Cuma, Eylül 15, 2006

Hirsizlik olayi

Baskalarinin emegi uzerinden paye koparmaya calisanlari, interneti yasalarin bosluklarindan yararlanarak kendi emellerine alet edenleri, bu vesileyle iskenderiye.com ve onun alt sitesi gurme.net'i kiniyorum ve herkesi bu siteden alisveris yapmamaya davet ediyorum. Yazilanlarla oynamadan ve baglanti vererek direk kopyalama/tehlif hakki ihlali gibi gorunmese de veya bunun uzerinden direk olarak mali bir kazanc saglanmiyor gibi gorunse de, yapilanlarin amaci ortada. Ileride bu tur olaylarla daha az karsilasacagimizi umarim. Ayrintilar ve son gelismeler Sevgili Tijen'in sayfasinda.

4 yorum:

CeM dedi ki...

internet ortamina birsey konuldumu bilinmeliki o bircok yerde izinsiz, hatta onu yazan/yapan kisinin adi gecmeden sanki kendilerinmis gibi kulaniliyor.

cogunlukta resim caliyorlar baskalarini kandirip etkileyip begenilmek icin ama son zamanlarda bu kinadigin olay gibi iste sayfalarina ziyaretci sayisini artirmaya calisan websiteleri bu sekilde kolaya kacip yemek siteleri acip bu bayanlarin emeklerini izinsiz kulanmalari yada forumlarda 'cok guzel demisin kardesim' desinler diye bircok kisinin fikirlerini paylastigi yazilardaki yazarin isim kismini cikarip kulandiklarini goruyoruz.

en guzel ornek bugun asli'nin yazarin adini bilmedigi bir yaziyi e-mail araciligi ile alip bunu sayfasinda paylasmasi. kimbilir kim o yazarin ismini ozelikle cikarak kendine mal etti o yaziyi.

neyseki asli gibi kisilerde var, emegin kiymetini bilip yazarin ismini bilmedigini ve kim yazmis diye merak edip soran.

YesilErik dedi ki...

Cem, baska sayfaya mi bakiyoruz, ben Asli'nin oyle bir yazisini goremedim. Neyse, dedigin gibi, Asli gibi olsa herkes keske.

CeM dedi ki...

"varan-1-cuma-sabahi-alinan-ve-pek begenilen mail" baslikli yazisi yesilerik.

linkini vermeye calistim ama blogspot izin verdirtmiyor nedense.

YesilErik dedi ki...

Cem, evet gordum simdi, sagol.