Pazar, Ekim 16, 2005

Geceyarisi sacmalamalari

Saat gecenin koru. Degisik bir aksam gecirdim, yalniz basima. Son zamanlarda arabada cok s1k Coldplay dinliyorum, ilk albumlerini. Iyi geliyor cok, ruh halime fazlasiyla uygun. Ayni anda hem hayat dolu hem huzunlu muzik yapmayi nasil beceriyor bu adam? Gecenlerde nerede okudum hatirlamiyorum. Ne tur oldugu onemli degil, sevdigimiz bir muzik dinleyince kalp atislarimiz duzene girermis, biz de huzur bulurmusuz. Gene konuyu dagitarak yazmaya basladim. Neyse, hosuma gitmekte iste, kisaca.

Aksam sinemaya gittim. Yalniz ve bayan halime uygun bir film seceyim dedim. InHerShoes diye bi chick flick geldi, CameronDiaz hatununun oynadigi. Pek bayildigimdan degil aslinda, saati en uygun ve yeni film o vardi gittigim sinemada. Tv'de o kadar cok reklamini yaptilar ki bu filmin. Bi de butun filmi gosteriyorlar artik fragmanlarda ve orda burda. Filmle ilgili bir sey merak edemiyor insan. Olaylarin nasil gelistigi apacik ortada. Ben epeydir konusuna bile bakmadan gidiyorum filmlere. Iyiymis denmesi benim icin yeterli. Her zaman hemfikir olmuyorum ama en azindan filme daha ciplak yaklastigimi dusunuyorum boyle. Gene de fena degildi InHerShoes, tabii chick flick olmasindan dolayi bazi yerler hayli peynirimsi olmus. Idare ediliyor. Cam ablamiz da iyiydi, beylerin mutlaka gitmesi lazim. Sonra ciktim, baktim bir diger chick flick Elizabethtown basliyor 5 dk icinde. Hadi dedim ona da gireyim, batti chick flick yan gider. Nasilsa para da vermiycem. Bayagi kotuydu. Orlandocum yakisikli ama pek rol yapamiyor. Film de kendi capinda hayati analizlere girmis ama epey yuzeysel kalmis. Yaratilan ortamlar ve karakterler cok "homey" olmasina ragmen gercekci gelmedi bana hic. Sevmedim o yuzden. Filmde cok romantik bir sahne vardi yalniz. Sadece o sahne icin izledigime uzulmedim. Amaaan, zaten ne oldugu bastan epey belli bir filmdi, niye beklentilerimi bu kadar yukselttim anlamadim.

Allahim bu da ne kadar bos bir yazi olmakta yani.Halbuki arabada gelirken cok hos
dusunceler dolasiyordu kafamda. Ozetle bu aralar kendimi pek kendimle barisik ve hayati anliyormus falan gibi hissetmekteyim. Ne demekse bu da. Boyle yazinca pek abuk oldu. Gozlerim kapaniyor, gidip yatayim. Coldplay, arti bir iki chick flick... Eele iste, iyi gelebiliyor ruha.

5 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Benide Leonard Cohen dinlendirir cok, tavsiye ederim,

filmler konusunda cok haklisin, fragmanlarda herseyi gosteriyorlar, cekici gelmiyor bu sebeple, yinede iyi yapmissin, 2 film birden bir gecede :)

iyi pazarlar olsun..

Zeynep

YesilErik dedi ki...

Sagol Zeynepcim, sana da iyi pazarlar :)

ycurl dedi ki...

Elizabethtown uzerine cok kotu yazmissin. Ben yonetmeninin onceki filmlerini sevmistim (singles, Almost famous, Jerry Maguire). Gitsem mi gitmesem mi? Aslinda fragmanindan filmin sonunun ne oldugu anlasiliyor ama simdi chickflick seyredip kafami bosaltmak isterdim :) Coldplay'i ben de severek dinliyorum. Hatta bazen hic durmaksizin arka arkaya caliyor. Ama su siralar Husnu Senlendirici'nin pek senlendirici olmayan muziklerini dinlemekteyim. Guzel bir hafta gecirmen dilegi ile...

Mert dedi ki...

bizim burada da iki filme girebiliyoruz sanirim ama hic yapmadim ya, bu yasal mi degil mi bilmiyorum cunku... Bir anda bilet sorucak biri gibi hissediyorum. Amerika'da yok oyle bisey di mi? bir filme bilet alinca 2.-3. ye de girebiliyosun sinemadan cikmadan degil mi?

YesilErik dedi ki...

Ycurl, Cam. Crowe'un filmi miymis E.town? Hic dikkat etmemisim bak, hayal kirikligina ugradim simdi. Oncekiler bence de cok basarili idi. Sen gene de git bi izle derim. Sana da iyi haftalar, iyi tez yazmalar :)

Mert, yasal mi degil mi bilmiyorum ama bu benim uzun zamandir yaptigim bir sey. Kimse birsey sormuyor. Ilk gosterimlerin oldugu geceler kapida girerken biletine bakiyorlar o kadar. Cmts. gecesi ilk filmden cikan herkes benle birlikte ikinci filmdeydi diyebilirim.