Çarşamba, Ocak 07, 2009

Selamun aleykum ve rahmetullah

Ilk office hour'umdayim. Gelen giden yok, blog yaziyorum. Ogrenciler ilk haftanin soku icindeler herhalde. Aslinda ben de epey oyleyim. Bir bucuk saat kadar sonra ikinci dersime girecegim. Karnima agrilar giriyor iki gundur. Konular yetisecek mi, soyleyeceklerimi hatirlayabilecek miyim? Kocaman bir amfide 180 kadar ogrenciye laf anlatmaya calisiyorum. Garip. Yazimi kucuk bulmuslar, bu sefer daha da buyuk yazmaliyim.

TR'ye gittik geldik. Perisan olduk desem haksizlik mi etmis olurum bilemiyorum ama cok yorucu gecti. Hem fiziksel hem de dusunsel olarak. Kirpicik jetlag oldu, geceleri hic uyumadi. Ikinci hafta oksurmeye basladi. Herhalde ucakta gelirken virus kapti. Ikinci hafta doktora goturduk onu hep.
Her sey iyi guzel, bizim oglancigin ilk kez hasta olmasi da bir yana, bir doktor rezaleti daha yasadik. Ustelik de tanidik(!) doktor. Kayinbiraderimin eski cocuk doktoru. Her neyse. Suratimizdan akiyordu herhalde ilk kez anne-baba oldugumuz ve Kirpicigin de ilk kez hastalandigi. Gogsunde bir hirilti var canimin, koruk gibi. Oksurup balgam cikarmayi da bilmiyor. Oksuruk surubu verdik semptomlari hafifletmek icin o kadar. Virus iste. Isini gorup organizmayi terk edene kadar cekilecek. Derken, doktor bize buhar tedavisi icin o gece, hemen, acil olarak hastaneye yatmamizi soyluyor. Surada oda, geceligi 162.5 YTL, burada daha buyukcesi var, 190 YTL. Olanlar saka gibi. Yuru diyorum Erik'e. Baska doktora. Manyak mi bu adam.

O sirada Kirpicik acikiyor, doktorun ofisinde emzirmeye basliyorum. Dohtor bey ve Erik baska bir odaya geciyorlar. Orada Erik'e neler dokturmus. Yok cocuklarda normal hastaliklar cok cabuk ilerlermis (dogru elbet), hemen bu aksam yatmazsa durum ciddilesebilirmis (hadi oradan), hatta akciger iltihaplanmasina kadar gidermis yani (yok deve). Neyse, daha tanidik (bu da ne demekse o demek), daha guvenilir (hic belli olmuyor bu isler ama) baska bir doktora goturuyoruz Kirpicik'i. Evet buhar tedavisi yapilmasi lazim, ama hastanelik bir durumu yok deniyor. 15 dk buhar tedavisi, Kirpicik ciyak ciyak gidiyor zaten. Hic huysuzluk yapmayan oglum, basiyor yaygarayi. Bir de butun gece hastanede nasil olacakti bu is? Olayin diger bir yani da dohtor beyin cuzi ucret talebi. Sadece iki muayene ucreti her hastane ziyareti icin, o kadarcik...

Devami sonraya.

7 yorum:

bgm dedi ki...

hic bir bransta guvenilecek doktor kalmadı sanırım... ne fena! :((
Kirpicik iyileşmiştir umarım..
Devamını bekliyorum..

Unknown dedi ki...

Kirpicik'e cok gecmis olsun. :o/

Oralarda sansina, ya cok mukemmel, buyucu gibi elini degdirdigi seyi iyilestiren doktorlar var, ya da boyle saklabanlar. :o(

Buralarda butun doktorlar orta karar. Insanin kafasi rahat ediyor. :o)

www.elifsavas.com/blog

ycurl dedi ki...

Cok gecmis olsun Kirpicige umarim iyilesmistir. Elif sanirim hakli Turkiye'de isini yapan ya cok iyi doktorlar var ya da ozel hastanelerin acilmasi ile cebini doldurma pesinde olan saklabanlar. Odanin buyuklugune gore fiyat belirlenmis olmasi da super ne diyeyim.
180 kisi cokmus be yesilerikcim.Ben 45 kisilik sinifin asistanligini yaparken -2,3 derste uzerime yikilmisti, her hafta odev, 2 sinav +1 final oku derken cok yorulmustum.Bir sonraki yil hoca ayni dersi 2 asistan arasinda paylastirdi. Bana gicigi vardi herhalde :)) Sana cok kolay gelsin. Genel ders bu anladigim kadariyla.

tavsan dedi ki...

Gecmis olsun; oldu zaten di mi; iyilesti yani kirpi bey?
Ben de anjinsan oldum:P Tukiye'den doner ayak.
Dimek ders vermeye basladin. Ne guzel ya! Tamam stersli ve heyecanli ama ayni zamanda cok ogretici ve guzel birsey yahu. Bakalim ben de o gunleri gorebilecek miyim?

YesilErik dedi ki...

Tesekkurler arkadaslar gecmis olsun dileklerinize. Gecti gitti hakkaten.

fethiye dedi ki...

Canim ya. Gecmis olsun!! Bu yazinla, benim oglan 1 yasina yaklasmadan TR'ye gitmeme dusuncemi pekistirdin gibi...

Bir de 180 kisilik amfi mi?! Kolay gelsin guzelim. Yaz kocaman kocaman.

gezicini dedi ki...

hehe sizi pek bir alaturka gördüm :-) hayırdır selamun aleykum filan?
yigit ve annesi yeni anne ve minişi öperler..
sevgiler
gorki