Cuma, Mart 27, 2009

Benim cici oglum

Bugun Cuma, enseyi kapa. Veya ense yapma...

Kirpicik dun gece 10.30'da yatti. 2.30'da bir uyandi, hemen su verdim, azicik salladim, geri uyudu. Sabah 8'de kalkti... On gunde epey bir gelisme kaydettik yani. Artik onu kucagimda yan tuttugum zaman illaki meme emecegini zannetmiyor. Yavas yavas benim kolumda da uyumaya basladi gibi.

Sabah kendisine tuzu alinmis beyaz peynir ve baby puffs krakerleriyle kahvalti yaptirdim emzirmeden once. Cok bayilmadi ama acti, mecburen yedi :) Sonra meme emerken gene oyun oynadik, bir de tirnaklarini kestim. Dun bir sac makasi aldim sonunda. Saclarimiz gozlerimizi oyuyor, cok uzadilar artik Turkiye trasindan beri (Bknz: Kirpicigin tras keyfi, asagida :)).


Keske gene oyle bir yere goturebilsek onu, ama burada iyi bir yer yokmus. Belki uykusunda kesecegiz, bir cesaret bu kesme isini deneyecegim.

Dun gece salonda birlikte emeklemece oynadik. Benim dizlerim onunkiler gibi tombik olmadigindan mahvoldular tabii :) Koltugun arkasina gecip "ce" yapinca bayiliyor. Kac kere tekrarladik bunu bilmiyorum. Sonra banyo fasli. Ordekleriyle oynadi Kirpicik. Bayiliyor banyoya. Yeni sampuanimizi denedik. Bir sure Johnsons kullandik. Duruluyorum duruluyorum gitmiyordu. Hatta bir sefer acaba bana mi oyle geliyor deyip biraz daha az durulayinca kepek olmustu oglumun sacinda. Sonunda Earths Best organik sampuan aldim. Lavanta kokulu. Daha az duruladim ve hemen gitti. Bir de arada su yutuyor Kirpicik, istemiyorum Johnsons yutsun.

Aksamlari bir rutin olusturduk gibi artik. Yemek yiyor. Sonra banyo. Sonra isiklar acikken emzirme. Birlikte isiklari sonduruyoruz. Ayakta hafifce sallayarak uyutuyorum. Bir sonraki asama bu sallama olayini kaldirma olacak. Emerek uyumayi kaldirdik. Sirayla gidiyoruz.

4 yorum:

Turkuaz Deniz dedi ki...

Merhaba,

Woodlands Mall' da bir yer var, ust katta hemen atlikarincanin arkasinda. Ben oglumu -kendim kesmedigim zamanlarda- oraya goturuyorum. Ayni havayi soludugumuzu bir minik kedicik soyledi, ankara kedisi:)

Sevgiler, Nese.

Rahsan Collyer dedi ki...

Hamileyken yazdığın yazıları okuduğumu hatırlıyorum da, oğlun resmen büyümüş de bebek kıvamından çıkıp toddler kategorisine girmiş yahu:) Zaman ne çabuk geçiyor... Saçı da benim kızımın saçından çok maşallah, gerçi doğduğunda da bol saçlıydı öyle hatırlıyorum. Benim kız hala kel sayılabilir:) Ayakta sallama, memede uyutma gibi şeyler bizde de gırla gidiyor, sonumuz hayrola...

fethiye dedi ki...

ben bugun aldim bir sac kesme aleti. dun makasla kestik, aletle daha kolay olacak diye umuyorum :)

oksuruyor benim hayta ya. Off. ;(

YesilErik dedi ki...

Sevgili Nese, saniyorum yanlis duyum almissiniz, biz o taraflarda oturmuyoruz. Ayrica kim bu minik kedicik cok merak ettim :)

Rahsan, evet zaman ucup gidiyor resmen. Ben de seni takip ediyorum, kocaman oldu senin kiz da :) Bu t-shirt'le de tam cocuk gibi duruyor bizimki, fotografta epey bir oyle cikmis. Halbuki 5 aylikti orada daha :) Bir de biz hep sacliydik evet :)

Fetcim, bu daycare olayinin en kotu yani iste bu virusler :( Kolay gelsin canim benim, gecmis olsun QB'me.