Perşembe, Ekim 06, 2005

Planlar vs

Bir suredir dusunuyorum. Turkiye’ye gidince edinilecekler ve yapilacaklar listesi hazirliyorum kendime. Hayli dinamik bir liste oluyor. Ise bak ki, dinamikler hep bir yonde ilerliyor, liste uzadikca uzuyor. E, uzerinde ne kadar uzun zaman dusunulurse o kadar cok sey geliyor akla yapilacak, belki ondandir. Ac kurt gibiyim bu aralar, her sey cekici geliyor. Boyle giderse bir on eleme yapmak zorunda kalacagim ve bu hic hos olmayacak. Plan yapmayi hic sevmeyen benden mi cikiyor bu sozler gercekten de? Ama tuhaf bir bicimde kendime yabancilasmis gelmiyorum. Sanki hep boyleydim, sanki dunyanin en dogal seyi.

Bir de yapmak istemediklerim var aslinda :) Onlar da kafami mesgul ediyorlar ama pek eglendirici bir sekilde degil. Pek verimli oldugu soylenemez bunun, zira benim beynimi mesgul ettikleri sureyle urettigim cozumlere bakinca goreceli olarak ikincisinin pek gerilerde kaldigini soyleyebilirim. Liste sabit kaliyor inatla.

Kisacasi, bana ne oldu bu sene bilmiyorum. Kafayi fena halde taktim gorunuyor. Sanki istemedigim ya da hoslanmadigim seyler olmasina karsi bir savunma mekanizmasi gelistirdim. Buyuk ihtimalle de bunu yanlis seylerle bagdastiriyorum ama elimde degil. Onyargisiz olmam lazim. Olmaya calisacagim. Ama galiba kirgin ve de kizginim bazi seylere, pek oyle kolay olamayacak bu.

En iyisi gidip Turk bakkalindan kendime pide ve tulum peyniri alayim. Oruc tutmuyorum ama nasil denir, ramazanim geldi :)

7 yorum:

ycurl dedi ki...

Ne garip ben de o hissettigin kirginlik ve kizginligi hissediyorum. Istemedigim seyler oldugu zaman hemen savunma mekanizmam harekete geciyor.
Mayista gittim Turkiye'ye birbucuk yilin sonunda. Butun yegenler buyumustu ve ben yapmak istediklerimin ne kadarini yapabildim. Buyuk olasilikla cok azini. Ama listemdeki en cok yapmak istediklerimi gerceklestirdim sayilir. Ailemle vakit gecirdim, Istanbul'da dolanirken yolumu kaybettim, bazi seyleri haddinden fazla pahali buldum, Eskisehir'e tren yolculugu yaptim yillar sonra. En iyisi cok fazla beklentiler icinde gitmemek ve mumkun oldugu kadar en cok istenilen seyleri gerceklestirmek.
Iste boyle ben de lahmacun yemege gideyim pide ve tulum peyniri dedin ozendirdin beni :))

şugibi dedi ki...

bende oruç tutmuyorum ama dün akşam dayanamadım pide aldım hatta gene dayanamayıp yolda yedim. neyim var diyodum. demek benim de ramazanım gelmiş:)

mono dedi ki...

benimki de gelmiş aynen. hatta baktım dün kilo almışım, hep ramazan yüzünden, insan oruç tutmasa da pide, güllaç vs yerse olacağı odur.

Margot dedi ki...

Hakkaten Yeşilerik beee,
Şöyle sıcak pideyi alıcaksın, tereyağı içinde nazlıca eriyecek... Üzerine tulum peyniri Allaaaaaah !

YesilErik dedi ki...

Kizlar, hepinizi heveslendirdim ama ben de hala tadina bakamadim hicbirinin.

Ycurl, ben de genelde beklenti icinde olmam zaten, ama beklenti icinde olmayinca plan da yapilmamis oluyor. Malesef bu sefer biraz daha planli olmam gerekiyor. Neyse, bakalim.

Tijen dedi ki...

simdiden hosgeldin!
umarim tadi damaginda kalan bir gelis olur.
tijen

YesilErik dedi ki...

Kendimi erken erken yolcu ettiriverdim boyle, su halime bak :) Sagol Tijencim, simdiden hosbuldum :)