Pazartesi, Eylül 12, 2005


Bugun bir suru sey yazdim aslinda ama icimden once bu tarifi post etmek geciyor. Gecen aksam yaptik. Yedigim en lezzetli ve en hafif hamburger buydu diyebilirim. Aferin bana. Neyse, tarife gecersek:

Chile burgers (adapted from BobbyFlay)

Efenim, yarim kilo kadar kiyma alinir, icine azicik tuz, bolca karabiber ve bir tatli kasigi Worcestershire sosu koyulur. Biraz yogurduktan sonra hamburger koftesi sekli verilerek ve ustune hatiri sayilir miktarda kosher salt eklenerek ya mangalda atesin ustune atilir ya firinda izgaranin altina koyulur ya da yapismaz tavada yuksek sicaklikta istenilen ciglikte pisirilir. Mangalda olursa daha lezzetli olacagini soylememe gerek yok herhalde. Pisirirken eti cevirince ustune istenilen bir cesit yumusak peynir ilave edilir, bendeniz taze kasar koydum. Beri tarafta iki tane poblano biberi ve sogan kozlenir. Poblano orta acilikta, etli, bence super bir biber. Kabuklarini soyduktan sonra biberler ve soganla birlikte blendirin icine yarim dis sarmisak, bolca taze kekik, tuz ve biber koyulur. Cirpilir. Bakilir super aci olmus. Lezzeti ve acisi ayarlanacak sekilde bir veya iki tatli kasigi bal eklenir karisima. Sonra bu sos, ustunde peyniri erimis ve ekmegin uzerinde yerini almis hamburger koftesinin ustune koyulur. Ustune de bir dilim domates ve ekmegin ust parcasiyla birlikte hamburger insa edilir. Ketcap veya hardal istemez. Afiyet olsun. Eger poblano biberi yoksa etli ve aci baska bir biberle de yapilabilir bu sos. Belki aci sivri biber ve dolmalik biber karistirilabilir.

Hiç yorum yok: