Salı, Şubat 03, 2009

Yogun

Yogun geciyor gunler, hem de cok. Verdigim ders o kadar cok zamanimi aliyor ki, sasiyorum. Ivir zivir bir suru organizasyonumsu sey gerektiriyor. Mesela derste bazen deney yapiyorum. Genelde patlamali, cart renkli kimyasalli veya alevli malevli deneyler oluyor. Ogrencinin dikkatini ceksin diye. Onlar icin bolumden birisiyle haftada bir toplanti yapiyorum. Sonra o deneyleri benim onceden yapmam gerekiyor bir kere ki, 180 kisinin onunde maymun olmayayim, onlari ayarlayan kisiyle gorusme, yazisma, cizisme... Alti tane asistanim var, onlarla haftada bir toplanti. Her hafta quiz hazirla. Bu hafta ilk vizelerini olacaklar. Vize hazirla. Hem de iki tane. Bir tane de ornek vize. Vizeye hazirlik dersi koy. O da Pazar gunuydu, cunku 180 kisinin kesin bos oldugu bir zaman ancak hafta sonuna denk geliyor. Ders notlarini da internete koyuyorum. Onlari scan et. Erik'e gonder, pdf'e cevirsin, cunku hala bir pdf writer'im yok.

Simdiye kadar sadece bir tek deney yapabildim. Arastirma-gelistirmelerim epey bir sekteye ugradilar bu yuzden. Ama gitgide zevkli olmaya basladi bu ders olayi. Bugun ilk kez lablarina gidip ogrencilerimi ziyaret ettim. Nedense pek sevindiler beni gorduklerine. Genelde deney yaparken kafami patlatmami beklediklerini saniyordum oysa ki :)

Hala gunde iki kez de sut pompaliyorum. Gunde 15-20 dk'dan iki kere vakit ayirmak bazen hakkaten cok zor oluyor.

Gelelim Kirpicik'e. Cok iyi ve tatli kendisi. Bir haftadir bagirsaklari biraz bozuldu. Ayni gun icinde hem sivi hem kati kaka yapiyordu. Meger mide virusu kapmis. Nerden kaptiysa. Gececek elbet.

Ust dislerimiz de hala cikmadilar, ama cok kabardi damagi. Ne bulsa agzina goturup kasimaya alisiyor garibim.

Bu "No cry sleep solution" kitabini okumaya basladim dun gece. Kendimi iyi hissettirdi kitap bana. Bahsettigi bazi yontemleri de ben farkinda olmadan uyguluyormusum zaten, onu farkettim. Ve kitap bir sekilde Kirpicik'e daha sabirla yaklasmami sagladi.

Yiyecek konusunda epey yol kaydettik. Artik sebze/et karisimlari ve yogurt da yiyor Kirpicik. Ama cok sutcu bir bebek. Herhalde butun gun beni goremeyince iyice emesi geliyor.

Gecen gun ilk kez kara cikarttik kendisini. Tam eve girecektik. Hadi biraz karlara bassin, fotografini cekelim dedik. Battaniye filan serdik karin ustune. Sen otururken arka ustu devril. Karlara eli degdi, usudu, basti yaygarayi :) Neyse, kara da yatirmadik demeyiz oglumuzu :P

Hafta sonu bir arkadasimiz bizi, daha dogrusu Kirpicik'i ziyarete geldi. Guzeldi. Gelirken internetten caldigi Issiz Adam filmini de getirmis. Izledik. Hic begenmedim. Bu kadar cheesy olabilirdi yani. Neden o kadar goklere cikarilmis film, hic anlamadim. Gelgelelim, son sahnesinde gozlerim doldu, aglamaya basladim. Peh! "Bu hormonlar beni de hic etkilemedi canim" geyigim de sona erdi boylece. Yani umarim hormonlar yuzunden aglamisimdir. Nassi ya?!! :)

Son zamanlarda izledigim en iyi Turk filmi Kabadayi idi bence. Cok bir Turk filmi de izleyemedim gerci ama. Simdi sirada calinti Uc Maymun var :)

6 yorum:

tavsan dedi ki...

6 tane asistan!! Masallah ne diyim; gozun doysun:P :)
Valla ozeniyorum ders veriyor olmana. Gerci benim gozumu korkutuyor herhangi bir fizik dersi vermek. Astrofizik dersleri bile. Ama simdi dusundum de, ben doktorayla ugrasirken de senin bitirmis postdoc yapiyor olmana imreniyordum; o gunlerimi gordum. Simdi sira hocalik ve annelikte :))
Kirpicik'in fotolarini gordum feysbukta pek tatliydi kardaki once sakin sonra saskin yaygaraci hali:)
Kolay gelsin cok;)

YesilErik dedi ki...

Canim benim, sen neyi ne zaman yapmak istersen. Hepsini super basaracagina eminim. Operim.

fethiye dedi ki...

guzelim, kisa yazacagim, yazinin da tamamini okuyabilmis degilim zira iceride ilgi bekledigini belirten biri var!

www.primopdf.com'e bi baksana, pdf'e "bastirabiliyorsun" diledigin dosyayi. www.cutepdf.com da var gerci ama primo daha iyiydi diye hatirliyorum. Ikisi de ayni mantikla calisiyor.

kolay gelsin!

CeM dedi ki...

Amerikan tarihinde 6 asistanli nadir hocalardansin herhalde Yesilerik =)

Sayfan 'kirpicigin' gunlugu oldugu gibi birsey bu arada, bence nolur nolmaz bi yerlere kayit et yazdiklarini, ileride bastirip hediye et ogluna. Guzel bir hediye olur dogusundan beri ailesinin hayatinda ve kendisinde nasil degisiklikler oldu okur =)

YesilErik dedi ki...

Fetcim, sagol, indirdim primopdf'i.

Cem, valla artik tum hayatimiz Kirpicik uzerine kurulu. Dolayisiyla en cok bahsettigim sey o :) Haklisin, bi back-up almam lazim. Ama benden cok daha guzel yazilar yazan anneler var bebeklerine. Onlara cok ozeniyorum.

tavsan dedi ki...

Giiiiz, mimledim ben senii, 161. sayfa 5.cumle. Isten gucten basini kaldirinca sadece denize degil bura da bak;)