Pazartesi, Nisan 13, 2009

Erol Manisali'nin gozaltina alinmadan onceki son yazisi

Burada pek cok kez Erol Manisali'nin yazilarindan alinti yapmisimdir. Neden gozaltina alindigi apacik ortada. Gercekleri gormek isteyene.

13 Nisan 2009

Cumhuriyet


BIÇAK SIRTI

EROL MANİSALI

Batı, Atatürkü Yargılıyor...

- Yargılanan Türkiye Cumhuriyeti, devrimlerimiz

- Yargılanan bağımsızlığımız, özgürlüğümüz

- Lozan yargılanıyor, emperyalizme karşı kazandığımız savaş yargılanıyor

- Halkımız, ulusumuz yargılanıyor sömürgeciler tarafından

- Kimliğimiz, değerlerimiz ve varlığımız yargılanıyor

- Kurtuluşumuz ve onun önderi Mustafa Kemal Atatürk yargılanıyor sömürgeciler ve onların maşaları tarafından

En büyük suçlu Atatürk; çürümüş, emperyalizmin arka bahçesi ve oyuncağı olmuş, fiilen işgal edilmiş Osmanlıdan, bağımsız bir ulus ve Cumhuriyet yaratmış, Avrupalı müstevlilere karşı.

Ezilen ve sömürülen dünyada bağımsızlığın simgesi olmuş bir Türkiye; hem de dünyanın en sorunlu bölgesinde. Hindistanın İngiltereye başkaldırmasında, Afrika ülkelerinin Avrupaya karşı savaşında; dün Castronun, bugün Chavezin Amerikaya meydan okuyan duruşunda örnek olmuş Mustafa Kemal Atatürk.

Sömürgeciler onu hiç sevmediler ve sevmiyorlar. Bundan dolayı Atatürkü yargılıyorlar, yermek istiyorlar. Yeniden o kaosa, Sevri kabul ettirdikleri Osmanlıya dönmek istiyorlar.

- Çağdaş değerler, çağdaş hukuk düzeni ve toplumsal haklar yerine siyasal İslamın egemen olduğu bir cemaat düzensizliği istiyorlar bu coğrafyada.

- Cemaatin başına bir kukla yerleştirip, onu yönetmek niyetindeler

Obama’nın hafızası...

- Obama Afrikalı dedelerini hatırlıyor mu?

- Amerikanın pamuk tarlalarına taşınamayan Afrikalıların bugün sömürgeciler tarafından ne hale getirildiklerini,Sudana yeni askeri operasyonlar planlarkenhiç mi hatırlamıyor?

- Amerikanın Irak, Lübnan ve Afganistanı kan gölüne çevirdiğini göremiyor mu?

Görememiş ki Türkiyeye ve Iraka gelişinde,izlenen politikanın devamınıistiyor.

Afganistanda kendisi içinsavaşacak Türk askeriistiyor. Amerika yenilmiş,gel benim yerime sen savaşdiyor, kendi emperyalizmine alet ediyor

Amerika için Koreye, Somaliye, Yugoslavyaya, Afganistana, Lübnana asker gönderdik. Dün Kurtuluş Savaşında Batının bize yaptıklarını bugün sömürgeciler tekrarlarken, neden onlara yardım ediyoruz? Bindiğimiz dalı neden kesiyoruz?

Dün İngilizin Çanakkaleye getirdiği Afrikalı ve Asyalıların durumuna düşmedik mi? Türk halkı bizim, Amerikalıların Gurkaları olmamızı istemiyor”. İngilizlerin getirdiği Gurkaları 1915’te Çanakkalede gördük, 1974te Kıbrısta gördük. Şimdi bizi Gurkalaştırmakistiyorlar.

Obamanın Anıtkabiri ziyareti ve yazdığı sözcükler yalnızca, Batının Cumhuriyeti ve Atatürkü yargılamakta oluşunu gizlemekten başka hiçbir anlam taşımaz. Bugün yaşamakta olduğumuz inanılmaz olayların arkasında kimlerin olduğu artık apaçık biliniyor. Televizyonları açın, gazetelere bakın, görürsünüz

- Afganistanda, Lübnanda, Irakta, Gürcistanda yeni Gurka’lara ihtiyaçları var. Soros söylemedi mi?Emperyalistlere göreTürkiyenin en iyi ihraç ürünü bizim insanımız, askerimizmiş!..

- Soros bir simge, Batı penceresinden Türkiyenin görünümü; Türkiyenin ayakta kalması ve onlar tarafından yıkılmaması için insanını, askerini emperyalizmin çıkarları için kullandırması gerekiyormuş. En iyi Türk yöneticimiz onların Cola şirketinin başına getirilecek; en iyi doktorlarımız onların sağlık kurumlarında görev alacak; en iyi askerlerimiz onların Asyadaki, Afrikadaki ve Ortadoğudaki çıkarlarını koruyacak.

- Batı Türkiyeyi ancak bu koşulla kabullenir, bu koşulla yanında tutar, diyorlar.

Obama geldi, bir öpücük kondurdu. Bush gibisırtımıza vurmadı”.

Ermenistanda, Kürdistanda, Afganistanda sizden hizmet bekliyoruz dedi. Mustafa Kemal bütün bu taleplere hayır dediği için sevilmedi, sevilmiyor.

Emperyalizm Mustafa Kemali, Cumhuriyeti, bağımsızlığımızı, kurtuluşumuzu yargılıyor. Türkiyede toplumsal hakların geliştirildiği gerçek ve katılımcı bir demokrasi istenmiyor. Sevri ve Osmanlıyı işbirlikçileriyle birlikte, geri getirmek istiyorlar.

Reagan, baba Bush, Clinton, oğul Bush ve Obama Türkiyeye bu gözle bakıyorlar. Amerikadaki ve Türkiyedeki danışmanları iyi hizmet vermişler.

Ama, güneş balçıkla sıvanmaz ki; siyah Obama bile karartamaz, ortada apaçık duran gerçekleri...

www.istanbul.edu.tr/iktisat/emanisali

1 yorum:

aysema dedi ki...

Suçu tam bağımsızlıktan yana olmak, ulusal çıkarları savunmak mı?