Salı, Temmuz 17, 2007

GÖRÜŞ

BEDRİ BAYKAM

Son Viraj İçin Sloganlar ve Sorumluluklarınız

Bu seçimlerden önce son buluşmamız sizlerle. Beş gün kaldı, yalnız bir elin parmakları kadar... Peki seçim sonuçları ne olacak? 23 Temmuz sabahı, Cumhuriyet mitinglerine katılanlar mı güvenle uyanıp geleceğe huzur içinde bakacaklar, yoksa o yürüyüşlere neden olan ve ortaçağ özentisi içinde kıvranan güruh mu? Bu sorunun yanıtı sizlere bağlı. Son beş gün, tüm bu sorumluluğun yükünü omuzlarınızda taşıyarak çevrenizde gezinen kararsızları ve kandırılmışları ikna etmeyi başarırsanız, bu seçimlerde sosyal demokratlar ve Cumhuriyetçiler ciddi bir ivme kazanırlar. "Ben kerhen oyumu CHP'ye veririm, ama gerisine karışmam" diyorsanız, ona göre bir puanla karşılaşırsınız. "Beni öldürseniz de CHP'ye oy vermem" diyen sözde solcu veya Cumhuriyetçilerden biriyseniz, o zaman 23 Temmuz'dan itibaren kendi bildiğiniz dalı kestiğiniz için, felaketinize koşmuş olacaksınız. Ne ektiyseniz onu biçeceksiniz ve yaratacağınız rüzgâr, ya yobazlara, bölücülere ve emperyalistlere yarayacak ya da laiklik, sosyal adalet ve demokrasiden yana olanlara. 23 Temmuz sabahı, Türkiye ya her noktasıyla "satılmaya" devam edilen bir bahtsız ülke olarak kalacak ya da kendi kaderine sahip çıkıp dik durmuş bir ulusun sesi yükselecek...

***

Küçük partileri destekleyen arkadaşlarıma sesleniyorum: Oyunuzu olmayacak hayallere kaptırmayın, dergi çıkarmak başka, oy vermek başkadır. Oyunuzu yırtmayın ve CHP'ye verin. Baykal 'ı veya CHP'yi sorgulama hakkınızı mahfuz tutun. Ama önce siyaseti gökten alıp yere indirelim. Şu ortaçağ baskısı ve çıkar grupları soygununa dur diyelim. Hangisini saymaya bir makale yeter ki? SEKA mı? PETKİM mi? Unakıtan veya Erdoğan ailesinin zenginleşme serüvenleri mi?

Bakın akıl almaz bir kampanya yürütülüyor CHP'ye karşı. Altı ok'un partisinin, gerici, faşist, "laikçi" olduğu gibi, gerçekle hiçbir ilişkisi olmayan sahtekâr yorumlar genç beyinleri zehirlemek üzere medya üzerinden etrafa saçılıyor. CHP, tarihinin hangi döneminde ülke bütünlüğünü ve laikliği ihmal etti de bugünkü tavrının adı "faşist" oluyor? Etnik ırkçılığa ve teröre savaş açmak ne zamandan beri militarizm oluyor? Atatürkçülük ve laiklik konusunda Silahlı Kuvvetler'le aynı görüşleri paylaşıyor olmanın adı darbecilik mi?! Bu nasıl bir mantıksızlık ve beyin iflası?

Gencecik insanlar görüyorum. Birçoğu "Radikal Genç"te, ağabeylerinin istediği doğrultuda "çözümsüzlük" üretmeyi zekâ göstergesi sanıyorlar: Genç dostum, senin hiç kimseyi ve hiçbir partiyi kendine layık görmüyor olman ve kendini herkesten daha zeki ilan etmen, ne yazık ki bu seçime bir çözüm getirmiyor! Bugün tepe tepe kullandığın her özgürlüğü, belki inanmayacaksın ama Atatürk 'e, laikliğe, Silahlı Kuvvetler'e ve CHP'ye borçlusun. Bugün sırf ezbercilikten klişe cümlelerle saldırmaya şartlandığın CHP'ye... Bu nihilizm ancak yobazlara yarayacak bir çıkmaz sokak. Kara çarşafın "demokrasi" talep ettiği yalanını hâlâ deşifre edemeyecek kadar saf ve cahil misin?

Bu sözde demokrat gençleri şekillendiren sözde solcu "gazete" , (biz de onun gibi yapalım) adını vermeden Cumhuriyet'i ve onun seçmeni ikaz eden zekâ dolu reklamlarını aşağılıyor. Onlara göre seçmeni korkutmak yerine, pazardan mal alır gibi herkesin ne dediğine bakılıp huzur içinde özgürce karar verilmeliymiş. Ne güzel sözler değil mi? Sanırsınız ki bu arkadaşlar Kopenhag'da yaşıyorlar. Sanırsınız ki, sözünü ettiğimiz tehlikeler "hayali" , paranoyak ve uydurma senaryolar!!!

***

Gelin biraz ciddi olalım. İşte benim size önerdiğim ve her yerde dillendirmenizi, afişini yapmanızı önerdiğim "halkın altı ok" sloganları: "Siz hiç bikiniden korkan iktidar gördünüz mü? Merak etmeyin, 23 Temmuz'dan itibaren görmeyeceksiniz. Siz hiç evrim teorisinden korkan bir Milli Eğitim Bakanlığı gördünüz mü? Merak etmeyin, 23 Temmuz'dan itibaren olmayacak! Siz hiç tüm bürokratlarının zekâsını eşlerinin türbanıyla ölçen bir Başbakan gördünüz mü? Rahat olun, 23 Temmuz'dan itibaren görmeyeceksiniz. Siz hiç üç yıl önce özel bursla okuttuğu oğlunu üç ayda gemi sahibi armatör yapan bir Başbakan gördünüz mü? İyi bakın, 23 Temmuz'dan sonra yerinde bulamayacaksınız. Siz hiç TRT'yi yobazlık felsefesi üretim holüne çeviren bir iktidar tanıdınız mı? Boşverin, 23 Temmuz'dan sonra unutacaksınız...

Siz hiç bir kadeh rakıdan ürken iktidar gördünüz mü? Ben gördüm. 22 Temmuz akşamı onlara elveda derken keyifle kadehimi kaldıracağım! Siz hiç hem emperyalistleri hem de yobaz mollalarını koluna takarak onların desteğiyle ayakta duran iktidar gördünüz mü? Gördüyseniz son defa bakın. Bu bir kâbus dönemi olarak yok olup gidecek..."

2 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Erkciğim, yine süper son postlar..

Destek vermeden geçemedim zira, dişe dokunur bir şeyler yazınca insanlar yorum yazmaktan kaçıyorlar, okuyoruz buradayız bilesin.

YesilErik dedi ki...

Aslicim, eksik olma.