Perşembe, Kasım 15, 2007

Hatirliyor mu?

Matt Damon'in yillar once oynadigi bir film vardi, Rainmaker. Genc, yeni mezun bir avukat buyuk sigorta sirketine karsi hasta ve sonradan olen muvekkilinin haklarini savunuyordu. Bu sebeple gittigi bir ifade almaya taniklardan birinin getirilmedigini bunun yerine boyyuk sigorta sirketi avukatlari tarafindan bir nevi tacize ugradigini farkeder. Bunun uzerine karsi tarafin bas avukatina su soruyu yoneltir ve odada sinirler bir anda gerilir:

Do you remember the first time you sold your soul?

Simdi ayni soruyu bugunku yazisini okuduktan sonra ben de gazeteci Mehmet Barlas'a sormak istedim. Acaba hatirliyor mu ruhunu ilk kez ne zaman sattigini? Yoksa boyle satici ve riyakar mi oluyor insan hep?

3 yorum:

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Yag cektigimi sanma lutfen, gercekten su yazdigini okuduktan sonra "Ayyy inanmiyorum "dedim. Cunku konusu nedeniyle, nasil yazmis olabilir,diye okumustum bugun yazisini ve hayret ettimdi (Bu kadar kivirarak yalakalikta israr etmesine)...Sen gercekleri ve duygularini cok guzel ifade edebiliyorsun Sevgili Yesil Erik, ben sinirleniyorum ama yazamiyorum...O yuzden SIK yazmadigini bildigim halde, habire tikliyorum sana...

ycurl dedi ki...

Yesilerikcim,
Onun ruhu sanirim bastan satilmisti :) Sinirlenmeye gerek yok hatta Mehmet Barlas'i kaale almaya bile gerek yok. Bastan beri hic tutarli oldugunu gormedim. Beni uzen tutarli yazip sonradan sapitanlar. Barlas, Cengiz Candar gibi gazeteciler nebze gore serbet verip her hukumet ile uyumlu asalaklar olarak yasamaya devam edeceklerdir.

Ilgaz Gürses dedi ki...

O adamın yazdıklarını okumak beni utandırıyor, o yazmaya utanmıyor.