Salı, Mayıs 26, 2009

Not duseyim

Kirpicik 11 aylik oldu. Son bir iki haftadir inanilmaz farketti, ne kadar cabuk buyudu ve gelisti.

Bu aralar en cok sevdigimiz sey kuslar ve havada ucan bilimum seyler. Ucak deyince anliyoruz ve ucagin gecmesini bekliyoruz. Yakinimizda ufak bir havaalani var, 20 dakikada bir filan pirpir ucaklar geciyor o yuzden oturdugumuz bolgeden. Evin icindeyken oyununun en mesgul aninda bile ucak sesi duyunca durup dinliyoruz ve pencereye dogru bakiyoruz.

Cikcikleri ve Vakvaklari ayirt ediyoruz. Yoresel Kardinal kusumuz ottugu zaman onu farkediyoruz. Her sabah uyanir uyanmaz yaptigimiz ilk sey pencereyi acip onundeki koltuga kurulmak ve kuslari kolacan etmek.

Artik byebye yapiyoruz. Tel sarmaya benzer bir byebye bu :)

Ve kurcalamaktan en cok hoslandigimiz sey dvd, kablo kutusu, televizyonun dugmeleri, yanindaki kitaplik, Cdlik, hic affetmiyoruz.... 'Hayir'in ne demek oldugunu cok iyi biliyoruz ama umursamiyoruz :)
Hikaye dinlemeye bayiliyoruz. Resimli kitabimizdaki nesneleri bir bir ogreniyoruz. En yaramaz animizda bile resimli kitap acildi mi sakin sakin oturup dinliyoruz.

Bez degistirilmesi, mama sandalyesine oturmak en sevmedigimiz seyler. Surekli hareket halinde olmaliyiz cunku... Mesela dun kakali popomuzla halida yuvarlandik da yuvarlandik. Sonra annemiz haliyi sabunlu bezle sildi de sildi :)))

Atta'ya gitmeyi cok seviyoruz. Hadi atta'ya benzer bir sey bile dedik gecen Cumartesi. Zaten bol bol anlamsiz konusuyoruz boyle, garip garip sesler cikarip kendi sesimizi taniyoruz bol bol.

Arabamizda oturup gezmeyi seviyoruz ama bir sartla! Acik havada gezilecek. Dukkana girilmeyecek. Babasi pek gurur duyuyor tabii ogluyla bu davranisindan dolayi.

Saclarimiz gene uzadi, yakinda bir sac trasi daha bizi bekler.

Boyle geciyor Kirpicik oglusumuzla gunler.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Ne tatli bir ense ve mincik mincik kulak!!!!!!

Arkadan yaklasip, suratini enseye daldirip pufffff yapmak icin ideal!!!! :o)

www.elifsavas.com/blog

fethiye dedi ki...

bazen bir ogleden sonra uykusu sonrasinda bile yeni bir sey yapiyor bizimki. Yeni isi iki eli de doluyken ayakta durmak, ama bir yere tutunmadigini farkeder farketmez yavasca kic ustu oturmak ;)

Simdi senin yazdiklarindan okuduklarimla bir ay icinde neler bizi bekliyor ogrendim :)

YesilErik dedi ki...

Elif, ben senin icin de bol bol puf yaparim enseye :)

Fetcim, ayni kic ustu durumlar bizde de var. Yalniz galiba ayakta durdugu sure bir iki sn artiyor gun gectikce. Bizi daha neler bekliyor hepbirlikte gorecegiz valla :)