Çarşamba, Eylül 23, 2009

Yaz bittiiiiiii

Bitti-iiiii, gitti-iiiiiiiiiii. Bu aralar hep boyle konusuyoruz Kirpicik'le. Sonlarini uzatiyoruz nedense bazi sozcuklerin. Neyse, yaz bitti.

Birazdan ders notu hazirlamam lazim. Sonbahar donemi basliyor. Yarin ilk dersime girecegim. Bu kez farkli bir ders veriyorum. Insallah daha iyi ogrencilerim olur. Yoksa bu ogretmenlik isi olacak gibi degil. Gecen gun yazin ders verdigim ogrencilerin yorumlari geldi postayla. Cok buyuk hayal kirikligi! Evet iclerinde iyiler de var ama, kotuler fena yaraliyor insani. Karsimdaki tiplerin kaliplarini bilmeme ragmen, gene de haksizliga gelemiyorum.

Yorumlardan bazilari: Odev yapmak icin hep problem saatini beklemis, olmamis. Adi ustunde HOMEwork. Evde oturup kasasin diye, armut pis agzima dus, dersi bekleme diye. Bunun yuzunden ben suclaniyorum. Sonra sinavlardan once bunlara ornek test vermistim, cozsunler diye. Gercek sinav da bunun cok benzeri, sadece sayilari degistiriyorum. Efendim, hic organize bir ogretmen degilmisim ben, plansizmisim, programsizmisim, ornek sinavin ustunden gecmek icin problem saatinin uzerine ekstradan 25 dk tutmusum bunlari. Ayrica sinav sorulari cok zormus. Insaf! Ha bir de kiziyormusum ben soru sorulunca ve cevap vermiyormusum sorulara. Bu nasil oluyor bunu da hic anlamadim. Yani bu kadar mi pofpoflamak gerekiyor ogrenciyi? Ah evet sekerim, senin sorun neydi canim cicim? Biraz ciddi bir insanim ben ve degismeye de niyetim yok uc bes yavsak Amerikali icin. Ciddiyet kizginlik olarak algilaniyor galiba, bilmiyorum ki?... Yani kulturel bir fark mi bu gercekten? Yok degilse bu tiplerin zoru nedir? Hayatlarinda kimse gerzek olduklarini soylememis bunlara galiba, hep ogretmen suclu...

Maalesef hepsine de en az yarim harf notu yuksek verdim donem sonunda. Haram zikkim zehir olsun, ne diyeyim.

Hayatimdaki tek sey bu ogretmenlik olayi degil tabii ki. Hersey guzel gidiyor cok sukur. Bir ara onlari da yazabilirim umarim.

Herkese guzel sonbaharlar...

3 yorum:

tavsan dedi ki...

Of ya, kolay gelsin. Cidden amerikalarda ogretmenlik yapmak zor. Tr'de en iyilerinin disindaki kolejlerde (lise) de boyle durum; ogrenci direk pohpohlanmaya ve parasi neyse veririz durumuna alismis sanirim. En guzeli 4.sinif ya da master doktora dersi vermek galiba; sen o taraflara dogru kaymaya calis derim ben nacizane.
Bir de evet guzel giden seyleri de yaz lutfen, aaaa:P :) operim seni de Kirpiciki de.

ycurl dedi ki...

Ben burada universiteleri sirket olarak yonetildiklerini dusundugum icin artik garip gelmiyor. Musteri her zaman haklidir mentalitesi kisaca. Ama Turkiye'de ozel universiteler anladigim kadariyla o yolda ilerliyor. Ben de asistanlik yaparken hoca butun notlari arttirmami soylemisti cok kitmis notum :))

CeM dedi ki...

Ne Amerikan hayranisin ya yesilerik =) (zaperanin kulaklari cinlasin.hehehe)

Bu yazini bir de altindaki ycurl mesajini okuyunca birden dejavu gibi bisey oldu. Senin hemen hemen bu tur bir yazin ve ycurlunde hemen hemen ayni sekilde mesaji vardi.

Bu arada 'hocalik' yapacaksan biraz kalin derili olacaksin yesilerik. Yani aradan cikan 3-4 curuk elmaya kafayi takarsan hocalik felan yapamazsin, yapsanda istedigin sekilde yapamazsin. Inan bana her okulda bu tur ogrenciler var ve olacak. En iyi hocaya bile bir kusur arayip/bulup elestirenler/yazanlar var. Ya da onlardan daha cok bildigini sanan ogrenciler. Bu bizim ulkemiz de farkli degil.

Bu arada demisin ya hani 'kultur' farkimi ne, senin ciddi olusun bence onlarin sinirli olarak algilamalari dogal, yani kultur farki degil, Turkiye'de hatirlasana ciddi hocalari kim severdiki?=)