Pazar, Mart 15, 2009

Kafayi yemis Turkler

Gecen hafta TUBITAK dergisinde olanlar pek cogumuzca malum. Nature dergisi bu konuyu islemis. Bunda da bir sey yok. Hatta iyi bir sey, uluslararasi alanda artik nasil rezil bir kurum oldugunu gosteriyor TUBITAK'in. Beni yaziya gelen yorumlar kopartti asil.

Efendim biz Turkler, cokh zeki birsiymisiz, yemezmisiz Darwin'in diktatorlugunu! Bravoymus TUBITAK'a.

Hayirli olsun. Aklini peynir ekmekle yemis, bilim adami kilikli, akilli dizayni bilim yerine koyan fazla akillilar dolasiyor etrafimizda. Baksaniza Darwin'in kendi bile demismis zamaninda, dediklerim bilimin cok otesinde olabilir diye... Peh peh, bak sen. Bu tiplere sorsan demokratik haklar uzerine iyi soylev verirler. Ama karsi gorusten birileri fikirlerini savunmaya kalktigi zaman demokrasi memokrasi kalmaz. Kendileri Darwin'den daha iyi bilirler herseyi. Yazik.

Yazi icin: http://www.nature.com/news/2009/090310/full/news.2009.150.html

5 yorum:

Rahsan Collyer dedi ki...

Artık kusmak istiyorum, bu kadarına pes! Bunların el atmadığı, girip çıkmadığı bir yer, bir makam kalmadı şu memlekette. Adı batasıca badem bıyıklılar! THY'den Tubitak'a kadar her merciide bunlar olursa biz daha çok rezil oluruz dünyaya!

ycurl dedi ki...

Gecen gun CNNTurk seyrediyorduk -internetten canli yayini var hayret= 5N1K programina Bogazici Universitesi Molekuler Biyoloji bolum baskani Aslihan Tolun karsisinda da Gazi Biyoloji bolumunden bir profesor. Asli hanimi acikcasi sabrindan dolayi takdir ettim. Gazi'de prof. olmus adam almis eline Karl Popper'in kitabini her teori dogru sayilmaz polemigi yapiyor. Aslihan hn. da bakin genetik kodtan artik turler arasi farkliliklari anlayabiliyoruz diye acikliyor adam hala yok mok diyor. Sanirim seyretseydiniz bilim dunyasinin icinde yer alan bir adamin ne sekilde zirvaladigini gorup karnina agrilar saplanabilirdi.
O yorumlari da gecen hafta okuyup dehsete dustum. Inanilir gibi degil!

Aslı Cin dedi ki...

Ha ha ha ! Erikciğim çok değil 10 -25 yıl önce nokta dergisiydi sanırım eminönünde deneme yapmıştı. Bizim saf halkımız onlar ne saçmalık isterlerse yapmışlardı orada, kim ne derse ona inanıyoruz yani. Bir de Uğur Dündar'ı hatırlarım, aids kapacaksın hayat kadınlarından dediğinde adamlara, biz Türk'üz bize bişi olmaz diyorlardı.

Anlayacağın bir Türk dünyaya bedel ama nasıl?

Ben insanlarımıza kızmıyorum, onları bu cehalete itenlere kzıgınım, hala da bilinçli olarak itiyorlar ya, Aziz Nesin'in o meşhur öyküsündeki gibi" Du bakalım noolecek" sonumuz. Öyküye benzemesin de...

Muserref Turkmen Ebil dedi ki...

nature dergisindeki yaziya yapilan yorumcular arasindan bir isim tanidik geldi. size de tanidik gelecektir eminim. Oktar Babuna...160bin Turk insanindan kan ve ilik ornekleri alip ABD ye goturen ve onlarla ne yaptigi mechul olan sarlatan Adnan hocaci...Butun ogle tatilimi bu yaziya yapilan yorumlari okumakla gecirdim. Moralim de sinirim de cok bozuk.

Punto dedi ki...

Konulan hedefe yıllardır sessiz sedasız demokrasi adı altında yapılan yürüyüşün sonuçları bunlar. Bu yürüyüşe göz yumanlar bir gün gördüklerine inanamayacaklar ne yazık ki.