Salı, Eylül 26, 2006

CImbIz

Dogrular, yanlislar... Goreceli hepsi. Ne cok dogru sebeplerle ne yanlislar yapilirken, ne yanlisliklar da dogruymus gibi gosterilebiliyor. Sunum meselesi. Sunulan tepsi altin, icindeki copluk olabiliyor. Okurken, arastirirken elimde hep bir cimbiz. Kendime gore, aklima, vicdanima gore dogrulari ayikliyorum. Pek yorucu oluyor, emek ve saglam sinirler istiyor. Ama sanirim degiyor sonuca. Ben, kazaniyorum. Bir elimde cimbiz, obur elimde dunya, aynayi da koydum bir koseye...

5 yorum:

CeM dedi ki...

keske herkes senin gibi dusunse ve yapmaya baslasa yesilerik ama malasef ozelikle bizim toplumuzda bizler hep birilerini takip ediyoruz yada bize uygun gorulen hayati yasiyoruz. bunlarin disina ciktinmi dislanabiliyorsun.

su internet caginda ozelikle e-mail araciligi ile gelen bilgilere arastirmadan dusunmeden inananlara kiziyorum ben. bircogu birilerinin ortaligi bulandirmak icin baslatigi seyler. ornek olarak mesala yahudi dusmanligi bilinen toplumumuzda yeni genelkurmay basbakani secilmesine yakin, onun hakkinda yahudi asilli diye mailer dolastiydi. gerci yahudi asilida olsa bizi ilgilendirmemeli ama iste herseye koru korune inanan insanlar icin yahudiden muslumana dost olmaz lafi vardir.

tavsan dedi ki...

yesilcimerikcim, bilim dunyasi da insanlarin kurdugu diger dunyalar gibi, ama insan gec farkediyor. kendi hocamin makalelerinde de buldum yanlislar - oyle sonucu etkileyen seyler degil ama bazi yerlerde yanlis rakamlar gene de. bi de bu durumda insan oyle bak boyle bi hesap var deyip de alamiyo da kolayca - oturup kendi incelemesi gerekebiliyor; acikli bir durum. bilim dunyasinda bile cimbizlar kayip..

YesilErik dedi ki...

Cem, sagol. Ben aslinda pek cogumuzun bunu yaptigini dusunuyorum. En azindan su internet ortaminda buraya yazan ve benim sitelerini ziyaret ettigim cogu kisinin. O dedigin olay da sadece internette dolasmadi bildigim kadariyla. Bazi buyuk medya kuruluslari da destek verdiler. Hatta benzer karalama olaylarinin cogu "aklaninca" bile haber degeri tasimaz oluyor. Dikkat etmek lazim... Etmeyenler icin zaten soylenecek pek fazla bir sey yok.

Tavsancim guzelim, bu yazdiklarin bana neden pozitif bilimle ugrastigimi bir kez daha hatirlatti. Elle tutulur bazi gercekler oldugu zaman polemige daha az alan birakiyorsun cunku (boyle de guzel ingilizceden direk turkcelestiririm :P). Gene de hep uzerinden gecmek gerekiyor dedigin gibi. Cimbizlar da kayip degil be yaw, bizim elimizde iste :)

Pinar dedi ki...

Ne yazik ki herseye dikkat edip ayiklamak gerekiyor. Dediginiz gibi bazi seyler ve kimseler oldugunu cok disinda bir sekilde gosterilip karsidaki kandiriliyor. Ben bunu daha yeni anladim, simdiye kadar neleri yuttum bilmiyorum. Ben de aliyorum cimbizimi. Sevgiler.

YesilErik dedi ki...

Yorumlara hic cevap yazamadim bu ara. Senden basliyorum Pinarcim. Bence simdiye kadar neleri yuttugumuzu dusunerek uzulmeyelim. Ayiklamaya baslayinca neyin ne oldugunu daha iyi goruyoruz nasilsa... Geri donusu var yani bence bu isin. Sevgiler.