Cuma, Mart 14, 2008

Yağlı saç sorunsalı

Bugün biraz problemli olabilirim. Erik'in bana arada sırada dediği gibi beni "hormon torbası" beni!!! Anlayamadığım bir biçimde basit bazı şeylere çok kızıyorum. Neyse, ana konumuz bu değil. Kuaföre gittim bugün sonunda. Girişte bir kağıt imzalattılar. Saçınızla oynaşacak olan kişi eğitimini tamamlamaktadır, henüz lisansı yoktur. Mazallah buradan maymun gibi çıkacak olursanız şansınıza küsün. Burayı dava falan edemezsiniz diyordu kagitta. Manyak Amerikalılar otu boku dava ettikleri için böyle kağıtlar imzalamak rutin bir prosedür aslında. Ama gene de içimden nereye düştüm Allahım çığlıkları yuükselmesine engel olamadim. Saçlar da berbat, tamam dedim anasını satayım, imzaladım kağıdı. Hemen birisi gelip su isteyip istemediğimi sordu. Ayy, ing klavyeye gectim, cok kasti.

Nerde kalmistim? He, sonra birisi gelip benimle ilgilendi, oturttu yerime, nasil bir sac istedigimi sordu. Tarif ettim. Inch cinsinden kesmesi gereken miktari soyledim. Bunu da nedense hep az soyluyorum. Her neyse... Tatli bir kizcagizdi. Yagli saclarima bakti soyle bir beni sampuanlamadan once. Ben de aciklama geregi hissettim. Aslinda bu sabah yikandim ama Loreal'in igrenc bir urunu var evde, onu kullaninca boyle oldum diye. Sanki bir haftadir yikanmamis gibi gorunen tepemdeki yagli saclari tekrar bir suzerektene... Tamam simdi hallederiz dedi. Rosemary bilememneli sampuanla sacimi bir guzel yikadi. Facial da ister miymisim? Isterim dedim, madem pakette var. Bir guzel masaj da yapti yuzume. Sicak havlu filan tuttu, ben o sirada baska diyarlarla gitmistim. Sonra yerimize donduk, saclarimi kesmeye basladi. Bu arada kendisinin 28 yasinda oldugunu ve dort cocugu oldugunu ogrenip dumur oldum. Biraz hamilelik ve canin ne cekiyor muhabbeti yaptik. Sekerdi. Gelgelelim, kizcagizin sacimi kesmesi tam bir saat surdu. Ogreniyor tabii yazik ama benim de isim gucum var. Sonra simple styling denen olaya girdi, bir 20 dk daha surmesin mi... Ben yatti bizim ogleden sonraki deney diye dusunurken bir de baktik, kurudukca sacimin yagi oldugu gibi duruyor. Ay sizi tekrar bir sampuanlayayim filan dedi kiz caresiz. Bu arada supervisor gelip kestigi saci kontrol etti, ekle bi 10 dk daha... Yagli saclarim tabii supervisor'in da gozunden kacmadi. Hemen beni detoxlamayi onerdi. Ben de ne detoxu ulen, deney, deney diye icimden haykirdim. Disimdan da eh ben biraz gec kaliyorum filan dedim. Oyle oldugu gibi sacima uyduruk bir fon cekilmeye devam edildi. Ama itiraf etmeliyim, buradaki simple styling olayi, baska yerlerdekinden cok daha iyiydi. Hakkaten ozendi kiz ama nafile tabii.

Bana sacimi diken diken etmeyecek ama bu Loreal kadar da igrenc olmayan bir sampuan onerebilirler mi diye sordum. Onerdiler tabii seve seve. Sonuc olarak tum bu islemlere 22, sampuana ise 20 dolar verip kendimi biraz da kaz gibi hissederek ciktim oradan. Bir de bakarim ki disarida sakir sakir yagmur yagiyor. Gitti bizim simple styling. Neyse. Kendimi korumayi ve 20 dk yagmur altinda yurumeyi basardim.

Simdi ustunden iki saat gecti, saclarim sabahki yag seviyesine ulasmis bulunuyorlar. Aksi gibi de bu aksam 2.30 saat icinde bir yemek davetinde olmam lazim, deneyim de 2 saat sonra bitiyor. Ulen ben ne zaman eve gidecem, saclarimi adam gibi bir sampuanla yikayip giyinip hazirlanacam?

Butun bunlar yetmiyormus gibi bir saat kadar once tatli krizine girdim. Bu hafta winter break oldugu icin her yer kapanmis, nasil uyuz oldum. Istedigim alt tarafi bir muffin. Yagmur da durmak bilmedi. Yagli saclarimla, kampuste sut dokmus kedi gibi yarim saat dolandiktan sonra acik bir yer buldum, son blueberry scone'larini aldim da simdi biraz sakinlestim.

Yani neymis? Loreal'in sampuan arti conditioner kahverengi kutulu urununu kullanilmayaymis!

3 yorum:

YOK Kİ dedi ki...

Bunalmissin epey :( Ben de sacimda makas izleri (boyle kat kat, makas kesikleri gorunuyor)birakan kotu bir kuafore senin verdigin toplam tutari odedim gecenlerde. Ustelik oyle masaj falan da yoktu :)

ABD'ye geldim geleli bir suru sac urunu denedim durdum. Sonunda budur dedigim, salon sampuan ve kremlerinden daha iyi sonuc veren iki urun var: Head&Shoulders sampuan, John Frieda sac kremi. Istersen bir dene :)

ycurl dedi ki...

Ben hala direniyorum Turkiye'de kuafore gidecegim diye :) Bir kere sacimi siyaha boyamistim (su cikan boyalarla gaflet ve delalet sonucu) bir turlu sacimdan gitmedi ben de kuafore gitmek zorunda gittim. Yaklasik 4 saat surdu sacimdaki siyahi aritip golge yapmasi. O yuzden gitmeye korkuyorum ben burada kuafore.
Sac urunu konusunda L'oreal kuru saclar icin de cok kotu sonuc veriyor. Ben artik parama kiyip TIGI aliyorum.Butun urunlerinden de memnunum.

bgm dedi ki...

Yeşilerik'cim,
hamilelik doneminde saclar farklılaşabiliyor. Benim kıvırcık saclar, azdalgalı olmuşlardı. Şimdi eskiye dondu. Senin saçlar da şampuana extradan tepkide veriyor olabilir.