Pazartesi, Ekim 30, 2006

ABD'de Bayram Kutlamalari

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami bu yil da yurtta ve dis temsilciliklerde coskuyla kutlandi. Yaklasik yuz bin kisinin katildigi ABD’deki kutlamalar ise cok gorkemli gecti. ABD’deki Turk-Amerikan topluluklarinin ortak daveti uzerine kutlamaya katilan ABD Baskani Bush gunun anlam ve onemine uygun bir konusma yapti. Ozellikle 11 Eylul’de daha onceden destekledikleri radikal islamci gruplardan agizlarinin yandigini belirten ABD baskani kalici cozum icin savasi degil Turkiye’yi, laik duzeni ve kurucusunun goruslerini ornek almak gerektigini soyledi. Musluman cografyada laik tek demokrasi olan Turkiye ile isbirligi icinde olacaklarini belirten baskan ileriye umutla baktiklarini ve dinsel catisma ortamlarinin yaratilmasina firsat vermeyeceklerini sozlerine ekledi. Ermeni meselesine de deginen ABD baskani acilarin yasandigini bildiklerini, bundan sonra iki halkin yakinlasmasi icin caba sarfedeceklerini soyledi. Politik amaclar ugruna birtakim dayatmalara meydan vermeyeceklerini belirten baskan bu konunun tarihciler tarafindan incelenmeye alinmasi gerektiginin altini cizdi. Uyduruk Haberler Servisi, Yesilerik, ABD…

Evet efendim, goruldugu uzere

boyle kutlamalar filan olmadi buralarda. Haftasonu okulumuzun amerikan futbolu macina gittiydik, tesadufen renkler tutuyor, o kadar.

Buradaki kutlamalar memlekettekinin aksine biraz daha sonuk gecti hatta bu yil. Aksam gene bir bayram resepsiyonu vardi, ona katildik. Biraz gobek attik, kurtlarimizi doktuk.

Macta da guzel vakit gecirdik. Daha once de gitmistik ama biraz s1k1lmistik, cunku tuttugumuz takim kotu oynuyordu. Iyi oynayabilen bir takimi canli izlemek gayet de zevkli olabiliyormus, her ne kadar bu touchdown olayi gol olayinin yerini pek alamasa da… Onumuzdeki yil daha s1k gitmeye karar verdik maclara. Hava cok soguktu ve biz de ogrenci tribununde oldugumuz icin popomuz yer gormedi saatlerce. Ogrenciler hic oturmuyorlar, surekli tezahurat. Bir ara Erik’le oylesine usuduk ki birbirimize sarilip ziplamaya basladik. Sonra ikimiz birden pinar basi burma burma….. seklinde bagirmaya basladik. Sonra sustuk tabii. Bir de arkamizda bir genc vardi, resmen butun mac boyunca havladi. Hoguhv, hoguvh, hoguvh!!! Nasil tarif edecegimi bilemiyorum ama hic boyle tezahuat yapani gormemistim. Hani who let the dogs out sarkisindaki havlamalar gibiydi daha cok. Allah akil fikir versin dedik, hatta bir sure sonra havlamayinca garipsemeye filan basladik. Stadyum hinca hinc doluydu, yuz bes bin kisi varmis. Bir arada gordugum en kalabalik insan toplulugu olmasina ragmen soyle bir bakip bu kadar mi yani yuz bes bin kisi dedim. Nedense o kadar da kalabalik gelmedi.

13 yorum:

CeM dedi ki...

hurriyetin amerika muhabirligini yapabilirsin yesilerik, nasilsa diger yapanlarda genelde gerceginden farkli bir haber yoluyolar parayi cebe indiriyolar =)

ben sizi texas civari dusunurken yoksa siz bana daha yakin bi yerdemi yasiyorsunuz? =) renkler hic yabanci gelmedi, eger dusundugum universite ise turklerin cok bulundugu bir yer ve o futbol takimin kazandigi sampiyonlugun imzali topu var bende, kaptanindan tut butun futbolcularina kadar. goren cildiriyor, sanirim o bolge icin bu top chicagoda yasayanlar icin bull'sun imzali basketball topu gibi oluyor =)

YOK Kİ dedi ki...

saf saf inanarak ve sasirarak okudum ilk paragrafi. arada da "hadi canim" dedim durdum.
secimler yuzunden mi konusuyor bu adam boyle derken 'Uyduruk Haberler Servisi, Yesilerik, ABD' cikti karsima.
3-5 saniyelik olsa da hos bir saskinlikmis bu :)

ibeking dedi ki...

herhalde son ermeni meselesinden sonra iyice kenetlendi oradaki türkler diye baya bi keyifle okudum :)) tüh tüh

YesilErik dedi ki...

Cem, neden olmasin di mi ama :)) Biz o yakin yerde yasiyoruz evet. Tahmin edebilirim o sendeki top icin insanlarin ayilip bayildigini, burada cok muhim bir olay zira.

Yok ki, hosgeldin. Kandirikcilik yapiyorum ben oyle arada, huyum kurumasin :)

Ibekingcim, ne diyeyim, super kenetlendik, oyle boyle degil :)

fethiye dedi ki...

guzelim sen yakinda onion'da da yazmaya baslamalisin. ;)

tavsan dedi ki...

Ilk cumleyi okurken fotografa bakinca "hadi ya, ne guzel kutlamis Amerika'daki Turkler" dedim, valla inandim yani:) Bence de yani bir cumle-fotograflik bile olsa guzel oldu:)

Pinar dedi ki...

Iyi kandim basta kutlamalara :) Ben dayanamiyorum o maclara, cok uzun ve cok bayik geciyor :)

ycurl dedi ki...

yorum yazmistim diye hatirliyorum ama demek ki yazmamisim. Sabah okuduktan sonra epey gulmustum. Birak sen fen bilimlerini gazetecilik olayina atil ;) Bu arada o stadyumu ben de gordum ama mac yokken. Eeee ne olmus deme konferansin yemegini o manzarada yemistik. O an dedim ki hmmm bu olay burada pek onemli herhalde. Beyzboldan daha heyecanli olduguna eminim Amerikan futbolunun ama o kadar sadece :)

Blog Sahibesi dedi ki...

Ne kadar müthiş görünüyor ortam.Birden orda olmak istedim.

Aslı Cin dedi ki...

Bir an gerçek zannettim.

Ama bir an :)

Pareo Anne dedi ki...

geçmiş bayramını kutlarım yeşil erikçim.
dilerim yazdıkların gerçek olur bir gün heheheh....

Mert dedi ki...

Ahah bende ilk paragrafta inandigimi itirafedicem hatta allah allah bende burda yasiyorum benim niye haberim olmadi diye iclendim kendime :)

Meltem Sozer dedi ki...

İlk paragrafı okurken şok geçirdim :)