Salı, Kasım 28, 2006

Bakınma/Okuma Önerileri

-Yakın bir arkadaşımız ile onun yakın bir arkadasının kurduğu bir site var, www.biocomicals.com diye. Bilimsel içerikli espri ve geyiklerden hoşlanıyorsanız bir bakın derim, güzel bir site olmuş. Ben seviyorum böyle çizimleri. Sitede moleküler biyoloji alanında olanlar icin bazı yararlı bilgiler de var, konferans zamanları vs gibi. Asağıdaki benim begendiğim çizimlerden bir tanesi :)


-Bir diğer önerim de Cumhuriyet'te Mustafa Balbay'ın Devlet Arşivlerinde Radikal İslam adlı yazı dizisi. Cumhuriyet'teki yazıları netten okumak abonelik gerektiriyor. Yılda 100 YTL nereye vermiyoruz ki?.. Neyse, sunuş yazısı şöyle:

Tarikatlar ve radikal İslamcı akımlar, Türkiye'nin en ciddi iç barış konularından birini oluşturuyor. Devlet dine, inanç ve ibadet özgürlüğü çerçevesinde bakıyor ve bunun gereklerini Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunda yerine getirmeyi benimsiyor. Ancak bu dini gruplar dini salt inanç ve ibadet özgürlüğünden öte, yaşam biçimi ve devamında devlet biçimi olarak görmek istiyor. İşte bu noktada devlet kurumlarıyla bu görüşü savunan dini gruplar karşı karşıya geliyor. Bu yazı dizisinde ağırlıklı olarak güvenlik birimlerinin iç tehdit de oluşturabilecek gruplarla ilgili raporlarını ve özel çalışmalarını konu edineceğiz. Dini siyasete, ticaret ve toplumsal önderliğe alet etmek isteyenler, bu tür çalışmalara ''Müslümanların fişlenmesi'' damgasını vuruyor. Hemen vurgulayalım, ne bizim böyle bir amacımız ne de araştırmaya konu ettiğimiz raporların böyle bir ana fikri var. Başlıca sorun dinin iktidar için kullanılması. Bu yolda benimsenen yöntemlerin de teröre kadar gidebildiğini anımsatalım. Bu dizide, Türkiye'deki etkin tarikatları, güçlerini, bu tarikatların içinde de yuvalanabilen radikal İslamcı örgütleri ve temel hedeflerini, bunun yanı sıra İran başta olmak üzere öteki İslam ülkelerindeki akımların Türkiye'ye etkilerini bulacaksınız.


-Bu arada türkçe klavye ile kasmaya başlamış bulunuyorum sonunda. Vatana millete hayırlı olsun. En çok da i'nin yerini garipsiyorum, ama zamanla olacak gibi...

2 yorum:

ycurl dedi ki...

Sayfa supermis. Yeni bir phdcomics doguyor galiba :) Bu arada Turkce karakter olayina baslamissin tebrik ederim seni. Itiraf ediyorum serde usengeclik var o yuzden bir turlu olamadi Turkce karakter kullanma olayi ;)

YesilErik dedi ki...

Ycurlcum, cok da zor degilmis ya bu gecis olayi.. Ben de klavyenin uzerine harfleri yapistirdim, hani Yokki de yapmis ya. Fethiye de dediydi oyle yap diye kac zaman once. Neyse, sonunda oldu yani :)