Salı, Nisan 18, 2006

Ycurlcum

Cumartesi oglenleyin kapinin calmasiyla Erik’le birbirimize bakip hah geldi galiba dedik. Kapiyi actik, Ycurlcum karsimizdaydi iste, elinde oldurmem icin bekleyen guzel bir menekse ile :) Ben mutfakta bize yiyecek bir seyler hazirlarken hemen sohbete koyulduk. Sanki kac zamandir tanisiyormusuz gibi bir hisse kapildim ben. O yuzden Ycurlcugume kisirimin sirrini acikladim :P Konu konuyu acti, pek cok ortak arkadasimiz oldugunu kesfettik ve cok keyifli sohbet ettik. Sonra Ycurlcum’u bizim turk bakkalina goturduk. Meger elimizin altindakinin kiymetini daha cok bilmeliymisiz, bizim bakkalda ne cevherler varmis. Bizde oldugu icin dikkatimizi cekmemis ama Ycurlcum raki bardagi bulunca pek mutlu oldu bakkalimizda. Bir de kuru patlican ve biber. Biz de daha iki saat once oraya ugramis olmamiza ragmen asma yapragi almayi unutmustuk. Onu aldik. Sonra eve donup bir seyler hazirlamaya giristik. Benim yapmayi en sevdigim seylerden birisidir. Arkadasim gelsin, birlikte domates dograyalim, cikolatali fondu yapmaya calisip yanlislikla truffle yapalim falan filan. Ycurlcum’le de oyle oldu. Hep birlikte hem sohbet ettik, hem blog dedikodusu yaptik, hem de yiyecegimiz seyleri, oooo, super olacaklar var ya seklinde hazirladik. Sabahleyin Erik’le Butun Yemekler’de sardalya gorunce cok heyecanlanmistik. Ben daha once yememistim ama asma yapragina sarili mangalda yapilmis halini her tarafta o kadar cok gorup ic gecirmistim ki. Yapragin taze olmasi gerekiyormus ama bu bizi durduramadi elbette. Biz haliyle salamura yaprak kullandik. Sonuc: Enfes! Dolapta ayrica bir kac gun once aldigim “kale” duruyordu. Erik’in muhalefetine ragmen biz Ycurlcum’le bunlari da sardalyaya sarip mangala atmaya karar verdik ve bu sekilde tutu giymis balerin sardalyalarimiz ortaya ciktilar. Sonuc: Pek o kadar enfes degil :) Baligin tadi guzeldi ama kale tadi pek yoktu. Yanina yas uzum rakisi, uskumru, ustune de gene bizim bakkalin saheseri olan baklavadan yedik. Ne diyeyim, feci sekilde patlama sinyalleri aldim midemden (Bu arada resimde gorulen baligin ustunde oldugu servis tabagi da Ycurlcumun hediyesidir). Sonra bizim folklor gosteri CDlerimizi ve baska bir suru ivir ziviri izleterek Ycurlcumu biraz bayilttik korkarim. Yani daha cok ben. Ama ne kadar zayifmisiz ve de cocuk suratliymisiz diyorum gene de :) Sonraciima sabah da cok guzel kahvalti ettik. Artik kekikli zeytinyagli domatesimizin ustune biz de kimyon koyacagizdir. Oglenleyin Ycurlcum kalkti, halbuki bir gece kalana ikincisi bedava deal'imiz vardi ama. Teziyle ilgili duzeltmeler yapmasi gerekiyormus, bilim isi sakaya gelmez diye ustelemedim ben pek :P

8 yorum:

fethiye dedi ki...

Ne gussel gecmis gununuz. Afiyet olsun efenim. O "kale"ler var ya o kaleler. :) Belli ki sardalyaya sarilmayacak ama zeytinyagda kavrulmusu guzel oldu, sana rapor vermeyi unutmustum, simdi hatirladim.

Acaba UC Davis'te blog ve tez yazan birileri yok mu yaw?! O da bize gelirdi belki. :(

ycurl dedi ki...

Ben tesekkur ederim. Hersey pek bir superdi. Cok keyifli zamandi. Yok s1k1lmadim resimlere bakmaktan ama 'ay cocukmusuz' biz deyisiniz cok guzeldi :) O sardalyeler var ya hala tadi damagimda benim.

Fethiye ben gelirim UCDavis'e :P

ycurl dedi ki...

bu arada unuttum. cumartesi benim dogumgunumdu ve cok eglenceli gecti sayenizde. Orada yaslandim ben demesi gereken bendim. Bak bu da ironik oldu iste :P

YesilErik dedi ki...

Fetcim, biz az kalsin UCDavis'e geliyorduk biliyor musun? Kader aglarimizi baska turlu ormus, haberimiz yokmus :PP Benim kale'i ben de kavuracagim artik, yeter curuyecek..

Ycurlcum, iyi ki geldin. Keske dogum gunun oldugunu da soyleseydin. Hic olmazsa bi kadeh kaldirirdik, uzuldum biraz. Ama yaslandim dememekle iyi tutmussun kendini hakkaten cunku ortam fazlasiyla musaitti :) Gecmis dogum gunun kutlu olsun arkadasim!

şugibi dedi ki...

çok özendim, bende gelmek istiyorum:(

ycurl dedi ki...

Yok canim uzulecek bir durum yok. Ben artik dogumgunu kutlamiyorum :)) zaten bir gun once sampanya ile kutlamistik hem rakilarive sardalyeleri goturduk ya guzel bir dogumgunu idi benim icin :)) Baklava da superdi bu arada!!!!

Cerise dedi ki...

Catirr catirr catladim :)
Bayiliyorum su keyfini bilen insanlara, daha nice guzel gunler gecirin insallah Yesilerikcim ve Ycurlcum :)

YesilErik dedi ki...

Su'cugum, gel sekerim. Sana yesil elma verip hayir o erik derim, sen bilmezmissin ya buranin elmalari erik oluyormus :))) Canim yaaa :))

Ycurlcum, demek kutlamiyorsun artik. Artik? :))) Sevindim yine de cunku guzel bir aksamdi gercekten de. Bu arada bizim bakkalin kadayifi da super oluyor ama ondan yoktu o gun, yoksa alacaktim.

Cerisecim, beraber de insallah diyorum. Bir gun...