Çarşamba, Mart 05, 2008

Futbol topu

Karnim gectigimiz hafta sonu inanilmaz bir hizda buyudu. Su anda bir futbol topunu yutmus gibiyim. Zaten internet gunluklerinden de baktim, rahiminiz bu hafta futbol topu buyuklugunde olacak diyordu. 24. haftadayim simdi. Tabii kilo almaya da devam ediyorum. O konuda dur yok, he heyt...

Cuma aksami Persepolis'e gittik sonunda. Bir cizgi film manyagi olarak kahraman kizin kucukluk hallerini cok sevimli buldum. Politik bolumler haric, hayatla ilgili cok komik ve nukteli seyler de serpistirilmisti aralara, cok hosuma gitti. Ozellikle kizin anneannesiyle olan iliskisi cok tatliydi. Geri kalan kisimlari ise sinir bozucuydu elbette. Birebir ayni olamaz zaten iki ayri kultur ama tanidik cok sey vardi. Daha "ozgur" olmak icin turban takmak buna ornek gosterilebilir. Bu arada filmin Turkiye'de gosterilmedigi dogru mu? Eger oyleyse, neden diye sormakta yarar var.

Isim arama calismalarimiz buyuk bir hizla devam ediyor. Gercekten cok egleniyoruz her seferinde ama bir sonuc alamiyoruz maalesef bu seanslardan :) Son seferlerde su super isimleri bulduk oglumuza:

Turp, Tazzik, Tacik, Ahlat/Halat, bir de Tohum...

Durum acikli anlayacaginiz. Bu ingilizcede de rahat soylensin kismi epey kastiriyor bizi. Yani sirf ileride kendisine Ken denebilsin diye Kenan koymam cocugun adini. Daha boyle baska ornekler de var. Mesela Aydin, Aiden oluyormus. Oysa ki Aydin denince benim aklima iki sey geliyor. Birincisi beyaz balina Aydin, ikincisi de Kusum Aydin.

Bir de maalesef sevebilecegimiz potansiyel isimler ya daha once arkadaslarimizin cocuklarina koyduklari ya da sevmedigimiz eski arkadaslarimizin isimleri falan. Oyle olunca da zaten dar olan liste daha beter daraliyor.

6 yorum:

ycurl dedi ki...

Erkek ismi bulmak daha mi zor ne? Ama en guldugum Aytac (I touch) :) Benim arkadaslar Onur ismini koymuslardi. Digerleri Derin (Darren) ismini koydu. Aklima gelirse ben sana mesaj atarim :)

fethiye dedi ki...

Bir arkadasimla konusurken "tuna can" ismi geldi aklina :)

Ozge dedi ki...

Sevgili Yesil Erik,
Iran'in engelleme girisimlerine ragmen persepolis gosterime girdi. Hem de cok iyi ilgi gordu :)
Isim onerim var sana, benim annesi Turk babasi Amerikali arkadasimin adi Ennis...Enis yani...cok hos geliyor kulaga diyor o..

cakiltasi dedi ki...

yesil erikcim,
isim konusunda fayideli olur mu bilmem ama benim kuzenimin eşi alman şimdi de amerika da yasıyorlar.
birinin ismi can digerinin ismi ozan olan cok seker cocukları var. tabii ikisi de iki isimli alman isimlerini kullanmiyorlar ama:)ozan olana ozzy'de diyorlar:)

YesilErik dedi ki...

Ycurlcum, Fetcim, haha, I touch supermis ya, tuna can da oyle :)))
Derin maalesef kapildi.

Sevgili Ozge, listeye dahil ediyorum Enis'i, tesekkurler :) Persepolis hakkinda olanlari okudugumu simdi hatirladim seni okuyunca. Ilgi gormesine de sevindim tabii.

Cakiltasim, Can cok yakin birisinin ismi aileden, o yuzden liste disi. Aslinda Ozan da ailede var maalesef. Ikisi de sevdigim isimler yoksa.

Onerilere hala acigim. Beklerim :)

UA dedi ki...

Merhaba
Her ikiniz için de bol bol sağlık ve kolaylık diliyorum
abd'de yaşayan ablamın oğlu için yakın zamanda isim çalışması yapmıştık, Teoman (Teo kısaltması iki ülkede de geçerli), Atila (malum hun imparatoru), Arda (okunuşunda sıkıntı olmadığı söylenmişti) üzerinde duruldu ama çocuğun adı Aslan olarak belirlendi :)