Çarşamba, Ocak 20, 2010

Evvel zaman

"Evvel zaman icinde, kalbur zaman icinde"nin aslinda "kalbur SAMAN icinde" oldugunu yeni ogrendim desem... Erik soyledi.

Hem bos gezenin bos kalfasi da degil bos gezenin BAS kalfasiymis...

Daha neler neler var boyle yanlis bildigim.

Abakus'un ne oldugunu da yillar sonra ogrendim mesela, bir pictionary oyununda rezil olaraktana...

Hem kivi de aslinda bir kusmus, meyva kuscagiza benziyor diye kivi adini vermisler. Gene bir pictionary enstantanesi... Erik'le ayni takimdayiz, birbirimizin hem gozunun icne bakip, ayni anda da oyuyoruz :) Herkes meyva ciziyor, sen kalkmis hayvan ciziyorsun diye de cikisiyorum kendisine... Gene yanlis baktin kelimeye allah bilir... Sonrada ortya cikiyor cahilligim :) Gelgelelim, Erik gibi tabiri yerindeyse "copluk" beyinli olan bir baska arkadas Erik'e arka cikiyor. Diger cahiller de bana :) Sonuc olarak dogamiz geregi, yani cahilligimizden dolayi biz yeniliyoruz. Ama aslinda kazanan biz oluyoruz, cunku sonunda "ogreniyoruz". Allaaam, bir beni durdursun, bu ne geyik kapasitesi boyle. Hem ben nereden geldim buraya?

Baglantili olarak, yilbasinda en yakin arkidislerimizle bir ev partisindeydik. Geceyi sonsuz tikinma ve kutu oyunu oynamayi planlayarak gecirmeyi planlamistik. Tabii herkes cocukluydu, bilmem soylememe gerek var mi? Ayni dilden konusuyorduk yani. Cocuklari 9.30 gibi yatirip eglencemize yogunlastik. Sekiz "buyuk" sabah 2'ye kadar mafya oynadik. Sen katilsin, hayir ben masumum Hakim Bey seklinde. Bir de arkadasin birine sen yilansin demisim, rakinin da etkisiyle olsa gerek. Pek alinmis, halbuki o da bana zamaninda "oturan ayi" demisti, hic soylenmesin. Dedim de zati kendisine... Sonra sabah 8'de ayaga diklendi bizim zibidi, hayatimin en hortlak gunlerinden birine uyandim. Ve bu yeni yilin ilk gunuydu. Hortlak bir yil gecirecegimin habercisiydi herhalde :P

Zira simdi iki ayri okulda birden toplam 3 yeni ders veriyorum, yakinda hortlaga donme ihtimalim cok yuksek. Nasil olduysa da su anda blogda gevezelenecek vakit buldum. Klasik bir "ozlemisim" cekeyim hemen...

Blog arakdaslarimin hepsini opuyorum buradan, bilmiyorum kimler okuyo. Ama ben onlari okuyorum arada bir de olsa, yazmalari cok hosuma gidiyor.

16 yorum:

Ozguranne dedi ki...

Ben okuyorum. :)
Kolay gelsin!
sevgiler.

gezicini dedi ki...

ben de okuyorum.. nice yıllar..
sevgiler
gorki

tavsan dedi ki...

ben de okuyom ben de! kiviyi ve bos gezenin bas kalfasini ben de bilmiyordum; sayende ogrendim; sagol:))

ycurl dedi ki...

Ben de buradayim okuyorum. Sanirim kivinin bir hayvan oldugunu duymustum ama bos gezenin bas kalfasini bilmiyordum :) Iki ayri okul 3 ders mi? Kolayliklar diliyorum sana :))

Ilk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ilk dedi ki...

Ben de buradayim :)) Kivinin bir hayvan oldugunu ben de bilmiyordum su ana kadar.

Yeni yila kopek kakasina basarak girince 2010un b.k icinde gececegini on gormustu benim bey. Sanirim hortlak gibiyi tercih ederim. Diger taraftan bana oyle geliyor ki hem b.k icinde hem de hortak gibi gececek :)

Derslerde basarilar, kolay gelsin. Mutlu yillar bu arada!

'Yok ki'

cenebaz dedi ki...

Ben de buydayım. Kiviyi biliyodum ama boş kalfa ve kalburdaki samanı ben de şimdi öğrendim. Kimbilir daha neler var böyle yanlış bildiğimiz ama yanlış bildiğimizi bilmediğimiz. İnşallah ara sıra bööle boş zamanlar yaratıp yazarsın gene. Kolay gelsin.

huysuz dedi ki...

yeşilerik'im okumaz mıyız seni? her daim :)
kirpi'ye öpücükler...

ne yazdı ne yazamadı dedi ki...

ben de sadık bir okuyucunum, blog dünyasına senin sayende girdim yeşilerik.
kivi'yi biliyordum, yeni zellandalı bir çifte rehberlik yaparken, teşekkür olarak bana kendi ülkelerinin sembolü pelüş bir kivi hediye etmişlerdi. ama boş gezenin baş kalfasını şimdi öğrendim. sevgiler.

Bezen Hindistan dedi ki...

kiviyi bilmiyordum kalfayi da yanlis biliyormusum peeh. ne guzel uyumus sizinkiler 9.30'da yilbasi aksami, bizim bacaksiz gece 1'e kadar oturdu bizimle. bizdeki buyuklere gece 11.30'dan sonra koyu kahve servisi yapmak gerekti uyanik kalabilmeleri adina...gecmis bizden gecmis
yaz arada yaw, iyi oluyo:)
sevgiler

Ozge dedi ki...

bende okuyorum...hosgeldin...

YesilErik dedi ki...

Ay cok tatlisiniz hepiniz, benim gibi bir hayirsiza cok iyi davraniyorsunuz. Sagolun :) Sayenizde yuzumde kocaman bir gulucuk var gene :)

kuzine dedi ki...

Yazmasamda okuyorum

dedi ki...

2 ünide 3 ders ney ki? 2 ünide toplam 3 ayrı bölümde toplam 6 dersim var. fabrikasyon olacak biraz ama n'apalım. Bolca sevgi...

Asortik Krep dedi ki...

Kiviyi biliyordum hatta meyveyi ilk duyduğumda kuş isminden başka bir şey bulamadılar mı bile demiştim :)
Baş kalfadan habersiz kalbur saman içinde diye masallar anlatırım çoğu zaman..
Ben okuyorum,senin de okuduğunu sanıyorum sayaçtan :)
Öğretmenlik zor zanaat ..
Kirpi yi ve kendini daha sık yazabilirsen çok sevinirim,takip ettiğim ilk blogsun sanırım.. Hani bir etkinlikte halk oyunu ekibi kurmuştunuz sanırım.. Bende yorum yazmıştım bir zamanlar..Eskiden daha sık yazardın..Klasik olacak ama "özlüyoruz"

YesilErik dedi ki...

Ahh, Asortikcigim, halk oyunlari aktivitelerimiz Kirpicik'le birlikte sona erdi maalesef. Okul ev cocuk ucgenindeyim ve folkloru katamiyorum su siralar. Cok ozluyorum, o ayri.

Demek ilk beni okudun, ne gusel :)