Çarşamba, Nisan 15, 2009

Bir kimyagerin dumur ani

“X şahsı hayatı boyunca 3.10 üzeri 22 tane iyilik ve 4.10 üzeri -2 mol kötülük yapıyor. Hesap günü mizanda iyilik ve kötülükleri tartılıyor. İyilikleri ağır gelirse cennete, kötülükleri ağır gelirse cehenneme, tam nötrleşme olursa Araf’a (hayvanların ve delilerin barınacağı yere) gidecek. Bu şahsın hesabı görülünce durumu ne olacak. İşlem yaparak sonucu bulunuz (N: 6.10 üzeri 23).”


Hesaplayalim:

3.10 uzeri 22 iyilik,

3.10 uzeri 22 iyilik/6.10 uzeri 23 = 0.05 mol iyilik ediyor.

Kotuluk ise 0.04 mol olarak verilmis...

Simdi zurnanin zirt dedigi yer surasi ki, iyilik veya kotulugun kutlesel agirliklari verilmedigi icin (ohom... kendileri soyut kavramlar olup periyodik cetvelde yer almiyorlar!) mol cinsinden giderek agirliklarini hesaplayip da kendilerini tartamiyoruz.

Yani bu soruda, zirva bir ornekle verilmis olsa da, hesaplanmasi istenen sey veriler eksik(!) oldugu icin zaten mumkun degil. Madem bu kadar uydurdun, bari iyilik ve kotulugun kutlesel agirliklarini da bir tarafindan uydursaydin be super zekali kimya ogretmeni! Bak o zaman hic olmazsa kimya bilgin varmis diyecektim. Ama o da yok sende!!!

Neden sasirmadim!

Benim zavalli ulkem, zavalli genc beyinler...

1 yorum:

Oya Kayacan dedi ki...

Haberlerde, çocuklar bu soruya "cennet" diye cevap veriyorlardı. Doğrusu da zaten cennetmiş. Yok veri eksikmiş, yok tartılamıyormuş, biz cehennemliğiz arkadaş, cehennemlik.