Cuma, Şubat 12, 2010

TGIF

Nedense Cumalari bir rehavet cokuyor ustume. Daha az isim var saniyorum, o yuzden normalden daha cok sey planliyorum yapacak. Onu da Cuma yaparim, bunu da Cuma yaparim. Sonra saskin ordek gibi kalakalip bloga yazi yaziyorum boyle :) Baska turlu de yazacagim yok zati.

Yarin da dogum gunum, simdiden kutlamalar basladi. Bakalim, bu yil onemli sayilabilir, "yolun yarisi"na geldim netekim :) Bu yasima kadar gelebildigim icin kendimi sansli sayiyorum. Garip bir psikoloji geliyor bana dogum gunlerimde. Ilkokul 3. sinifta bir kiz arkadasimi kaybetmistim. Daha 9 yasinda. Babasi ve kizkardesi ile birlikte arabalari Bogaz'a ucmus bir hafta sonu. Bogulmuslar ailecek. Bir daha hic gormemistim onu. Didem'di adi. Ara sira onu hatirlarim. Sonra liseden bir arkadasimi universitenin ilk yilinda kaybettim, trafik kazasinda. Her yil muhtelif kereler ayni ruyayi gorurum. Aslinda arkadasimiz olmemis, bizimle birlikte. Sevinirim cok, sonra uyaninca hep ayni hayal kirikligi. Bir de babami kaybettim, bes yil once. Babami de ne zaman ruyamda gorsem hep aslinda oldugu gercegiyle goruyorum, ya da cok hasta, olecek sonunda. Daha hic olmemis haliyle goremedim. Nasil yer ediyorsa insanin bilincaltinda...

Diyecegim o ki, hayat cok kisa. Ben de bunun farkindayim.

Ama buna ragmen gundelik, salak salak seyleri de kafama takiyorum. Mesela bugun derste kizin biri sinirimi bozdu. Cok ozel bir sey de yapmadi, her zamanki gicik havasindaydi. Suratindaki aptal gulumsemesiyle anlattigim dersi kitaptan takip ediyordu. Donem basi bana gelip hep de kitaptan ornek cozuyorsunuz, biraz da baska ornekler cozseniz diyen bir kiz bu. Manyak. Sana ne yahu, istedigim gibi anlatirim dersi. Belki ben kitaptaki ornekleri daha cok begeniyorum. Istiyorsan sana ekstra ornek vereyim, buyur otur, coz, allah allah... Cins bunlar cins... Bugun de gene bir ornek cozerken suratinda ayni aptal bakis. Dayanamadim ben de. Evet dedim, bu ornek de kitabinizdan. Gozunun icine bakaraktan kizin. Kem kum, ben sadece takip ediyorum falan dedi. Gercekten de sadece takip ediyordu ama bende kontak atti bi kere :) Iyi bir sey dedim kitabi onceden okumaniz, aferin! Neyse, bu olay bir tarafimda patlamaz insallah ilerde :) Ogrenciler cok kiymetli ya burda.

Belki de PMS'im bugun, bilmiyorum.

7 yorum:

ycurl dedi ki...

Pek bir karmasik ruh haliyle yazilmis gordum bu yaziyi yesilerikcim. Yasam kisa haklisin o yuzden detaylara cok takilmamak gerekli. Yeni yasinda sana guzellikler getirsin. Nice saglikli, mutlu ve guzel yaslara...

cenebaz dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun, nice yaşlara. En güzel yaşlardasın. Daha Kirpiciğin çocuklarını büyüteceksin:)) Boşver karamsar düşünceleri. Kalan yok, herkes gidecek,ama sağlıklı bir şekilde yaşlılığımıza da görelim yahu:)

Asortik Krep dedi ki...

İyi ki doğdun Yeşil Erikkkkkkk :)
Mutlu yıllar sanaaaaaa :)
Fethiye'den sevgiler aynı zamanda..

bgm dedi ki...

Yesil Erik,
Erik ve kirpicikle nice nice uzun uzun senelerin olsun, sağlıkla, mutlulukla...
Bu arada kızımla aranızda 1 gün var... :)) ne küsel... :))

YesilErik dedi ki...

Sagolun, tesekkur ederim.

Bezen Hindistan dedi ki...

Dogumgunun kutlu olsun, nice mutlu yillara. Cocuktan sonra boyle karamsar seyler daha cok geliyor insanin aklina sanirim, onlarin hala bize ihtiyaci varken yanlarinda olamazsak korkusu herhalde. Gelip gecsin bunlar takma kafani, gundelilk seylere takilmaya devam:) onlara sonra gulmesi de guzel oluyor:))
sevgiler

YesilErik dedi ki...

Tesekkuler Bezen.