Salı, Ağustos 28, 2007

Benim de Cumhurbaskanim degil

Tarihi bir gun. Cankaya'ya bir islamci cikti. Evet, mesrudur cikisi. Secimlerde alinan galibiyetten sonra Cumhurbaskanini secmek AKePe'nin hakkiydi. Uzlasma aranabilirdi tabii, ama bunu beklemek fazla iyimserlik olurdu, netekim oyle de oldu.

Gul neden benim cumhurbaskanim degil? Ozal ve Demirel nasil benim cumhurbaskanim olmadiysa o da oyle degil, bu kadar basit. Antiemperyalist degil Gul. Halkci degil, milliyetci degil. Sicili temiz degil. Dokunulmazlik zirhina burunmus bir zanli. Ustune ustluk dinci. Dikkat, dindar degil!!! Din ve dunya islerini turban kilifina sokmus bana yutturmaya calisiyor, ama yemezler.

Gitmis 30 yasinda koskoca herifken 14 yasinda kizla nisan yapmis, 15'inde de evlenmis. Sonrasinda bu kizin ne okumasina, ne birey olmasina izin vermis. Yaptigi ilk islerden birisi bu kizin, yani esinin basini kapatmak olmus. Evet, ondan sonra secimden, ozgur iradeden bahsedin siz biraz daha kahrolasi libos tayfasi. Esinin bile kendisiyle esit olmadigina inanan birinden demokratik tutum bekleyin. Hangi bir tarafiniza guveniyorsunuz bunu talep ederken sorarim.

Kafasinin ici orumcek agiyla orulu birisinin karisinin basi acik olmus veya kapali olmus, kac yazar? Kac tane esinin basi ortulu var ki, kafasinin ici tertemiz. Gul onlardan biri mi sorarim? Ama cevabi herkes pekala iyi biliyor. Peki o kafasinin ici tertemiz, ustu ortulu olan birini Cumhurbaskani secer miydik? Hayir gene de secemezdik. Bugun Turkiye'nin getirildigi durumda buna maalesef imkan yok. Peki bunun bas sorumlulari kimler? Basortusunu gerici siyasetin sembolu yapanlar degil mi?

Bu gercegi goren egitimli Turk halkini elit diye yerden yere vurun siz. Bu ozgurluk masallarini yutmayan, genc kizlarimizin cilesini bilen, egitim birliginin bolundugunu goren, tarikatlarda beyni yikanan genclerimiz icin uzulen halkimiza elit deyin. Feodal duzende yasayan, kadini asagilayan, paranin kolesi olmus, acliktan nefesi kokan, medyanin yonlendirebildigi kitlelere halk deyin. Cunku asil halka tepeden bakan sizlersiniz. Turk halkinin layik oldugu seviyenin bu olduguna inanan, asagilik kompleksiyle kivranan sizlersiniz. Sizden daha ala halktan kopuk, daha ala "elit" olunabilir mi? Asil "Beyaz Turk" sizlersiniz!

Hadi herkese iyi gunler benden. Hazir bunlar daha iyi gunlerimizken...

9 yorum:

daphnevega dedi ki...

Ben en çok bahsettiğin gruba kızıyorum. Demokrasi işlesin işte ne güzel! diyerek bu adamlara onlardan asla göremeyecekleri bir hoşgörüyle yaklaşan eğitimli ve genç insanlara.. Çok yazık bize, kızmakla da bir yere varılmıyor biiliyorum.

cakiltasi dedi ki...

Kendimi elleri kolları bağlanmış, bir kavonozun içine konulmuş, evimin talan edilmesini izlettiriliyormuşum hissini yaşıyorum nisandan beri. Bir yumruk geldi tıkadı kursağımı.
Öyle güzel yazmışsınki yeşilerikçim. Ben yazmaya kalkıyorum ifade edemiyorum içimde kopan fırtınaları.

Oyku dedi ki...

Offfffffff diyorum offffffff, hakkaten insanin neler hissettigini yazmasi cok zor, yazilanlari okumakta yurek darbesi..

Esra dedi ki...

korkuyorum... cok!

Punto dedi ki...

Her satırınıza katılıyorum. Benim de cumhurbaşkanım değil.

Aslı Cin dedi ki...

EEEE KİMİN CUMHURBAŞKANI?

Yeşilerikciğim, ben artık hissiz oldum bu konularda. Üzülemiyorum bile, hasta olur insan bu kadar üzülürse değil mi?

Yakışmıyor işte, iğreti duruyor, Bakkal Mehmet Efendi'ye takım elbise giydirmişler gibi.

Ne yazık ki insanın içi dışına görünüşüne ve en önemlisi gözlerine yansıyor.

O bakışlar var ya, hiç yalan söyleyemiyor.

İyi ki Türkiye'de değilsin, kovulurdun şimdi. Baksana Bekir bey'e değil, diğerlerine ( Bize ) söylenmiş.

Bir yazımda da not etmiştim, bunun türbanlılar İran'a gitsin diyen zihniyetten farkı var mı?

Afedersin Sidik yarışı gibi...

şugibi dedi ki...

valla benim cumhurbaşkanım kendisi. bir türk olarak daha iyisini bünyem kaldırır mı emin değilim. ahmet necdet bey fazlaydı zaten özal ve demirelden sonra. gül iyi geldi onların üzerine.bir dahakine cübbeli ahmet hocayı görmek istiyoruz o makamda. yakışır jet skisiyle falan.

Meltem Sozer dedi ki...

Üzülüyorum tüm bu olup bitene. Özal ve Demirel konusunda da sana katılıyorum. Onlarda ayrı bir felaketti. Zaten ülke bir günde bu duruma gelmedi.

Gün dedi ki...

Seviyorum seni, yazdıklarını, yine hislerime tercüman olmuşsun...