Salı, Aralık 05, 2006

Bu aralar

Bugün bir değişiklik yapıp işe daha erken başladım. Kendi seçimim olmadı bu ama hoşuma gitti. Öğlen yemeğine çıkmadan önce bir sürü iş halletmiş olacağım.

Yaklaşık altı aydır işlerimi aksatan bir durum vardı. Bir cihaz istediğimiz gibi sonuç vermiyordu. Denemediğimiz halt kalmamıştı. Hata bizden kaynaklanmıyormuş. Aletin ayarı bozukmuş. Böyle yazınca da pek komik geliyor kulağa ama hakkaten öyleymiş :) Sonra bi ayar çekmişler, herşey düzelmiş :P Benim çekik hoca da bana dün ‘see, in science you should never give up’ gibisinden bir şeyler söyledi. Başından beri haklı olmanın gururuyla. Sonra da senin bu işler çoktan bitmişti bu aksaklık olmasaydı dedi. Kendisinden pek hoşlanmasam da en azından bu söyledikleri hoşuma gitti. Tabii giden zaman ve emek geri gelmiyor, bunun faturası kime çıkmalı, hrrrr gibi düşünceler kafada üşüşse de, s... g... davası olmuyor.

Dolayısıyle son altı aydır olduğu gibi gene sıkışık bir durumdayım, üstelik giderayak. Kendimi klonlama isteği gene depreşti. Bakarsın alet gene bozuluverir, hazır calışıyorken sen sonuçları almaya bak gibi bir durum oluştu. Doğru aslında. Bazen böyle hassas alet edevat gerektiren bir alana niye bulaştım diye hayıflandığım çok oluyor. Ne olurdu sanki ben de kucağımda bir laptop fırt fırt her taraftan işlerimi görebilseydim.

Türkiye’ye gitme heyecanı da bastırdı bu aralar. Bakalım, gene bir hediye operasyonu yapacağız. Bu kısım epey bayık oluyor. O kadar kafa patlatıp sonunda gene aynı hediyeleri alıyoruz. Ama iyi gelecek bana bu seyahat. Çok özledim çünkü, bütünüyle her şeyi.

12 yorum:

ycurl dedi ki...

Ben de kucaginda laptopla islerini halledenlerdenim ama ne olursa olsun deneysel alet kullanmak daha iyi bence.
Hediye olayi benimde basimda. Cok s1k1liyorum kime ne alsam sorusunu cevaplamaktan. Kolay gelsin sana da..

bgm dedi ki...

Yeşilerik,işlerini geçte olsa yapabiliyor olmana sevindim.. umarım Türkiye tatilinde iyi geçer.. İstanbul'a yolun düşerse bizim buralara da bekleriz.. :)

Pareo Anne dedi ki...

ay biz de izmire bekleriz yolunuz düşerse. haa bak bana ne hediye getireceğini hiç düşünme, şöyle iyisinden bi LCD televizyon bana yeter de artar bile, gözüm toktur. hem önemli olan düşünmüş olman, ne getirdiğin değil:)

YOK Kİ dedi ki...

Deneylerde aletlerin bozulması, deneyin bir şekilde batıp aylarını kaybetmene sebep olmasının nasıl bir duygu yarattığını ben de biliyorum. Umarım bundan sonra işlerin hep yolunda gider.
Ne güzel, sen de gidiyorsun. Sanki bir ben kalıyorum burada.
Hediye alışverişinde de kolaylıklar.
:)

Pinar dedi ki...

Ben de aletlerimin insafina kalmis bir arastirmaciyim :( Ozellikle son iki aydir gelmesini bekledigim salak parca icin de iyice baymaktaim. Ne guzel yurda gidecekmissin, umarim cok guzel gecer. Eger noelden sonra gidiyorsan hediyeler cok ucuza gelecek, kolay gelsin.

fethiye dedi ki...

canim benim ya, cok hak ettin sen bu tatili, fazlasiyla!

ibeking dedi ki...

ne zaman geliyosun? nasıl görüşürüz?

şugibi dedi ki...

geliş detaylarını alayım hemen.
çok özledim seni. dansöz kıyafeti almaya gidelim birlikte:)

Adsız dedi ki...

Yeşilerik, gelince vaktin olursa ben de çok görmek istiyorum seni

YesilErik dedi ki...

Ycurlcum, emin misin bu alet edevat konusunda? Bak bi daha dusun derim sansin varken :P Sana da kolaylar gelsin...

Bgmcim, sagol canim. Istanbul'a yolum dusecek, hatta ilk hedefim hep Istanbul'dur :) Yazisalim.

Nefincim, canim sagol cok. Ama Izmir'e hic dusmuyor yolum. Hatta Izmir'e hic gitmedim ben. Insallah bir gun... Belki sen Istanbul'a gelip LCD'yi elden almak istersin ;)

Yokkicim, tesekkur ederim, senin de islerin umarim aksaksiz, tereyagindan kil ceker gibi gider. Burada Xmas zamani epey bosaliyor ortalik ama onun da ayri bir guzelligi oluyor. Yaninda kafa bir kac kisi de varsa hele... Senin de iyi gecer umarim tatilin.

Pinarcim, sana da sabir diliyorum o zaman o parcayi beklerken. Sabreden dervis doktorayi bitirirmis :) Gerci bitirince ne fark ediyor, ayni tas ayni hamam devam iste :) Bu sefer tezin yerini daha cok makale aliyor. Biz Xmastan once gidiyoruz ama fiyatlar gene de cok kotu degil gibi sanki. Umarim senin de tatilin guzel gecer.

Fetcim, sagol canim benim.

Ibekingcim, Sucum, D.cim, ben de cok gormek isterim sizi. Bi 10 gun kadar daha var gelmemize. Yazisalim, ayarlayalim.

Sucum, ben de cok osledim be. Dansoz kiyafeti de aliriz, hem ben folklorik kiyafetler icin piyasa arastirmasi neyin de yaparim :)

ycurl dedi ki...

26 ya da 27 aralik gibi bulusursaniz belki ben de sizinle dansoz kiyafeti almaya gelirim :P

YesilErik dedi ki...

Bana uyar. Sali veya Cars gunu oluyor.