumda boyle yuruyor bu isler. Yani her konuda geriye gidiyoruz, masallah somurge olma yolunda cagdasligi kimseye kaptirmaya niyetimiz yok. Kendi ulkemizde nasil somuruluyoruz? Bizden beklenenler:

1-Her gecen gun yabancilasan ve/veya yeseren sermaye karsisinda hepimiz birer irgat olacagiz. Kar eden kuruluslarimizi yok pahasina satip, komisyonu cebe indirecegiz. Kendimizi ve sulalemizi zengin ettikten sonra memleket icin ne kadar faydali bir insan oldugumuzu etrafimiza anlatip duracagiz.. Halk calisacak, sermayeler kazanacaklar. Oh ne ala memleket!

2-Dusunen, sorgulayan insan olmayacagiz. Onun yerine gercek inanan olacagiz, oturup irticanin kucaginda bulacagiz kendimizi... Dini duygularimizi ve vicdanimizi bu mercilere teslim edecegiz, onlar bizim adimiza kullanacaklar. Demokratik toplum olma yolunda ilerleme turban takmaya indirgenecek, ozgurluk de ozgurluk, turbanimizi isteriz diye bagirarak demokratik oldugumuzu sanacagiz. Bu arada oruc tutmayanin basina balyoz indirip, tecavuze ugrayan kizlarimizi tore cinayetleriyle gebertip namusumuzu garantiye alacagiz. Malum, kadin isi bu, sakaya gelmez. Oyle demiyor mu meclis baskani?

3-Bogaz'da villaya, son model cipe, aylik binlerce dolar maasa tav olan, baska diyarlarda ihale zengini, sahsi cikar cingozleri liboslari okuyacagiz, bilgilenecegiz. Haa, evet, bak elin batilisi oyle soyluyor, AB'ye girmek istiyorsaniz itiraz etmeyeceksiniz, hot oturun yerinize diyecekler, biz de igk migk deyip susacagiz. Onlar gunu kurtarirken devrimmis, millet olmakmis, sallamayacagiz bunlari...

4-Gidip baska memleketlerde ulkemizi kotuleyip adam sirasina sokulacagiz. Zaten su Turkiye de bi demokratiklesemedi gitti... Hem zaten tepeden inme demokrasiydi, devrimler halka dayatildi, halk kokeninden kopartildi gibi naralarla puan toplayacagiz. Halk 83 yildir oyle buyuk bir zulumle karsi karsiya ki, oyle boyle degil... Zulmun boylesi gorulmedi yani dunyada.

Bunlari yaptik mi tamam. Iyi bir "global dunya vatandasi" veya "aydin" veya "inanan" olabiliriz. Bilmem ki hangisini tercih etsem? Seceneklerim pek bol. Ama yok ya, ben dupeduz koyun olmak istiyorum. Bildigimiz koyun. Hic olmazsa diger koyun kardeslerimle uyumlu bir hayatim olur. Olamayacagim yuce sifatlar icin kendimi bos yere kasmam, olur biter.

4 yorum:

Gün dedi ki...

Yine döktürmüşsün , yine benim içimden geçenleri yazmışsın :)

Aslı Cin dedi ki...

Olacağım demekle olmuyor. İnsanın içinde yanlışlara tahammülsüzlük varsa, aptal yerine konmak istemiyorsa yada içinde gerçekten Allah korkusu varsa böyle düzenbazlıklara hayır demeden edemiyor.

Bunu sindirebilecek mideye sahipler de para için gerekirse kendini satıyor, gerekirse ülkesini.

fethiye dedi ki...

bak yavrukusum, senin donduncu madden (4-Gidip baska memleketlerde ulkemizi kotuleyip adam sirasina sokulacagiz.) nasil da odul kazandirdi.

gaykedi dedi ki...

Şu seccadeye tapanlar acaba nedirler?
Yükleri ikiyüzlülük olan eşektirler.
Daha kötüsü Din perdesi arkasında onlar
Müslümanlık satarken gavurdan beterdirler.

Ömer Hayyam' dan bir dörtlük daha;

İçmiyorsan bari içenleri kınama,
Dolap düzene sapma, masal da anlatma!
Şarap içmem diye övünmedesin ama
Şarap hiç kalır yediğin haltlar yanında.