Pazartesi, Kasım 13, 2006

Senaryo

Hih… Senaryo cok basit aslinda. Ezilenin yanindaymis gibi gorunup ezme, birlestirici gibi gorunup bolme, ozgurluklerin yanindaymis gibi gorunup baski politikasini destekleme senaryosu bu. Tabii demokratik olmak bas kosul. O olmadan mesrulastiramazsiniz argumanlarinizi. Giyilen bir eldiven demokrasi, pis islerle ugrasmak icin. Firlatilip atilacak daha sonra. Ve muradimiza erecegiz… Sasirtici bir benzerlik sizin de dikkatinizi cekmiyor mu? ABD de son elli yilda isgal ettigi onlarca ulkeye demokrasi goturdugunu iddia eder durur. Bir de bu bakis acisiyla okumakta yarar var bu roportaji. Bu argumanlar neyle ortusuyor tam olarak?

Bir odayi butunuyle kapkara boyayabilir, butun pencereleri ve pancurlari kapatabilir, butun kapi altlarina bez yerlestirebilirsiniz. Ama iceri sizan en ufak bir isik huzmesi bile sizin karanlik odanizin suratina bir saplak gibi iniverir.

3 yorum:

CeM dedi ki...

yesilerik senin bu yazinla neyi anlatmaya calistigini anlamadim.

yani su karanlik odada bizlerin oldugu ve bu ropartajdaki tarihci beyin dedikleri ile birden karanlik odamiza bir isin sizarak gercegin yuzumuze vurdugunumu soyluyorsun?

taner akcam'in turkiyedeki kopyasi bu tarihcide. 1 milyon ve ellerinden alinan malk mulkden katliamdan soz ediyor, yine ortada turklere yapilan, ellerinden mallari mulkleri giden osmanli turku/cerkezi, kurdu yok bu yazismada.

bide su tarihci beye sormak lazim, turkiyede yada yurtdisinda hic bi fakir ermeni tanimismi, turkiye yada osmanli zamaninda yasamis.

bu tarihcinin konustugu laflari ermeniler soyluyor ve ermeni soykirimi kabul edilirse her ulkede, turkiyeden toprak istiyecekler o malk mulk davasi icin, ayni sekilde 1 bucuk milyona cikardiklari olu sayisi icinde tazminat.

YesilErik dedi ki...

Hayir, tam tersini kastetmistim Cem.

CeM dedi ki...

yalnis anladigima sevindim o zaman =)

cunku diyecektim yoksa 'sendemi yesilerikkkkkkkk' =P

ropartaji okudum sinirim bozuldu, radikal gaztesine zaten pamuk olayindaki tek tarafli yaltakciliklarindan dolayi gicik oluyodum, simdide boyle adamlarin borularini oturmeye baslamislar, helal olsun.