Pazartesi, Ekim 23, 2006

Go Team!???

Ayni anda bilmemkac profesorle calismayin, siz siz olun. Hepsi dunyanin en onemli projelerinin kendisininki oldugunu dusundugu icin yarim zaman marim zaman dinlemeden tam zaman randiman bekliyorlar. Hakkini yemeyeyim, bir tanesi oyle degil. Yakami kurtarabilirsem obur suluklerden bu oyle olmayanla guzel isler yapacagiz insallah… Bir de en cok sinirime dokunan da bu team effort muhabbeti. Len, hani nerede bu team? Simdiye kadar ortada tek bir team member var, o da bendeniz enayisi. Diger team memberlar henuz tesrif edemediler nedense… Team effortunuzu yiyim, size bi sey olmasin yani.


Bayram da kutlu olsun. Boyle gerzekliklerle o da gecip gidiyor iste...


11 yorum:

Mert dedi ki...

Ahaha burada okullarda hep takim isine onem verilir ama hicbir zaman takimdaki herkes ayni miktarda caba gostermez :)

ycurl dedi ki...

Off evet ya iki kisi ile calismak zor bir sey. Ben masterda buna benzer bir durumdaydim ama co-advisorum cok tatliydi o yuzden ayni durumda kaldigimi soyleyemem. Onlari idare etmekte zordur simdi :)

ubp dedi ki...

:)
Tema effort iş hayatının en büyük yalanı...

CeM dedi ki...

unutmaki simdi sana gorev veren kisiler bi zamanlar kendileride birilerinden gorevler alip arastirmalarin icinde herseylerini vererek calisiyolardi yesilerik, yoksa bilim dalinda oyle calismadan kimse bi yerlere gelemiyor nede arastirmalari icin para alabiliyor.

belki sende onlarin konumuna bir gun geldiginde daha az caba harciyip sana calisan kisilerden daha cok istiyeceksin yada benim arkadasim gibi olacaksin.

arkadasim research yapiyor kanser uzerine, ilk gunku gibi isinde calisiyor ve ona calisanlardan ayni seyi bekliyor ama sanirim seninkiler biraz kendilerini geri konuma itip herseyi onlara calisandan bekliyor. sen yinede fazla kizmadan calisabildigin kadar prof.'le calisip bence ogrenebildigin kadar seyi ogrenip adini onlarin researchlerinde gecir.

ilerisi icin sana faydasi cok olacaktir. buda benim fikrim =)

bayraminiz ailecek kutlu olsun.

YesilErik dedi ki...

Mert, oyle oluyor maalesef...

Ycurlcum, 4'e ciktilar 2'den..

Ubp, yalan valla :)

Cem sagol senin de bayramin kutlu olsun. Yaptigim research ve bulundugum konum konusunda biraz eksik bilgi sahibisin, o yuzden yorumlarin genel anlamda dogru da olsa benim su anki durumuma uymamakta. Hoca olmak senin icin calisani somurmek anlamina gelmiyor. Herkesin yerini bilmesi lazim. Ve ben su anda tam 4 tane hoca ile 3 ayri projede calisiyorum. Research'un hele hele de deneysel calismanin nasil gayret getirdigini de cok iyi biliyorum. Benim vurgulamak istedigim bu nokta degil zaten.

tavsan dedi ki...

napiyon ya 4 hoca, 3 proce? masallah diyeyim yani baska bisey bulamadim diyecek. ornek alayim seni ben. ama team work konusunda katiliyorum; ozellikle prof.lardan katki beklemek:) zor bir is takim olusturmak zaten; ya herkes ayni miktarda gonullu ve caliskan olacak ya da iyi bir organizator. kolay gelsin

YesilErik dedi ki...

Tavsancim, 3 hoca 2 proceye dusurdum dun sonunda... En azindan simdilik.
Hocalardan birebir bir katki beklemiyorum zaten. Bir ogrenci ayarlamalari gerekiyordu proceyi devredebilecegim ve egitebilecegim, team derken bunu kastediyordum aslinda. Ama ogrenci neyin yok piyasada. Neyse, ben de sicak cikolatami aldim, 2. gunu kutluyorum :)

ubp dedi ki...

Yalan yalan. Bişiy bilyoz da söylüyoz di mi :) Team work müdürlerin iyi çalışan elemanlarına
calışmayanların da işini yaptırabilmesinden öteye geçmez.

tavsan dedi ki...

Hahaha, 2. gun ha:) Son gune de girdik bile, artik bugun de cikolatali biseyler buluruz yiyip icecek;)
Sevindim valla proce ve hoca sayisinin dusmesine. Ogrenci avi konusunda da kolay gelsin diyim.

Pinar dedi ki...

Bu takim calismasiyla ilgili bir reklam vardi. Uc adam camdan disariyi ziliyor doritos yiyerek, disarida 4-5 isci yol calismasi yapiyor, daha dogrusu biri kaziyor digerleri izliyor. Bizim icerdekiler de olaya bak sadece biri calisiyor diyor. Ama sonra hepsi bir donup iceride bilgisayar basinda calisan kadinin yanina gelip super takim calismasi yaptik diyip devam ediyorlar. Yani takim calismasinin ruhu budur mudur? Kolay gelsin bu arada. Sevgiler.

YesilErik dedi ki...

Ubp, benzer bir durum soz konusu diyebiliriz.

Tavsancim sagol... Birisini bulduk gibi, bakalim...

Pinarcim, ne guzel reklammis o oyle :) Sana da kolay gelsin.