Pazartesi, Ekim 20, 2008

Gundelik

Sabahtan beri cozmeye calistigim reasiyonun mekanizmasini cozdum sonunda. Oh be! Artik deneyi yarina kaldi, cunku simdi gidip sut sagmam lazim, ustelik reaksiyon da 4 saat suruyor. Aylardan beri ilk deneyim olacak bu. Laba geldim ama basvurular, literatur sunumu vs ile ugrasmaktan deney yapamadim daha bir aydir. Ve bugun ustume bir sikinti coktu sonunda. Bu sut sagma ve kisitli zamanda laba gelme ile nasil kotaracagim bu deneyleri diye dusundum.

Yarin bir phone interview'im var okullardan biriyle. Hic de hazirlanmadim. Ne yapmak lazim gelir ki, hazir olmak icin? Bunca sene hazir olamadiysam hazir degilim demektir yani... Ama hazirim galiba. Sadece ogretmenlik yapmayi ne kadar cok sevdigim ile ilgili atip tutmak zorunda kalacagim muhtemelen, o biraz kasabilir. Aslinda sevmiyor da degilim ama o kadar da sevmiyorum. Henuz.

Kirpicik gun gectikte buyuyor ve tatlilasiyor. Gecen haftadan beri birakip ise gelmek iyice zorlasmaya basladi.

Geceleri uyumuyoruz artik maalesef. Yaklasik uc haftadir donuyor. Donmeye basladigindan beridir de kundaktan kurtarmaya calisiyorum kendisini. Hala tek kol acik kundak yapiyorum, cunku bir gece iki kolu da kundagin icindeyken donmeyi basardi kendisi. Bir sey olacak diye aklim cikiyor, o miklarken eskiden uyuyan ben artik gecenin korunde uyumak yerine kendisini izliyorum. Zombiye donmek uzereyim. Sabahleyin yataga yapisiyorum resmen. Neyse ki belli bir saatte gelmek zorunda degilim ama epey gec geliyorum bir haftadir. Bakalim ne yapacagiz...

Bugun de Pazt., yeni bir hafta basladi. Erik'in donmesine iki haftadan az var. Keyfi yerindeymis, ama cok sikilmis artik. Bir gun daha olsa cekilmez diyor. Sayili gun, geciyor gidiyor iste.

Burada da yatiyoruz kalkiyoruz secimler. Ve tabii ekonomik kriz var gundemde. Pust ve yandaslari ekonominin, ulkenin, dunyanin icine ettiler, simdi de ellerini kollarini sallaya sallaya defolup gidecekler. Iyi de bu rezaletin faturasini kim odeyecek? Besbelli onlar degil, bizler ve siradan dunya vatandaslari... Ustune bir de McCain secilirse tam senlik. Resmen dort sene daha ayni zirvaliklar... Kendisi saglik yardimi olarak bes bin dolar verecekmis herkese ve bu saglik plani oluyormus. Ulan bes bin dolar neye yeter be, salata olmaz. Surda siradan bir ER ziyareti bes yuz dolar. Ben Amerikali olsam boyle bir gerzeklige hayatta oy vermezdim.

Aslinda Barrak ve McCain, yok ikisinin de birbirinden farklari TR gozuyle bakarsan. Ama Amerikan halki icin Barrak daha iyi, ve belki dunya icin de daha iyi bir ortam olur, kimbilir. Acebag ABD'nin Feto politikalarinda bir degisiklik olur mu? Benim icin kistas budur. Bir de Ermeni sorunu tabii ki... Lobicilik almis basini gidiyor. Gecenlerde bizim universitenin president'i bile Feto'nun iftar yemegine katilmis. Yuh artik, isin iyice boku cikmis durumda. Meanwhile artik acik acik Turk dernekleri adi da almaya basladi Fetocu dernekler. Sanki her sehirde bir Turk-Amerikan dernegi yokmus gibi. Sonra bir de ayrimcilik yapan kendileri degilmis gibi mazlum tavirlar almalar. Fetocum da zaten almis yesil karti, ayricalikli egitimci statusunden mi ne. Ben okullar zinciri acacam desem bin tane terane ile karsilasirim ama salyali sumuklu bir din hokkabazi okul zinciri acinca yuru ya kulum, yesil kartlar, pembe kartlar bile cikartilir kendisine. Ay neyse... Iyi haftalar dilerim herkese.

6 yorum:

ycurl dedi ki...

Haklisin ne obama'nin ne mccain'in birbirinden farki yok. Zaten Obama secilecek gibi duruyor.Yalniz Biden'in ortadogu uzerine destekledigi planlar pek acici gorunmuyor. Hatta bence korkutucu Irak'i din ve etnik ozelliklere gore 3'e bolmek. Buyuk Ortadogu Projesinin cok s1k1 destekcisi Biden. Obama'nin dis politika konusunda tecrubesi olmadigina gore iplerin Biden'in elinde olacagi simdiden belli. Tabii benim okudugum bir kac yerde (spekulasyon olma olasiligi her zaman var) Feto'ya BOP'un halifesi olacaksin tahattunde bulunulmus. O yuzden Fetocular sanirim Obama'yi destekliyor. Yani pek bir degisiklik bekleme politikalarinda. Tabii onun yesil kart almasi okul zinciri acmasiyla alakali degil. O bir diyalog insani oldugu icin ayricalikli egitimci statusunde. (ilkokul mezunu olmasi bile bu gercegi degistirmiyor) sen olayi kavrayamamissin :)))
Kirpicik babasini ozlemistir. Anliyor mu babasinin etrafta olmadigini. Merak ettim simdi.

ibeking dedi ki...

erik muhtemelen benim kuzenle beraber askerlik yapıyo..spartada değil mi?

tavsan dedi ki...

biz bu obama amcanin yanina birilerini sokamiyor muyuz? nie bu biden'e birakiyoruz tum turikiye ve komsulari dis politikasini? niye bizim lobiciligimiz bu denli zayif ? (gerci buun yanitini biliyorum sanirsam ama degisir diye umuyorum)

ycurl, BOP kim/ne?

ayrica telefon gorusmesi de gorusme nihayetinde. konu odakli da almayacaklari icin herhalde kimya sormazlar sana. dedigin gibi calismak istedigin projelerin ve ortmenlik anlatirsin. basarilar, iyi sanslar diliyorum.
opuyorum.

YesilErik dedi ki...

Valla kavrayamamisim Ycurlcum :)) Kirpicik gecen gun dayisini gordu, babasi zannetti :) Ozlemis kanisina vardik biz :)

Ibekcim, Burdur'da Erik. Bu donem giden cok tabidik var ama Erik kimseyi bulamadi. Biraz kalabalikmis orasi, 4500 kisi varmis.

Davsancim, sagol. Gorusme fena degildi sanki. Dun daha iyi gittigini dusunuyordum, bugun belki de o kadar iyi gitmedi diye dusunuyorum. Bir sonrakinde daha iyi yapacagim hissine kapildim, biraz prova yapmak gerekiyor gordugum kadariyla.

BOP da Boyyukh Ortadogu Procesi sekerim. Operim.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

fetocuk, BOP de görevli.. işi bitince onu da silkiverir ABD..YEŞİL KADT DA VERİR MOR DA, SARI DA KIRMIZI DA..herşey amacına ulaşıncaya kadar..

bebeğinizi iyi günlerde büyütün..

ycurl dedi ki...

Su haberi okuyunca yorum olarak yollayayim dedim:
http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=904772&Date=23.10.2008&CategoryID=77
Eh biraz isin rengi daha belirginlesir bu haberle :)
Telefon gorusmeleri cok gicik oluyor. Ama yapmissindir sen merak etme.