Salı, Mart 03, 2009

Kirpicik buyuyor

Epey oldu yazmayali bloga. Hayat ayni kosusturmaca icinde devam ediyor. Iki hafta sonra donem bitecek ve ben de biraz huzura erecegim.

Kirpicik yilbasindan bu yana inanilmaz bir hizla buyudu ve gelisim gosterdi. Son bir haftadir bile daha farkli. Artik tutunup rahatca ayaga kalkabiliyor. Emekleme konusunda tam bir uzman. Fitir fitir istedigi yere ulasiveriyor. Eski calisma odamiz, Kirpicigin yeni odasi, onun mekani oldu. Yatagi hala bizim odada ama geri kalan herseyi kendi odasinda. Orayi kendisine kurduk. Her tarafa yastiklar dosendi, beyefendi ozgurce oynuyor.

Terliklere ozel bir zaafi var, o yuzden terlikleri cikarip giriyoruz odaya. Tabii ne bulsa agzina goturmeye calisiyor. En son numarasi emekleyerek banyoya girmek. Bir sekilde banyo cok ilgisini cekiyor.

Evde efeleniyor sonra ara sira. Bazen soyle en kalin sesiyle bir "eeeeeeeeyyyyyy" diye bagiriyor. Sonra bir de "mem mem" var. Erik ile babaannesi meme demeye calistigini iddia ediyorlar. Bence oyle degil. Bir de "ennne" diyor. O da epey bir anne gibi geliyor kulaga ama bence anne de demek istemiyor. Gevezeleniyor iste :)

Dislerimiz cok buyuk sorun bu ara. Iki alt disini 5,5 aylikken cikartmisti ve hic sorun olmamisti. Bir sabah uyanip bakmistik ki, kabaran disler patlayivermis. Ama ust iki "kazma" icin ayni seyi soylemek cok zor. Onlarin cikmasi epey bir zor oldu. Butun ust damagi kabardi zaten canimin. Simdi iki yandakileri cikarmaya calisiyor. Bir kac gundur gene huzursuz.

Uyku konusuna girsem miiiiiiii.... Offff.... Eski Kirpicik yok tabii uyku konusunda da. Maalesef artik uyaninca kendi kendine uykuya dalma konusunda iyice basarisiz olmaya basladi. Biraz bana da baglandi, uyaninca illaki beni gormek istiyor ve ardindan emmek istiyor tabii. Bazen Erik kalkiyor, emmeden uyutabilir miyiz diye kucagina aliyor, o zaman basiyor yaygarayi. Erik gazi var sanki diyor. Gecen gece goz kapaklarimda ikiser fil otururken dogruldum, ver dedim onu bana, bak memeyi alinca nasil susacak. Gazi mazi yok. Aynen de oyle oldu. Cukur cukur, 5 dk sonra sizmisti kendisi... Velhasil ayvayi yedik efendim biz...

Maalesef oyle aglatma yontemlerine de basvuramayacagiz, zaten kendi kendine yeterince agliyor. Dis sorunsali da var. Pek uygun bulmuyoruz su kosullarda o yontemi. Ama zombiye de donduk tabii. Genelde 2-3 saatte bir uyaniyor. Memeyi emip yatiyor. Her zaman degil, cogu zaman. Sabaha karsi 5-6'da uyanmayi son zamanlarda birakti sayilir. Iste bi 4-5 saat bazen uyuyor sabaha kadar, o arada biz de ne kadar uyuyabilirsek.

Banyo yapmayi cok seviyor. Ben de bunu bir rutine baglamaya calisiyorum ama kendisini her aksam ayni saatte yikamayi maalesef beceremedik simdiye kadar. 1 saatlik bir aralik icerisinde yapabiliyoruz sadece. Gecen aksam Erik legenini cikardi, suyu hazirlarken ben de Kirpicik kucagimda banyoya girdim oyle bos bulunup. Bak babisko suyunu hazirliyor, bici bici yapacagiz, gel hadi ustumuzu cikartalim dedim. Odaya geri donmemle birlikte bir yaygara kopartti kendisi. Neden beni legene sokmadin da geri getirdin yaygarasiydi resmen. Kos kos banyoya geri kostuk. Legenin dibinde hemen soyduk beyefendiyi, suya girdi rahatladi. Annem bizi iyi oynattigi gorusunde. Belki de oyle ama daha konusmayi bilmiyor, tam olarak derdinin ne oldugunu bilmedigim icin aglatmak istemiyorum ben. Zaten cok yufka yurekliymisim, Erik oyle diyor. Bilmiyorum kuyrugu kaptidik miiii, bu yaslarda bunun bir onemi var mi... Ama bizde durum vaziyet budur.

5 yorum:

Yesim dedi ki...

Cok tanidik geldi butun bunlar bana. Memeye aliskanlik cok zor. Bizimki 5-6 aylikti biraktiginda, emzik gibi kullaniyordu beni cogunlukla zaten, simdi emzigi biraktirmaya calisiyoruz.

13-14 aylikti sanirim kendi kendine uyutma yontemine sonunda basvurdugumuzda, ben de aglatamam diyordum, iki saatte ancak uyuyor, gece cok SIK uyaniyordu. Uc gunde ogrendi kendi kendine uyumayi, keske daha once deneseymisiz dedim sonradan, belki de dogru bir zamanlamaydi.

Kolay gelsin.

Sevgiler.

ibeking dedi ki...

ah yeşil erikcim bunlar illa ki oluyor..bin yöntem de denesen sonunda onun dediği oluyor..bakızın benim blog yazılarım 2005 sonu 2006 başı..mevzular hep aynı..çok öperim ikinizi de..

Ozguranne dedi ki...

Sevgili yeşil erik,
Daha bizimki iki aylık, çok bilemiyorum o zamanları. Ama ağlatma yöntemi hiç aklıma yatmıyor benim...
Gece meme istemesi fenaymış yalnız. Kolay gelsin. en güzeli okumak ve içgüdüleri dinlemek ve başkalarına fazla kulak asmamak...
sevgiler.

Bezen Hindistan dedi ki...

Dis sorunsali hemen bitmiyor ne yazik ki, arka disler iyice acili geliyor. Cok kolay cikaran cocuklar da var elbette ama benim kizim onlardan biri degil, kullandigimiz ilaci onermek istedim sana da, denemek istersen diye. Ilac vermekten pek hoslanmiyorum, homeopatik birsey o yuzden bu. Gentle naturals homeopathic teething drops bizde bayagi ise yariyor.
Kolay gelsin.

YesilErik dedi ki...

Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin cok. Paylasmak bile insani rahatlatiyor.

Calanon, bizimki hic emzik almadi, dusunmuyor degilim simdi versem mi diye. Ama bir de ondan kurtarmak gerekecek sonra.

Ibekcim, bir ara okumak isterim senin o donemleri. Ben de sizi opuyorum.

Ozgur, seni de tebrik ederim. Insallah her sey cok kolay ilerler sizin icin de. Ilk aylar da kendine gore zor, kolay gelsin sana da.

Bezen Merhaba, ben Lara'yi dogdugu gunden beri takip ediyorum aslinda :) Kocaman oldu, masallah. Ben de ara sira tylenol veriyorum Kirpicik'e geceleri sadece, ama onerini denemek isterim. Biz bir de baby orajel kullaniyoruz. O cok kisa surede cok cabuk etki gosteren bir sey. Ama ne de olsa analjesik tabii. Sevgiler.