Çarşamba, Mayıs 17, 2006

Masaya yatiralim

Soylenenler ve asil soylenmek istenilenler…

Haberi Milliyet Gazetesi’nden alinti yapiyorum:

Erdoğan: Bu olaydan bir şeyler çıkartma gayreti Türkiye'ye zarardır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay’daki silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak, "Öncelikle bu saldırı hangi taraftan gelirse gelsin, hangi saikte olursa olsun bir defa cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından bir tanesine, onun mensuplarına ve özellikle insan hakları, demokrasi mücadelesi verdiğimiz, Türkiye olarak birliğimizin, beraberliğimizin güç kazanmaya başladığı bir döneme rastlaması sebebiyle asla tasvip edilemez ve kesinlikle karşılığı neyse şiddetle bunun karşılığını bulması gereken bir süreçtir, bir olaydır" dedi.

Simdi.

“Oncelikle bu saldiri hangi taraftan gelirse gelsin” kismi cumlesine bakalim. Yani saldiri bizim Basbakan’in taraftan geliyor. Olmaz cocuklar. Cok ileriye gittiniz. Cik cik cik…

“Hangi saikte olursa olsun” Kutsal bir amac ugruna yaptiginiz biliyorum bunu cocuklarim. Aslinda sizin yaninizdayim.

“Cumhuriyetimizin en onemli kurumlarindan bir tanesine, onun mensuplarina” Istedigimiz duzeni kurmamiza engel en onemli kurumlardan bir tanesine, onun mensuplarina

“Demokrasi mucadelesi verdigimiz” Seriat, ilimli islam mucadelesi verdigimiz

“Türkiye olarak birliğimizin, beraberliğimizin güç kazanmaya başladığı bir döneme rastlaması sebebiyle” Parti olarak guc bir arada durdugumuz, ama yine de Cumhurbaskanligi icin beraberligimizin onem kazanmaya basladigi bir doneme rastlamasi sebebiyle

“Asla tasvip edilemez ve kesinlikle karşılığı neyse şiddetle bunun karşılığını bulması gereken" Asla tasvip edilemez, zamansiz, erken secim tartismalarina yol acacagi bariz olup, bu yuzden siddetle karsiligini bulmasi gereken

“bir süreçtir, bir olaydır” Bir surectir, ama gecer. Olayi alcakca veya haince diye niteleyemem, olaydir iste, olmustur ve de bitmistir.

“Bu olaydan bir şeyler çıkartma gayreti Türkiye'ye zarardır” Bu olaydan bir şeyler çıkartma gayreti AK Partimize zarardır.


Eger hala ayakta uyuyanlar varsa, bugun artik uyanirlar umarim.

Basimiz sagolsun.

12 yorum:

fethiye dedi ki...

serefsizin biri degerli birini oldurecek gucu kendinde buluyor ve allah adina bunu yaptigini soyleyerek basiyor silaha. danistay "allah katinda" ne suc islemis ki boyle kendini bir elci gibi goren zavallilar cikiyor meydana? nedir bu nefret?

allah korkusu olsa bu zeka yoksunu, gozunu kan bulamis kisinin oldurebilir mi bir ilim adamini, devlet buyugunu?! ama ilk degil ki bu. korkarim son da olmayacak.

bu zavalliya bu gucu, guveni veren sistemin babalarindan biri olan basbakan olacak adam o salakca lafi eder ama sorarim kendisine rahat uyuyabildi mi bu gece? bu mu din, allah sevgisi? elini kolunu dolana dolana dolasabilmesine izin veren duzen olabilir miydi onlarin pesinde kostugu seriat duzeni olsa? yargilamazlar, bulduklari yerde keserlerdi ellerini. o hayvanin elini degil sadece, dilini, bilmemneresini kesseler de bir sey degismeyecek ama. peslerinden gidecek, gozu kapali, bir anlamsiz amac ugruna dini carpitan, kendisini masa gibi kullandiran az degil mi?

unutmasinlar ki bir tanesini susturdular ama bin tanesini karsilarinda bulacaklar. serefsizler!

Ilgaz Gürses dedi ki...

Bu yazıyı okurken kafamda bir aygıt aynen senin gibi tercüme etti. Hatta bugün köşe yazarlarının kelimeleri de kendiliğinden başkalaştı. Sakinlik, serin kanlılık telkin edenler hep "büyütmeyin canım, olur böyle şeyler, ne sandınız, bu işlerle bu kadar uğraşırsanız bunlar olacaktır" diyorlardı aslında. Haklılar tabii, devletin en şu an için en hassas kurumu 2 polis ve bir bozuk güvenlik kamerasıyla korunursa öldürmeseler şaşardık.

canalem dedi ki...

GÖZLERİM YAŞARDI, KALBİM SIKIŞTI OLAYI DUYDUĞUMDA. ANLAMADIM YA DA ANLAMAK İSTEMEDİM İLK ÖNCE. NE, NEDEN, NASIL.... KAFAYA SARILAN BİR BEZ PARÇASININ ALTINA SIKIŞTIRILAN FİKİRLERDEN BU VAHŞETİN DOĞMASINI SAĞLAYAN NEYDİ. AMA ŞİMDİ ANLIYORUM, BUNLAR DAHA BAŞLANGIÇ. BU ÇARPIK FİKİRLİ İNSANLAR CEHALETİN PENÇESİNDE DAHA PEK ÇOK OLAYLARA İTİLİR VE DAHA ÇOOOOK MASUMUN CANI YAKILIR.

CeM dedi ki...

Yesilerik bir zamanlar 'laik olan musluman olamaz' diyen biri sonra 'laik ve Ataturkcuyuz' bile diyebildi basbakanlik koltuguna oturabilmek icin ve simdi onunde Cumhurbaskanligi koltugu durdugu icin tabiki senin kelimeler arasindaki asil anlamlarini belirtigin aciklamasinida aslinda yine bu tur kisilere karsiymis gibi gozukmeye calisarak ve danistaya yapilan saldiriyi kiniyor gibi gozuktu. Peki ne kadar kinadi? Antalya gezisini bile iptal etmedi cenazeye katilmak icin, 3 ay onceden basliyarak 'vakit' gaztesinde resmen asiri dinci kesmi provokatorluk yaparak azdiran yazilara aldirmadi bile sikayetler yapildigi halde.

Can Dundar bu olay uzerine 2 yazi yazmis, okumani oneririm, katilin Iran baglantilarindan felan bahsetmis.

Benim uzuldugum hala cikip bazi kafalar bunun karsi taraf tarafindan masus yaptirilarak hukumetin dusmesini saglayarak erdoganinda cumhurbaskani olmasini onlemeye calisildigi palavrasi ile dolasiyor.

Birde bu adam cumhurbaskani olursa o zaman vay halimize, partisinin gecirdigi her kanuna nasil imza atip gecirip ulkeyi ne hale sokar ben dusunmek bile istemiyorum ama bizim ulkede adam gibi adamlar yokki, ilkonce hapse at bu adamin konusmalarindan dolayi sonra af edip basbakan yap. Olacak is deyil.

Akilli bi miletiz ama ulke yonetiminde neden boyle akilsisiz anlamiyorum.

Nes london-ist dedi ki...

örümcek kafaları temizleme zamanı geldi de geçiyor.Acaba bu laik devleti yıkamayacaklarının farkındalar mı ? bir haltı beceremiyecekler.Budur !

QM dedi ki...

Yesilerik, ne yazik ki sana katilmiyorum. Erdogan'in cumleleri senin yorumlarini desteklemiyor. Gercek mucadele, yobazlik ile laiklik arasinda deil, TC devleti ile halki arasindadir.

YesilErik dedi ki...

QM, yazik olmus gercekten. Gercek mucadele bu hukumetin Turkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal yapisiyla olan mucadelesidir. Halkin devletiyle bir mucadelesi falan yoktur, halki geren aylardir yaptigi provokatif soylemlerle bu hukumetin ta kendisidir. Halk nerede durdugunu dun Ankara'da gostermistir. Bu hain saldiri ile laiklik karsitligini ozenle bir araya getirmemeye calisan hukumet dun duvara toslamistir. Simdi de laiklik tartismasi yok halkin tartismasi var diye yeni bir kli$e tutturulmustur. Nasil Milli Gazete aslinda "milli" degilse senin bahsettigin halk da gercek turk milleti degildir.

Şirin dedi ki...

Bu adamlar "fareli köyün kavalcısı"! Eminim arif olanlar anlar! Cahil halk kitlemiz ne yazık ki aydınların dilinden değil bu avam dil kullanan siyasetçilerden anlıyor!Derdimi anlatamadıysam devam edeceğim... Yeşilerik; ben seni anladım!
Önce çok uzun bir yorum yazdım ama kaydetmediğim için silindi gitti...

ibeking dedi ki...

ne güzel açmışsın yeşil erik....söylediği sözler açtığından daha da kötü daha da derin aslında.

tttttt dedi ki...

Arkadaşlarım Taktir ettim sizi şimdi...
Memleket olarak aczimiz güçsüzlüğümüz,ayyuka çıkmışken,en son ihtiyacımız olan şey biribirimize yaftalar atfedip kavga etmek iken devam edin harikasınız.Bölün memleketi,kamplaştırın,suçlayın biribirinizi,yiyin tüketin.Atatürk ilkelerinden haberi olmayanlar Atatürkçülük oynasın,şahsi menfaatlerine alet etsinler merhumu.Dinle diyanetle alakası olmayanlar "bütün mü'minler kardeştir" sırrından bihaber olanlar dini alet etsin kirli emellerine,kapitalin babasına hükmedenler komüncü olsun.Senelerce halkın ilğini kemiğini sömürenler "sosyalist",baskıcılar liberal maskesi taksın.Aferin...

Piyasadaki laikçi,kendine demokrat,geriye doğru ilericiler(belediye otobüsü hesabı:)) için söylüyorum: yerim öyle laikliği, öyle ilericiliği,öyle demokratlığı ben.Sen, "laiklik" din ve vicdan özgürlüğünü temin için var iken, benim kalbimdeki inancıma kadar dil uzatabilecek," kamusal alan" zırvalarıyla beni öz vatanımda garip vaziyete düşürmeye çalışacaksın ve "laikim" demeye devam edeceksin-Kaldı ki laiklik devletlere has bir sıfattır, laik adam olmaz ,laik devlet olur-utanmadan,demokrasi halkın,(halk için var olan)devletin yönetimine isteğini ve iradesini yansıtabilmesiyken;halkın seçtiği hükümeti utanmadan baskı altına alacaksın,zorla seçim yaptırmaya kalakacaksın(sanki senin isteğin doğrultusunda birileri gelmek zorundaymış gibi).Sen ilericiyim diyeceksin ve statükoculuktan ve militarizmden,baskıcılıktan başka birşey ol(a)mayacak yaptıkların.
Bakın,insanların kalpleri sizin alışık olduğunuz "halka rağmen halk için" saçmalığıyla değiştirilemez,insanların yüreklerine,inançlarına kilit gem vurulamaz.
Ben hükümetin avukatı değilim.Hiçbir AKP li de babamın oğlu değil.Ama şu an AKP hükümetine yapılan insafsız yargılamaya bakınca bir laf geldi aklıma : "DİNİME KÜFREDEN MÜSLÜMAN OLSA!!" Akp ye atıp tutanların hangisinin onlardan fazla faydası oldu memlekete.Bu gün laik demokratik cumhuriyetin savunuculuğuna-kim tarafından vazifelendirildilerse- soyunan "Demirel" gibi "baykal" gibiler az daha hükmetselerdi memlekete,ortada laik olarak muhafaza edilecek bir memleket kalmayacaktı,satacaklar,yiyip tüketeceklerdi.İnsanda azıcık insaf olur,vicdan olur,sezar'ın hakkını Sezara verir.

Saygılar
Mehmet ERTEM
ertem.m@hotmail.com
mehmetertem.tr.cx

YesilErik dedi ki...

Mehmet, sen son yazimda bahsettigim asil buyuk komplonun icinde kalmis, yumusak karnindan vurulmus bir Turk vatandasisin benim gozumde.

YesilErik dedi ki...

Son yazim: http://yesilerik.blogspot.com/2006/05/olaylari-bir-butunun-parcasi-olarak.html