Pazartesi, Ekim 06, 2008

Dunya kac bucak,anladim mi?

Bu kadar zamandir yurtdisinda yasiyorum. Sanirsin ki alistim bu mesafelere, zaman farkina. Bu webcam denen zimbirti tum bildigini sandiklarina nanik yaptirtiyor insana. Sanki oradayim, ama aslinda orada degilim. E neredeyim ben ulan? Sanki karsilikli konusuyoruz, aslinda karsimda ama karsimda degil, dunyanin obur ucunda. Bilmiyorum, kafam karisiyor dedim ya...

Erik'i askere yolladik efendim. Kirpicik'le ben. Bir de annem, burada benimle kaliyor. Sagolsun, ben ise gidip gelirken o da Kirpicik'e bakiyor. Aksamlari kukumav kusu pozisyonlari hep birlikte. Kirpicik'in emmesi, gak-guk demesi derken bir de bakiyorum gun bitmis. Yanyana serilmisiz yatakta, o meme emiyor, ben gozumde lensler uyuyakaliyorum... Geceleri uyuyor neyse ki, babasina benzemedi. Erik bir yil boyunca uyumamis da bebeyken. Ustuste rekorlar kiriyoruz son bir haftadir. Gece 10.30 civari yatip sabah 7'de kalkiyoruz. Gece 2-3 gibi bir mizirdanma seansi oluyor ama beslemiyorum. Zaten gozumden uyku akiyor, conveniently ignored oluyor kendisi. Zaten eskisi gibi artik acikinca ortaligi yikarcasina aglamiyor canim. Eller surekli agizda bir kere, biraksan on parmagini birden sokacak. O olmadi, yelegini, hirkasini, battaniyesini filan yakaliyor, onlari yiyor... Coook tatli oldu canim oglum benim. Guleryuzlu ve neseli bir bebek. Bu haliyle bile benden cok daha sosyal valla. Ben biraz soguknevaleyimdir.

Bugunu ivir zivir is halletme gunu ilan ettim. Bu hafta artik ciddi ciddi deneylere baslamam gerekiyor. Hic istemiyorum ama...

Bu arada iyi kotu bir suru okula basvuruda bulundum, hocalik pozisyonu icin. Bakalim ne cikacak kutumdan. Sonsuza dek postdc kalamiyorum, zaten kalmak da istemiyorum galiba. Onumuzdeki yil belirsizlikler yili. Ama Kirpicik var simdi, o belli :)

Bir hafta once, tam 3,5 aylikken donmeye basladi bu arada kendisi. Cok hareketli bir cocuk. Tam kurtlu kasar. Annem bana benzedigini soyluyor. Webcam'de gosteri bile yapiyor oglum. Geri cevirmeye bir adam lazim. Yuzukoyun pozisyonda bir sure sonra aglamaya basliyor. O olmadi kusuyor :) Bir emeklemeye basladi mi yandik zaten, pesinden iyi kosacagiz :)

Oglenleri eve gitme isini iki gun sonra biraktim. Degmiyor ve cok vakit kaybi oluyor. Onun yerine iki kez sagiyorum ve biraz daha erken cikiyorum. Hem ciktigim saatte trafik da azalmis oluyor. Gecinip gidiyoruz yani, fena idare etmiyoruz aslinda.

8 yorum:

fethiye dedi ki...

bu el somurma isi bizde de var ;) Ac olmasa da. Oyle ilk gordugumde "amanin, cocuk ac ve ben bir sey yapmiyorum bu durumda" diye cok hayiflanmistim. Sonradan bir kac denememde anladim ki adam somurmak istiyor, ille de yemek degil ;)

Kurtlu kasar lafini cok sevdim. Bizim kurtluya da uygulanabilir walla!

YOK Kİ dedi ki...

off yesil erik! ben de cok dertliyim 'webcam'lerden, dunyanin bir ucunda olmalardan. bu mesafede webcam olmasina da sukur ama ayni sey degil karsi karsiya olmakla, degil mi?
sonra belirsizlikler yili demissin. benim icin de ayni durum. ben de postdoc islerine girismeliyim, nasil, ne sekilde, nerede bilemiyorum. en azindan kirpicikin var simdi, bak benim o da belirsiz. sahi ne zaman en uygun zamandir bebek icin?

kolay gelsin sana, annene ve erik'e. dilerim her sey yolunda gider ve gonlunuzce olur. kirpicik'e opucukler :)

YesilErik dedi ki...

Yokkicim, sana da kolay gelsin. Bence bebek icin postdoc fena bir zaman degil, eger hocan anlayisli birisiyse. Degilse aslinda resmi olarak dogum iznin bile yok. O olmadi, saglam bir ise girdikten sonraki bir yil diyorum, sigortanin isleme gecmesi filan bazen bir yili buluyor hamilelik/bebek durumlarinda.

Sen once postdocunu ayarla sonra bakarsin. Sirayla yap, bunalma :) Optum seni cok!!!

tavsan dedi ki...

Bizde webcam yok ama seni cok iyi anliyorum; bizim burada mesafeler kisa ya, buraya geldigimiz gun saskaloz oluyorum boyle, bir ordayim bir burda hesabi. Demek annen sizinle; ne guzel.
Erik bey tam mevsiminde gitmis askere. Gecen Ocakta benim kocayi gondermistik ve de donmustu. Hepsi hasta olmustu ve dondukten sonra 2-3 hafta surdu toparlamasi.
Bizim isler hep boyle belirsiz, kalici bir pozisyon bulana kadar. Siz herhalde Turkiye'ye donmeyi dusunmuyorsunuz bu durumda?

ycurl dedi ki...

Az bucuk benzer durumda olanlar yorum birakmis ben de birakayim :)) Yesilerikcim sana ben bir email atayim sizin oralarda bir yer pozisyon ariyordu belki basvurmusta olabilirsin. Belirsizlik konusunda ben de pek farkli bir durumda degilim. Demek Kirpicik ile asker yolu gozluyorsunuz. Neyse bir ay goz acip kapanincaya dek cabucak gecer.

şugibi dedi ki...

demek sen de asker yolu bekliyosun artık:) ne denir allah kavuştursun:p
öperim haydarı, seni de:)

bgm dedi ki...

Hayırlı teskereler..

Tijen dedi ki...

tez zamanda kavuşula!