Perşembe, Ekim 26, 2006

Karisik Zalata

Gunlerdir sonunda yogun olmayan bir gun geciriyorum, bari bloga yazi yazayim dedim. Cok dusunmeden, tikir tikir… Yilbasinda Istanbul’a gidiyoruz. Gecen yil bir yil olmaz insallah bu seferki ayrilik demistim ama gene oyle oldu maalesef. Yazi anlamsiz bir bicimde burada sonuc almaya calisarak bosa gecirdim desem yeridir… Hala bitmedigine gore yaptigim isler. Neyse… Istanbul’a gidince ilk is babamin mezarini ziyaret etmek istiyorum. Topraklara bakip geri donecegiz. Hayat ne bos. Oradan Pier Loti’ye gecip manzara izleriz gene belki, bizim aile kabristani cok yakininda oranin. Yazin o yuzden de gitmeyi cok istedim, sakin sakin Istanbuluma bakayim, kafamda dusunceler, ozlemler... Olmadi. Kisin cok soguk oluyor, iceride cay servisi yapiyorlardi gecen sene ama tabii duman alti oldugu icin ben oturmak istemedim. Turkiye’de genel problemim bu, her yer feci duman alti geliyor. Iyi seylere bunye oyle cabuk alisiyor ki. Kapali yerlerde sigara icme yasagi buranin en sevdigim yonlerinden birisi… O kadar hassaslasiyor ki burun, genelde Avrupa’dan aktarma yaptigimizda havaalanina iner inmez metrelerce otedeki sigara dumanini duyabiliyor insan. Sonra annemler evde kendilerince mutfakta cam acik iciyorlar ama beni gene de rahatsiz ediyor. Bu yasta sigarayi birakacaklarina… Gene neyse, kime laf anlatiyorum? :PP

Procelerim hafiflediler. Bu iyi olan hocamla konustum, dedim haberiniz olsun bu yarim zaman isi yalan, ben neredeyse butun zamanimi obur tarafta gecirmek durumundayim hala. Adam da peki sen bitir o zaman o isleri dedi. Biraz daha bu konularin ayrintilarini konustuktan sonra ee, sence Turkiye’de dinciler ulkeyi ele gecirecekler mi, yoksa laik mi kalacak diye sorarak beni kafadan kopartti kendisi. Ustune biraz da politika konustuk. Daha ne isteyebilirim ki diye dusunup suratimda koca bir gulumseme ile ayrildim ofisinden.

Bu aksam GreysAnatomy’nin yeni bolumu var. Elbette heyecanla bekliyoruz. Pazar gecesinden persembeye aldilar, iyi oldu. Erik’le her bolumde dizideki en guzel hatun kim listesi yapiyoruz bikmadan. Bir numara Izzy, iki numara She-Shepard (no longer, o ayri), uc numara ben Christina diyorum, Erik Meredith diyor. Yakisikli beylerde ise bir numara McDreamy, iki numara Burke, uc numara McSteamy. Zaten cok baska adam da yok. Dun aksam da Lost vardi. Sawyer’in cok yakisikli olduguna karar verdim. Kate de zaten ta$. Pek yakistiyorum ikisini birbirine. Jack de avucunu yaliyor korkarim.

FoodNetwork’de de NigellaLawson’un yeni programi basladi. Yaptigi seyler gayet hos ve pratik. Her programin bitiminde geceyarisi buzdolabina saldirip yaptiklarini mideye indirmesi ise ayri bir alem. Onun disinda Alton Amcam tam gaz devam ediyor. Dun gece brittle, jelibon ve taffy yapti. Hic de zor degilmis yapmasi bunlari da.

Bunlar disinda televizyondaki politik reklamlar iyice komik bir hal almaya basladi. Secimler cok yakin, dolayisiyla bok atma katsayisi iyice yukselmis durumda. Aklima 80’lerdeki SHP’nin “siziiii limon gibi s1kacaklaaaagr” reklamlari geliyor, pek guluyorum. Hic de asagi kalmamisiz biz de yani. Tipik bir cumhuriyetci aday reklami demokrat adayin vergileri yukseltmesi uzerine kurulu. Tabii bir de o family values kismi var ki tam evlere senlik. Demokrat adaylar da skandallara karismis cumhuriyetci adaylarla jeopardy tarzi oyunumsu reklamlarla karsilik veriyorlar. Kendi maasina zam yapti ama sizinkine degil vs turu soylemler oluyor icinde. Butun reklamlarin sonunda da ben bilmemkim, I approve this message kismi var. Cumhuriyetciler bu secimde kaybedecekler gibi gorunuyor. Ama bir son dakika surprizi olabilirmismis… Gecen gun radyoda, daha dogrusu npr’da duyduguma gore koyu evangelist kesim de pek kizginmis Pust’a. Hayalkirikligina ugratmis onlari. Hay allah… E bu da bi bakis acisi tabii…

Bir de bu aralar hic kitap okuyamiyorum, erkenden uykum geliveriyor. Bilmiyorum neden. Kahveyi kestim, habire bitkisel cay may iciyorum, ondan mi acebag?

Kisacasi afiyetteyiz, dermansiz derdimiz yok cok sukur, yuvarlanip gidiyoruz iste boyle gunluk gunluk...

6 yorum:

ycurl dedi ki...

Ben de yilbasi zamani Turkiyedeyim hemi de guzel bir olay icin :P

YesilErik dedi ki...

Dur sana bi mail atiyom...

fethiye dedi ki...

hatun kisi, sagol karisik salata update'in icin.

TV seyretmiyoruz, o sidik yarislarini da atlamis oluyoruz boylece. zaten governator yine kazanacak burada.

Ama TV seyretmeyince Nigella'dan da Alton Brown'dan eksik kaliyoruz. N'nin yeni bir programinin basladigini bilmiyordum bile.

Hakettin sen guzel bi tatili yaw. Insallah kar basmaz yine.

Meltem Sozer dedi ki...

Yıbaşında Türkiye'ye gidiyor olman ne güzel. Benim de öyle bir planım vardı şimdi suda:(

Pinar dedi ki...

Ne heyecanli tatil planlari olmasi :) Ben taa yazi bekliyorum, o da bir ihtimal artik. Sigarasiz ortamlar cok guzel, iki sene once kisin gittigimde oksurmekten olmustum hava kirliligi ve dumanlardan. Alton ve Giada benim favorilerim :) Nigella da cok kotu olmus cekimler oysa cok reklam yapmislardi. Iyi hocanin iyi karsilamasina cok sevindim, sordugu soru da cok yerinde olmus. Kendine cok iyi bak. Sevgiler.

YesilErik dedi ki...

Fethiyecim sagol, guzel bir tatil olur umarim. TV de bazen iyi bazen kotu iste. Dengeyi bulursan guzel olabiliyor.

Meltemcim, insallah yakin zamanda gidersin sen de. Suya dusmese keske planlar hic...

Pinarcim, aslinda yazin gitmek daha iyi oluyor :) Bu arada N'nin cekimleri hakkaten kotu olmus degil mi.. Bir de ben Giada'yi sevmiyorum, Rachael bir o iki, ikisinden de pek hazetmiyorum. Pek simarik geliyorlar.. Bu arada sayfana giremiyorum senin muzik seysinden dolayi sanirim, update et diyor, o da olmuyor.. Genel bir problem olabilir mi? Sevgiler.