Pazartesi, Şubat 27, 2006

Temizlik, alisveris, muzik

Dun butun gun ev temizledim, o yuzden bugun her tarafim agiriyor. Yaklasik bir yil once Tilex’in mold&mildew remover adli urununu kesfettim. Bu kadar senedir burdayim, daha yeni sayilir bu kesfim. Temizlikle ne kadar ilgiliyim belli :) Bu nanenin icinde % 0.2 miktarda camasir suyu var. Neye s1ksan sokup atiyor. Eskiden kuvet temizlemek benim icin tam bir olumdu. Simdi iki fisfisliyorum, sonra suyla duruluyorum, tertemiz oluyor her taraf. Cok s1k temizlik yapan birisi olmadigimdan ve evi benden baska da temizleyen bir kisi (mesela temizlikci bir bayan) da olmadigindan boyle kuvvetli ve etkileyici urunleri cok seviyorum, isimi biraz olsun kolaylastiriyorlar diye. Bu zimbirtiyi en son bizim giristeki fayanslarin uzerine dokup oyle Swifferlemistim, orasi da piril piril olmustu. Bu Swiffer’in kendi temizliyicisi bir halta yaramiyor. Neyse, dun hizimi alamayip her tarafi bu camasir suyuyla temizledim ama ev berbat camasir suyu koktu. Kis gunu butun camlari ve kapilari actim ama gene de tam cikmadi koku. Hani temizlik yapinca ev mis gibi kokar ya, hic oyle olmadi yani bizde. Ama temiz gorunuyor mu, evet gorunuyor.

Cumartesi gunku alisverisim de super bereketli gecti. Daha cok genclerin takildigi bir magazaya gittim. Hem giyecek hem temel ev/parti malzemelerinin satildigi bir dukkan, ismi lazim degil. Neyse, icerideki yas ortalamasini epey yukselttigimi fark edip uzuluyordum ki, benden daha yasli birisini gorup sevindim. Sonra kot pantolonlarin oldugu tarafa biraz bakindim. Ne de olsa “there’s no such thing as too many pairs of jeans!!!” Bir de baktim, bizim MaviJeans pantolonlar indirimde. Mavi burada cok meshur, onu biliyorum da, yine de gormek hosuma gitti iste. Bedenime gore bir tane de buldum, denedim, oldu. Bu arada, ben dusuk belli giydigimi saniyordum, ben denemeyeli beller epeycene bir dusmus, neyse.. Almaya karar verdim, zaten 30 dolardi pantolon, 80’den inmis. Kasadaki cocuk bu pantolon 10 dolarmis demez mi. Ay, bi sevindim. Yaninda aldigim diger ivir zivirlar bedavaya geldi gibi oldu. Neyse, boyle komik bir alisveris oldu yani :) Bi de kasadaki cocuk Mavi'yi Meyvi olarak telaffuz etmedi diye de ayrica bi sevindim.

Haftasonu musikisi olarak da MorveOtesi ile GreenDay senledirdi arabamizi. Bu BoulvardofBrokenDreams meger bunlarin sarkisiymis, gecen Grammyler'de gorup bi hay allah demistim zaten. Bir guzel dinledik amarigan gerzegi albumunden.. Buradaki radyo istasyonlari sagolsunlar, guzel rock calarlar calmasina ama anons diye bir sey henuz burada pek kesfedilmemis gibidir. Boyle sevdigi sarkilari insan bastan kesfeder o yuzden.

8 yorum:

ycurl dedi ki...

tilex markasini hic gormedim ama buna benzer baska bir marka aliyorum. Yazdiklarini okyunca temizlik konusunda cok ortak noktamiz oldugunu farkettim :)) Evet ya swiffer'in o yerleri silme aleti super ama sivisi o kadar iyi degil. O kasada 10$a inmis olmasini duymak cok guzel bir duygu degil mi? Alisverisim geldi ama kendimi tutuyorum giymedigim kiyafetleri gorerek :))

Cerise dedi ki...

Way be! 80$ vs. 10$. Nasil kazikliyorlar insani demek ki normal sezonda! Ama gercekten super bir his olmali kasada indirim almak :) Gule güle giy :)
Ben de dusuk bellerden sikayetciyim. Son aldigim pantalonu sadece uzun kazaklarla giyebiliyorum ve cekistirmekten de canim cikiyor. Fermuarlar o kadar kisa ki artik. Hic sevmedim ben bu modayi :(

Adsız dedi ki...

alisveris ettigin yer urban mi merak ettim.genelde orda anormal inridim yapiyorlar denk gelirsen cok guzel seyler oluyor.
uzaktan

pinomino dedi ki...

yaa doğumdan sonra düşük bel pant. giymek hayal oldu..göbeğim sağolsun..bu hafta pilatese başlıyorum..bende madonna gibim olcam:)..hatun 2 çocuk doğurmuş taş gibi dolanıyo ortalıklarda..bakalım..gelişmeleri yazarım ben:)

fethiye dedi ki...

pine-sol denedin mi yerleri silmede kullanmaya? hem mis gibi kokuyor hem de cidden temizliyor! ;) denemek istersen "original"ini al derim, digerler kokulardan bir kac tanesini denemistim cok yapay ve agir gelmislerdi.

maviyi iyi bulmus ve almissin, helal olsun! :) benim hic mavim olmadi simdiye kadar :(>

YesilErik dedi ki...

Ycurl, ortak noktada bulusmamiza sevindim :P

Tsk ediyorum Cerise. Superdi canim bu indirim.

Evet gittigim yerin adini dogru bilmissin Uzaktan. Pek sevdim ben orayi.

Pinocum, Maviyi gobegi olanlar da giyebiliyor (sekil 1a: bendeniz), merak etme :)))

Pine-sol'u bi deneyeyim bakayim Fethiye.

Adsız dedi ki...

Sevgili Yesil Erik, Blogunu yeni buldum, ben de Amerika'da oturuyorum. Neyse ki benim okul-universite donemi bitti. Uskumru yazini okuyunca sevindim, umut cikti belki ben de bulabilirim diye. Local Whole Foods'a baktim, yok dediler. Bir de balikci dukkani var o da yok dedi ama "smoked" varmis. Is aramanda cok sanslar dilerim. TEmizlik icin Murphy's soap,Bon-Ami kullaniyorum.
Happy scrubbing. :)
Mine.

QM dedi ki...

Benim henuz bi kesfim yok. Bunda hic temizlik yapmamamin bir payi olabilir. Ama pis degilim. Arada fark var, alla alla.